Tesla Model Y Avrupa Fiyatları Zamlanıyor: Türkiye Fiyatı Etkilenecek mi?

Tesla, Avrupa pazarında Model Y elektrikli otomobillerin fiyatlarının ciddi oranda zamlanacağını duyurdu. Peki Türkiye bundan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Tesla, geçtiğimiz günlerde Model Y fiyatının yakında zamlanacağını duyurdu. Türkiye'deki Model Y fiyatları yaklaşık iki hafta önce güncellenmiş ve artmıştı.

Şirketin yeni yaptığı açıklamaya göre yaklaşık olarak 2.000 euro civarında bir zam çok yakında gelecek. Bu zammın şu an için Avrupa pazarında geçerli olacağı detayı da verildi. Ancak kur sebebiyle Türkiye fiyatlarına da aniden zam gelebilir.

Model Y Avrupa Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Türkiye'de bu elektrikli otomobilin fiyatı modele göre 2 milyon 729 bin TL ile 3 milyon 230 bin TL aralığında değişiyor. Zaten mevcut pazarda oldukça yüksek fiyatlara sahip olan araba modelleri, Avrupa zammından da ciddi oranda etkilenebilir.

Tesla'nın X platformu üzerinden yaptığı paylaşımdan da anlaşılacağı üzere 22 Mart tarihinde tüm Avrupa'da Model Y fiyatlarına 2.000 euroluk bir zam yapılacak. Bu da Türkiye'deki fiyatların yaklaşık olarak 100 bin TL'den daha fazla oranda zamlanabileceğini gösteriyor.

Birkaç gün içerisinde gelecek olan Avrupa zammından sonra Türkiye fiyatlarında herhangi bir değişiklik yaşanırsa buradan yine sizleri bilgilendiriyor olacağız.

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?
Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Tesla fiyat listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından piyasaya sürülen otomobilerin ne kadar ücrete satıldığı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

YORUMLAR