Togg'un Almanya'da Satışa Çıkacağı Tarih Açıklandı: Ne Zaman Piyasaya Sürülecek?

Avrupa'ya açılacağı söylenen, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un Almanya'da satışa ne zaman çıkacağı belli oldu. Tarih verildi. İşte detaylar!

Yerli otomobil üreticisi Togg, geçen sene uluslararası pazarda yer almak için hazırlıklara ve bu kapsamda satış departmanında yeni personel alımlarına başladı. LinkedIn üzerinde geçtiğimiz sene sonlarına doğru açılan iş ilanının ardından ilk durağın Almanya olacağı da netleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nın ortaya çıkan iş ilanları sonrasında da açıklama yapmıştı ve Togg'un yurt dışına ilk ihracatının 2025 yılında başlayacağını söylemişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Togg, Çok Yakında Avrupa Pazarına Girmiş Olacak

Kacır, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi hakkında da birtakım açıklamalarda bulundu. Alınan karar doğrultusunda gerekli adımların atılacağını ve Türkiye'de, özellikle kamuda yerli otomobil kullanımının ön planda olacağını vurguladı.

Bunun haricinde Togg'un Almanya pazarına girişinin de 2025'in başında olacağını ve bu şekilde Avrupa pazarına girmiş olacaklarını söyledi. Mehmet Fatih Kacır açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

"Tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz. Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacak, Avrupa pazarına girmiş olacak. Yine aynı tarihlerde, geçtiğimiz aylarda Las Vegas’ta tanıtılan ‘fastback’ modelinin de pazara çıkması hedefleniyor. Önümüzdeki dönemde Togg’un yeni atılımları da olacak. Bir yandan da yazılım geliştirmeleri devam ediyor. Son yeniliklerden biri de yüz tanıma oldu."  

Togg'un ülkemizdeki satış fiyatı euro bazında değerlendirildiğinde, T10X modeli vergisiz olarak 45.000 euro, uzun menzil versiyonu ise 57.000 euro fiyat etiketine sahip olacağı düşünülüyor.

Togg Güncel Fiyat Listesi - 2024
Otomobil

Togg Güncel Fiyat Listesi - 2024

Çok şık bir görünüme sahip olan Togg, fiyat etiketi ile dikkat çekiyor. Piyasadaki birçok elektrikli otomobile kıyasla daha uygun ücrete sahip olan yerli elektrikli araba modeli T10X'in üç farklı versiyonu mevcut.

Şirketin öncelikli olarak Türkiye'deki satışlara mı odaklanacağı, yoksa Almanya gibi uluslararası pazarlara mı ağırlık vereceği konusundaki stratejisi merak konusu.