Togg'dan Küresel İş Birliği Hamlesi

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili olacak olan Togg, küresel rekabette yerini alabilmek için Plug and Play ile iş birliğine gidiyor. İşte detaylar!

Togg'dan Küresel İş birliği Hamlesi

Geçtiğimiz günlerde Osmangazi Köprüsü'nde yüksek hız testi görüntülenen Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili Togg'un küresel ölçekte satışı için çalışmalara devam ediliyor. Almanya Stuttgart şehrinde düzenlenen STARTUP AUTOBAHN Expo 2022 etkinliğine katılan Togg, 20 ülkede 400 kurumsal partnerin katılımıyla kurulan yenilik platformu Plug and Play ile iş birliğine gidiyor.

TOGG Otoyolda Hız Testi Yapılırken Görüntülendi: İşte O Video
Otomobil

TOGG Otoyolda Hız Testi Yapılırken Görüntülendi: İşte O Video

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, geçtiğimiz gece otoyolda hız testi esnasında kayda alındı. Kayıt TOGG'un daha önce hiçbir yerde görmediğimiz performans, hız ve yol tutuşu gibi önemli özelliklerini ortaya koyuyor.

Saeed Ammidi tarafından 2006 yılında kurulan Plug and Play, dünyanın en büyük şirketleriyle sektöre yeni adımını atan yatırımcıları ve startup girişimlerini birleştirmeyi amaçlayan küresel ölçekteki inovasyon programı olarak biliniyor. 

Bilişim Vadisi'nde başlatılan Mobilite Hızlandırma Programı, Plug and  Play ile küresel ölçeğe taşınacak. Yeni başlatılacak olan Uluslararası Mobilite Hızlandırma Programı ile startuplara ve yeni teknolojilerinin geliştirilmesine yol gösterilecek. Togg, iş birliği sonrasında Plug and Play tarafından desteklenen küresel ölçekteki inovasyon platformu STARTUP AUTOBAHN'a üye oldu. Yeni platform sayesinde uluslarası pazarda da yerini almak isteyen Togg yetkilileri, startup girişimleriyle koordine bir şekilde çalışmayı planladıklarını açıkladı.

Togg'dan Küresel İş birliği Hamlesi

"Togg, Bir Otomobilden Çok Daha Fazlasını Hedefliyor"

Togg CEO'su Gürcan Karakaş, iş birliği sonrası yaptığı açıklamalarda mobilite ekosisteminde startupların önemini vurguladı. Karakaş, aracın ilk geliştirilme süreçlerinde kendi AR-GE birimlerine güvendiklerini fakat startupların dahil olmasıyla birlikte teknolojik yeniliklerin büyük bir hıza ulaştığını belirtti. 

Plug and Play Türkiye Direktörü Lale Gözübüyük, iş birliği ile alakalı yaptığı yorumlarda "Togg, bir otomobilden çok daha fazlasını hedefliyor. Dünyanın en büyük  inovasyon platformu Plug and Play; sadece küresel otomotiv firmalarına değil, başta mobilite olmak üzere birçok sektöre yayılan birikimini, geliştirdiği imkanlarını bu uzun yolculuğunda Togg ile paylaşmaktan mutluluk ve gurur duyacaktır." dedi.

Elektrikli Otomobillere ÖTV İndirimi Geliyor
Otomobil

Elektrikli Otomobillere ÖTV İndirimi Geliyor

Avrupa'da ve Amerika'da uzun süredir elektrikli otomobiller için teşvik ve vergi indirimi gibi imkanlar sağlayan yasaların bir benzerinin Türkiye'de de uygulanması bekleniyordu.

YORUMLAR