Türkiye'de En Çok Oyun İçi Satış Yapan Oyunlar Açıklandı

Türkiye'de en çok oyun içi satış yapan oyunlar açıklandı. Paylaşılan listenin büyük bir kısmını mobil oyunlar oluşturdu. İşte rapora ilişkin ayrıntılar!

Oyunfor tarafından paylaşılan rapor, Türkiye'de en çok oyun içi satış yapan oyunlar listesine ışık tuttu. Paylaşılan listeye göre Riot Games tarafından sunulan ve kısa sürede tüm dünyada popüler hâle gelen FPS oyunu Valorant büyük bir başarının altına imza attı.

Türkiye'de En Çok Oyun İçi Satış Yapan Oyunlar Listesi

  1. Valorant
  2. Call of Duty: Warzone 2.0
  3. League of Legends
  4. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
  5. PUBG Mobile
  6. Garena Free Fire
  7. Call of Duty Mobile
  8. Roblox
  9. World of Warcraft
  10. Metin2

Oyunfor, 2023 yılının mart ayında gerçekleşen oyun satışına dair bazı istatistiki bilgilerin yer aldığı bir rapor yayımladı. Oyun alışverişlerinde 2022 yılının mart ayına kıyasla yüzde 5 oranında bir artış yaşandı. Önceki aylar göz önünde bulundurulduğunda PC ve konsol oyun alışverişlerinde artış yaşanırken mobil oyunlarda ise düşüş gerçekleşti.

Geçtiğimiz ay en fazla oyun içi satış yapan yapan oyunlar arasında Valorant, Call of Duty: Warzone 2.0, League of Legends, Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege, PUBG Mobile, Garena Free Fire, Call of Duty Mobile, Roblox, World of Warcraft ve Metin2 yer aldı.

Türkiye'de En Çok Oyun Alışverişi Yapılan İller

  • İstanbul
  • Antalya
  • Ankara
  • Bursa
  • İzmir

Mart 2023 tarihinde en fazla oyun alışverişi yapılan şehirlerin ilk sırasında İstanbul yer aldı. İstanbul'u Antalya, Ankara, Bursa ve İzmir takip etti. Oyun alışverişlerinin yüzde 51'lik kısmını 21-30 yaş arasındaki oyuncular, yüzde 41'lik kısmını 30 üzerindekiler, yüzde 8'lik kısmını ise 18-21 yaş grubu yaptı.

Cinsiyete göre dağılımda ise oyun alışverişlerinin yüzde 68'lik bölümünü erkekler, yüzde 32'lik bölümünü ise kadınlar gerçekleştirdi.

Son Dönemin En Popüler Oyunları
OYUN

Son Dönemin En Popüler Oyunları

Son zamanların en popüler oyunları, çok sayıda oyuncu tarafından merak ediliyor. Peki, dünya çapında büyük bir popülerliğe sahip olan yapımlar hangileri? Bu yazıda oyuncuların büyük kısmı tarafından oynanan oyunları bir arada topladık.

YORUMLAR