Siber Güvenlikte Devrim: Tesla Hacker'larla Güçlerini Birleştiriyor!

Tesla, siber güvenlik açısından yeni bir stratejiye adım attı. Hacker yarışması düzenleyerek para ve daha fazlasını içeren ödüller veriyor. İşte detaylar!

Tesla, yıllardır siber güvenlik konusunda büyük yatırımlar yapıyor ve hacker'larla beraber çalışıyor. Şirket, elektrikli araçlarını hackleyebileceklerini düşünenlere meydan okuyarak Pwn20wn Hack yarışması düzenliyor. 

Bu stratejinin amacı, "iyi niyetli" hackerları teşvik etmek ve ödüllendirmek, böylece Tesla'nın sistemlerindeki zayıflıkları bulmalarına ve kötü niyetli kişilerin bunlardan yararlanmadan önce onları düzeltmelerine yardımcı olmak.

Bu strateji, Tesla'nın sistemlerindeki onlarca, hatta yüzlerce zayıflığı kötü niyetli kişilerden önce fark edip düzeltmelerini sağlıyor.

Hacker Yarışması Neden Ortaya Çıktı?

Pwn2Own'un arkasında Zero Day Initiative bulunuyor. Geçtiğimiz Ocak ayında Tokyo'da özel bir etkinlik düzenlediler. Güvenlik araştırmacısı ekibi Synacktiv, Tesla'nın bilgi eğlence sistemini sömürmek için bazı hatalardan faydanlandı. Bu yarışma stratejisi de bu olay nedeniyle ortaya çıktı. Bu saldırı sonucunda 100.000 dolarlık bir ödül kazandılar.

Zero Day Initiative, Vancouver'da yeni bir Pwn2Own etkinliği düzenledi ve Synacktiv yine sistemde bir zayıflık bulmayı başardı. Kuruluş, hacker ekibinin Tesla'nın elektronik kontrol ünitesini (ECU) ve araç CAN BUS'ını hacklemeyi başardığını X üzerinden duyurdu.

Bu sefer, bu zayıflıkları açığa çıkardıkları için 200.000 dolar ve bir adet yeni Model 3 kazandılar.

Bu gibi girişimler, otomobil üreticilerinin kötü niyetli kişilerin önünde olmalarına yardımcı oluyor. Tesla, "iyi niyetli" hackerlara açık olan kendi yazılım hatası programındaki hackerları ödüllendiriyor.

Şifreleri Ele Geçirmek için Kullanılan 7 Hack Yöntemi
GÜVENLİK

Şifreleri Ele Geçirmek için Kullanılan 7 Hack Yöntemi

Çeşitli platformlarda kullandığımız şifreler, göründüğünden çok daha büyük öneme sahipler. Hesaplarımızın ve kişisel bilgilerimizin güvenliği ve gizliliği açısından internet üzerinde attığımız her adımda dikkatli olmamızda fayda var.

Temmuz 2017'de Musk, Rhode Island'daki Ulusal Valiler Birliği'nde sahneye çıkarak "donanım genelinde bir hack" in Tesla'nın en büyük endişelerinden biri olduğunu doğrulamıştı. Bu durumun gerçek bir endişe haline gelmesinden sonra şirketin siber güvenlik çabalarında ciddi bir artış olduğu da belirtilmişti.

YORUMLAR