Twitter Linç Kültürünün Önüne Geçmek İçin Yeni Özellik Geliştiriyor!

Twitter linçleri önlemek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Peki, Twitter'In üzerinde çalıştığı özellik neler içeriyor? İşte merak edilen tüm detaylar!

Twitter linç kültürünü engellemek için kollarını sıvadı. Popüler sosyal medya platformu Twitter'ın ürün tasarımcısı Dominic Camozzi, "Unmetion" olarak isimlendirilen yeni özelliğe ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Twitter Linçleri Önlemek İçin Yeni Özellik Üzerinde Çalışıyor

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya platformu  Twitter'da her gün çok sayıda linç gerçekleşebiliyor. Kullanıcıları oldukça rahatsız eden bu durumun önüne geçilmesi için yeni özellik üzerinde çalışılıyor.

Twitter'ın ürün tasarımcısı Dominic Camozzi, "Unmetion" olarak isimlendirilen yeni özelliğe ilişkin önemli bilgiler paylaştı ve yeni özelliğe ilişkin ekran görüntüleri yayımladı. Camozzi tarafından aktarılan bilgilere göre kullanıcılar, bir kullanıcı bir tweet'te bahsedildiğinde kendisine bir bildirim gelecek.

Bildirim ekranında söz konusu tweet ve hemen altında bir buton yer alacak. Kullanıcılar,  yalnızca bir butona dokunarak tweet üzerinden kendi etiketini kaldırabilecek. Böylece kullanıcıların diğer kişiler tarafından nefret söylemi içeren ifadelere maruz kalmasının önüne geçilecek.

Twitter Türkiye Gündeminin Büyük Bir Kısmı Sahte!
SOSYAL MEDYA

Twitter Türkiye Gündeminin Büyük Bir Kısmı Sahte!

Twitter Türkiye gündemi ile ilgili bir araştırma yapıldı. EPFL tarafından yapılan araştırma ile birlikte ülkemizdeki Twitter trendlerinin yaklaşık yarısının sahte olduğu ortaya çıktı.

Takip etmediğiniz bir kişi, etiket aracılığı ile sizden bahsettiği takdirde özel bir bildirim alacaksınız. İsterseniz o kişinin sizi bir daha etiketleyememesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem kişiyi engellememiş olacaksınız hem de o kişinin sizi etiketlemesinin önüne geçebileceksiniz. Buna ek olarak ayarlar sayfası üzerinden yalnızca belirli hesapların sizden bahsetmesini de kısıtlayabileceksiniz.

Camozzi tarafından paylaşılan bilgilere göre Twitter, bu konuda kullanıcılara 1 gün, 3 gün ve 7 gün olmak üzere üç farklı süre seçeneği sunacak. Kullanıcılar, örneğin 7 günü seçtiği takdirde bir hafta boyunca diğer kullanıcılar tarafından etiketlenmeyecek.

Twitter Süper Takip Özelliği Geliyor

Super Follow olarak isimlendirilen yeni özelliği kullanabilmek için bazı şartlar aranacak. Yeni özelliği kullanabilmek için en az 10 bin takipçi sayısına sahip olmak gerekiyor. Elbette tek şart bu değil. Belirli takipçi sayısının yanı sıra 18 yaş ve üzeri olmak ve son 30 gün içerisinde en az 25 tweet atmış olmak gerekiyor. Yani hesabın aktif olarak kullanılıyor olması lazım.

Sosyal medya analisti Jane Manchun Wong tarafından paylaşılan bilgilere göre Süper Takip özelliğini kullanacak kullanıcıların komedi, sanat, oyun, müzik, sağlık ve fitness ve teknoloji gibi içerik kategorilerden bir tanesini seçmesi gerekecek. Buna ek olarak Facebook, Patreon, Substack, OnlyFans, YouTube ve Twitch içerik platformları yer alacak. Kullanıcılar, içerik platformunu belirtmesi gerekecek.

YORUMLAR