Türkiye Drone Festivali Başladı: En İyi Görüntü İçin Oy Kullanın

Türkiye Drone Festivali kapsamında Türkiye'nin 12 farklı şehri havadan görüntülendi. En iyi görüntü için oy kullanabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başlatılan ve drone pilotlarının Türkiye'nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini kameraya aldığı Türkiye Drone Festivali resmen başladı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinesinde yürütülen festival, alanında profesyonel ve dünyaca tanınmış FPV Drone pilotlarının çekimlerinden oluşacak. Festival dahilinde "tarih, inanç, su ve sağlık" kategorilerinde Türkiye'nin toplam 12 şehrinde yaptığı drone çekimleri yarışacak.

FPV Drone performansı ve kategori birincileri ise kullanıcıların kullandığı oylar sonucunda belli olacak. Türkiye Drone Festivali'nin oylama süreci de bugün itibarıyla başladı.

12 profesyonel FPV Drone pilotu Türkiye'nin 12 şehrinde (İstanbul, İzmir, Antalya, Adıyaman, Denizli, Hatay, Mardin, Muğla, Nevşehir, Sivas, Şanlıurfa ve Van) çektiği görüntülerle birinci olmayı kovalacak.

Drone pilotları; Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini farklı açı ve perspektiflerle yakalayarak oy kullanacak kişileri cezbetmeye çalışacak.

Türkiye Drone Festivali Oy Kullanma

İngiltere'den Luke Bannister, ABD'den Ian Rinefort ve Reme Raul Morales, Fransa'dan Colas Feuillie , Antoine Gaetano ve Vladimir Metivier, İsviçre'den Ivan Surikov, İspanya'dan Sergi Hernandez Lopez, Türkiye'den Oğuz Albayrak, Cumhur Büyüktaş, Berkay Efe ve Burak Altıparmak'ın katılımıyla gerçekleşen festival için hemen oy kullanabilirsiniz.

"turkdronefest.com" web sitesinde yer alan videoları izleyerek farklı kategorilerdeki yarışmacılar adına oy kullanmayı ihmal etmeyin. Oy kullanmak isteyen kullanıcılar 25 Aralık'a kadar oylarıyla Türkiye'nin havadan çekilmiş en iyi videosunu belirleme hakkına sahip.

Sukhoi SU-75 Tanıtım Videosu AKINCI TİHA ile Gündemde
TEKNOLOJİ

Sukhoi SU-75 Tanıtım Videosu AKINCI TİHA ile Gündemde

Rusya'nın 5. nesil savaş jeti Sukhoi SU-75 tanıtım videosu bugün itibarıyla YouTube üzerinden yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun festivalle ilgili verdiği demeçte, "Türkiye’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin havadan görüntülenerek, sergilendiği bu yarışma ülkemizin tanıtımına, turizmine önemli katkı sağlayacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'yi farkı perspektiflerden tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Başkan Altun, şunları söyledi:

"Dünyada oldukça güncel olan FPV Drone'lar, şehirlerin ve ülkenin tanıtımında izleyiciye daha gerçekçi ve sürükleyici enstantaneler sunuyor. Bizler de 12 şehrimizde 'tarih, inanç, su ve sağlık' kategorilerinde önemli değerlerimizi tanıtan bir yarışma hazırladık.

Projemizde yer alan yerli ve yabancı FPV Drone pilotlarına şimdiden başarılar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızı, ülkemizin eşsiz güzelliklerinin havadan görüntülendiği yarışma için 25 Aralık'a kadar oylamaya bekliyoruz."

25 Aralık tarihine kadar "turkdronefest.com" adresine gidip en beğendiğiniz video için oy kullanabilirsiniz.

YORUMLAR