Tesla'nın Türkiye'deki Model Y Fiyatına Zam Geldi: İşte Fiyatı!

Tesla, yaptığı zammın ardından Türkiye'de Model Y fiyatlarını bir kez daha artırdı. İşte Model Y'nin yeni fiyatları ve detayları!

Tesla, geçen sene Nisan ayında Türkiye pazarına girdi ve Model Y'nin ön siparişlerini almaya başladı ancak şirket bugün itibarıyla fiyatlara yeni bir zam daha uyguladı. Peki, sahip olduğu şık tasarımla dikkatleri üzerinde toplayan Tesla Model Y modelinin fiyat etiketi ne kadar oldu?

Tesla Türkiye'nin web sitesinde yer alan bilgiye göre arkadan itişli ve 430 km menzile sahip Model Y'nin fiyatı vergiler dâhil 2 milyon 366 bin​ TL idi. Ancak son gelen zamla birlikte bu modelin fiyatı 2 milyon 729 bin TL oldu. Bu da yaklaşık olarak 366 bin TL tutarında bir zam anlamına geliyor. 

Çift motorlu dört çeker Model Y Long Range'in satış fiyatı da güncellenerek, vergiler dâhil 2 milyon 985 bin​ TL'den 3 milyon 204 bin TL'ye çıktı. Yani şirket 219 bin TL değerinde bir artış uyglamış oldu. 

En üst seviye Model Y Performance ise vergiler dâhil 3 milyon 230 bin TL'ye alınabiliyordu. Ancak bu modelin fiyatı da artık 3 milyon 334 bin TL. 104 bin TL zamlanan Model Y Performance'ın 514 km menzili ve 250 km/s azami hız kapasitesi bulunuyor.

Tesla'nın bu yeni fiyat artışı, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen KDV zammı sonrası yedinci fiyat artışı olarak kayıtlara geçti.

Tesla Model Y siparişi veren biri, bugünden itibaren aracı en erken Nisan ya da Mayıs 2024'te teslim alabilecek ancak Tesla Türkiye, teslimat tarihlerinde tekrar bir değişiklik yaparsa teslimat tarihi erkene çekilebilir veya ertelenebilir.

Ayrıca kullanıcı aracın sipariş verilen tarihteki fiyatını değil, teslim alınan tarihteki fiyatını ödeyecek. Yani o tarihte fiyat yeniden artarsa aradaki farkın da ödenmesi gerekecek.

Tesla Model Y Yeni Zamlı Fiyatlar

Model Eski Fiyat Yeni Fiyat
Model Y 2.366.000​ TL 2.728.934 TL
Model Y Long Range 2.985.000 TL 3.204.307 TL
Model Y Performance 3.230.000 TL 3.334.733 TL

Peki siz bu değişiklikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Tesla'ya Çin'den Sürpriz Rakip: 30 Bin Dolarlık İnsansı Robotla Rekabet Başlıyor!
TEKNOLOJİ

Tesla'ya Çin'den Sürpriz Rakip: 30 Bin Dolarlık İnsansı Robotla Rekabet Başlıyor!

Kepler, önümüzdeki hafta Las Vegas'ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı'nda Forerunner insansı robotunu tanıtacak.

YORUMLAR