Türkiye'de Kripto Para Kullanımı İnanılmaz Bir Seviyeye Ulaştı

Türkiye'de kripto para kullanımı ne durumda? Paribu, kripto paraların kullanımına ilişkin oldukça önemli istatistiki bilgiler paylaştı. İşte tüm ayrıntılar!

Kripto para işlem platformu Paribu, kripto paraların kullanımına ilişkin çok kapsamlı bir araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Gerçekleştirilen araştırmaya göre Türkiye'de kripto para kullanımı inanılmaz bir seviyeye ulaştı.

Türkiye'de Kripto Para Kullanımı Ne Durumda?

Paribu adına Akademetre Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırma, Türkiye'de kripto para kullanımının hangi seviyede olduğunu gözler önüne serdi. Çevrim içi ortamda yüz yüze görüşme tekniğiyle yapılan araştırmaya göre ülkemizde kripto para ile işlem yapan kişilerin oranı bir yılda 11 kat arttı. Geçtiğimiz yıl işlem yapanların oranı yüzde 0,7 iken bu yıl ise yüzde 7,7 oldu.

Kripto para işlemi yapan kadınların oranında ciddi bir artış yaşandı. Geçtiğimiz sene kripto para işlemi yapan her 10 kişiden 2'si kadınken bu yıl ise işlem yapan her 10 kişiden 4'ünün kadın olduğu açıklandı. Araştırmaya göre kripto para işlem deneyiminden memnuniyet oranı yüzde 74 seviyesine ulaştı.

Visa Kripto Para Şirketleri ile Ortaklık Kuruyor!
İNTERNET

Visa Kripto Para Şirketleri ile Ortaklık Kuruyor!

Visa, kripto para şirketleri ile iş birliğinde bulunarak müşterilerin kripto para birimlerini harcamasına yardımcı olmak istiyor.

Kripto para işlem deneyiminden en çok memnun kalan kuşağın yüze 76,2 oran ile Y Kuşağı olduğu belirtildi. Bu kuşağı %75,9 oran ile X Kuşağı takip ediyor. Z Kuşağı'nın memnuniyet oranı ise yüzde 58,3 seviyesinde. Araştırmada kullanıcılara memnuniyet nedenleri de soruldu. İlk sırada %41,3 ile "kârlılık" yer alırken ikinci sırada %10 ile "işlem kolaylığı" yer aldı.

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'de kullanıcılar en çok al-sat işlemi gerçekleştiriyor. Bu işlemin oranı yüzde 64 seviyesinde. Yatırım amaçlı kripto para işlemi yapanların oranı ise yüzde 50,3 olarak açıklandı. Yatırım işlemi yapan kişilerin oranı bir yıl içerisinde 2 katına çıktı.

Kullanıcıların en fazla tercih ettiği kripto para biriminin Bitcoin olduğu ortaya çıktı. Her 10 kişiden 7'si Bitcoin ile işlem yapıyor. Her 10 kişiden 2'si Ethereum ile işlem yaparken her 10 kişiden 1'i ise XRP ile işlem gerçekleştiriyor. Ayrıca kripto parayı duyan her 5 kişiden 1'inin kripto para işlemi yapmak istediği tespit edildi.

Kripto paraya "güvenirim" ya da "çok güvenirim" yanıtını verenlerin oranı bir yıl içinde yüzde 34,2 seviyesinden yüzde 25,3 seviyesine düştü. Her 4 kişiden 1'i ise kripto para kullanımının yasal olmadığını düşünüyor.

Türkiye'nin Kripto Para İstatistikleri

  • Her 5 kişiden 4’ü blokzincir teknolojisini hiç duymadı.
  • Kripto parayı duyan her 10 kişiden 1’i işlem yapıyor.
  • Her 10 kişiden 3’üne göre kripto para piyasası kârlı.
  • Kripto para işlemlerinde zaman ve mekân sınırlaması olmaması en önemli avantajlar olarak görülüyor.
  • En çok işlem yapanlar üniversite mezunları.
  • Sosyoekonomik statü gruplarında C1 en çok işlem yapan grup.
  • Kripto para işlemini en çok "ücretli çalışanlar" yapıyor. Emeklilerin ve öğrencilerin de dahil olduğu "çalışmayanlar"ın oranı ise geçtiğimiz yıla oranla 2 katına yükseldi.
  • İşlem yapmayı bırakma sebebi: Sıkı takip gerektirmesi.

YORUMLAR