Starlink Kamyon, Tekne ve Uçaklarda Kullanılabilecek

Starlink için kamyon, tekne ve uçak başvurusu yapıldı. SpaceX, Starlink ile sabit bağlantıdan fazlasını istiyor.

Starlink için kamyon, tekne ve uçak başvurusu yapıldı. Bu, uzaydan internet hizmeti dağıtan Starlink'in farklı noktalarda kullanılabileceği anlamına geliyor. Peki ya FCC bu başvuruya izin verecek mi? İşte detaylar.

SpaceX, hızla büyüyen uzaydan internet Starlink uydu ağını arabalara, kamyonlara, nakliye teknelerine ve uçaklara bağlamak için yasal onay istiyor. Geçtiğimiz Cuma günü Federal İletişim Komisyonu'na iletilen talep kabul edilirse Starlink interneti her yerde kullanılabilir olacak.

Elon Musk SpaceX, Tesla ve Starlink'e Özel Şehir Kuruyor
TEKNOLOJİ

Elon Musk SpaceX, Tesla ve Starlink'e Özel Şehir Kuruyor

Elon Musk özel şehir kuruyor. Starbase isminde olacağı belirtilen bu şehir, halihazırda SpaceX'in bir test üssüne ve fırlatma rampasına sahip olduğu Teksas'ta kurulacak.

Starlink için kamyon, tekne ve uçak başvurusu

5 Mart'ta yapılan FCC başvurusu otomobiller, kamyonlar, deniz taşıtları ve uçakları kapsıyor. "Hareket Halindeki Yer İstasyonları" adı verilen bu talep, Starlink ağına operasyon yetkisi için genel bir lisans izni istiyor.

SpaceX'in başvuru dosyasında, "Kullanıcılar hareket halindeyken, ülke genelinde bir kamyon sürerken, bir yük gemisini Avrupa'dan ABD limanına taşırken, yurt içi veya yurt dışı bir uçuş sırasında bağlantıdan vazgeçmeye istekli değil" ifadeleri kullanıldı.

SpaceX internet hizmeti farklı noktalarda kullanılabilir olsa da daha küçük binek araçlar bir süre boyunca beklemek zorunda. SpaceX CEO'su Elon Musk, FCC talebiyle ilgili bir tweet atarak şunu söyledi: "Terminalimiz çok büyük olduğu için Tesla arabalarını Starlink'e bağlamıyoruz. Bu talep; uçaklar, gemiler, büyük kamyonlar ve karavanlar için."

Uzayda 1.000'den fazla uydusu bulunan SpaceX'in Starlink hizmeti beta programı aracılığıyla 10.000'den fazla kullanıcıya hitap ediyor. Beta programı şu anda ABD'nin çok az internet bağlantısı olan veya hiç olmayan kırsal kesimlerini hedefliyor.

SpaceX, Starlink'i araçlara bağlama talebinde anten tasarımına ilişkin herhangi bir ayrıntı paylaşmadı. Talep içerisinde "Önceden yetkilendirilmiş kullanıcı terminalleriyle elektriksel olarak aynı; sadece araçlara, gemilere ve uçaklara monte edilmeleri gerekiyor" açıklaması yapıldı.

Yeni dosyalama ile SpaceX, mobil bağlantı çabalarına daha fazla odaklanmış gibi görünüyor ve hizmetlerini "ABD ve yurt dışındaki sürücülere, gemi operatörlerine ve hava yolcularına" hedeflemeyi planladıklarını ima ediyor. 

Anten ve yönlendiricili bir Starlink kiti 499 dolar, 70 ila 130 Mbps arasındaki hız bağlantısı ise ayda 99 dolara mal oluyor. Geçtiğimiz dönemde açılan hizmete ön sipariş vermek için Starlink'in internet sitesini ziyaret etmeniz ve ödeme yapmanız gerekiyor.

Elon Musk Haftalık 27 Milyar Dolar Kayıpla Rekor Kırdı
İNTERNET

Elon Musk Haftalık 27 Milyar Dolar Kayıpla Rekor Kırdı

Elon Musk haftalık 27 milyar dolar kayıp yaşadı. Tesla CEO'su, otomobil üreticisinin hisselerinin düşmesiyle birlikte geçtiğimiz haftadan bu yana 27 milyar dolar kaybetti.

YORUMLAR