Twitter'da İşten Çıkarmaların Ardı Arkası Kesilmiyor!

Elon Musk daha fazla işten çıkarma gerçekleştirmeyeceklerini açıklamasına rağmen Twitter'ın çalışan sayısı giderek azalıyor. İşte detaylar!

Twitter'da İşten Çıkarmaların Ardı Arkası Kesilmiyor!

Twitter'da her ay işten çıkarmalar artık standart hâline gelmeye başladı. Şirket işgücünün bir kısmını daha işten çıkardı. Cuma gecesi Twitter'ın Dublin ve Singapur ofislerinde "en az bir düzine" çalışanı işten çıkardığı bildirildi. Bloomberg'e göre işten çıkarılanlar arasında şirketin eski gelir politikası kıdemli müdürü Analuisa Dominguez de bulunuyor.

Haberde Twitter'ın ayrıca platformun küresel itiraz süreci ve devlet medya programına dâhil olan bir avuç çalışanın yanı sıra şirketin yanlış bilgilendirme politikasını yönetmekten sorumlu çalışanları da işten çıkardığı belirtiliyor.

Twitter'ın Çalışan Sayısı Giderek Azalıyor

Twitter'da İşten Çıkarmaların Ardı Arkası Kesilmiyor!

Twitter'ın güven ve güvenlik müdürü Ella Irwin, şirketin yakın zamanda daha fazla personeli işten çıkardığını doğruladı. Irwin, Bloomberg'e verdiği demeçte, "Ekipleri (iki yerine) tek bir lider altında birleştirmek daha mantıklı." diyen Irwin, Twitter'ın şirketin harcama düzeyini daha mantıklı seviyelere çekmek için yeterli "hacim" görmediği alanlardaki rolleri ortadan kaldırdığını da sözlerine ekledi.

21 Kasım'da Twitter, çalışanlarına "son derece sert" ültimatomunu verdikten kısa bir süre sonra, Elon Musk'ın tüm çalışanların katıldığı bir toplantıda şirketin daha fazla çalışanı işten çıkarmayacağını söylemişti. Twitter'ın daha sonra yaptığı işten çıkarmalarının boyutu Musk'ın şirketi devralmasından kısa bir süre sonra yapılanlarla aynı olmasa da şirket milyarderin sözüne rağmen çalışanları işten çıkarmaya devam ediyor.

Şirket geçen ay da altyapı bölümünün bir kısmını işten çıkarmıştı. The Information'ın yakın zamanda yaptığı bir tahmine göre şirketin çalışan sayısı şu anda 2.000 civarında.

Twitter Ofislerinin Kirasını Ödeyememeye Başladı
SOSYAL MEDYA

Twitter Ofislerinin Kirasını Ödeyememeye Başladı

Twitter 2022 yılı içerisinde oldukça çalkantılı dönemlerden geçti. Elon Musk'ın satın alımına kadar olan süreçte her zamanki seyrini sürdüren platform, Elon Musk'ın satın alımı sonrası pek çok gelişme yaşadı.

Twitter Çalışanları Şikayetçi: Tuvalet Kağıdı Bulamıyoruz
İNTERNET

Twitter Çalışanları Şikayetçi: Tuvalet Kağıdı Bulamıyoruz

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması, yanında birçok sorunu da beraberinde getirdi. Art arda gelen işten çıkarmaların ardından büyük bir küçülmeye giden şirkette iş gücü sıkıntıları yaşanıyor.

YORUMLAR