Ubisoft Büyük Bir Hack Saldırısının Kurbanı Oluyordu: Firmadan Açıklama Geldi!

Ubisoft, iddiaya göre neredeyse bir terabayt verinin çalınmasını engelledi ve büyük çaplı bir siber saldırıyla başa çıktı. İşte detaylar!

Insomniac Games'e yapılan fidye yazılım saldırısının ardından, Wolverine oyununun içeren bir terabaytın üzerinde verinin sızdırılması, geliştiricilerin ise siber güvenlik çabalarını artırmalarına neden oldu.

İddialara göre, Insomniac Games'in ihlalinden sadece birkaç gün sonra, Ubisoft da kötü niyetli bir sızma yaşadı, ancak bu hikaye daha olumlu bir sonla noktalandı.

Ubisoft, Insomniac Games'in Ardından Tehdit Altında!

Söylendiğine göre Ubisoft'un siber güvenlik ekipleri, önemli miktarda veri çalınmadan önce 'Tehdit Aktörü' adlı saldırganı sistemlerinden temizledi.

Twitter'daki vx-underground tarafından iddia edildiğine göre, 20 Aralık'ta 'Tehdit Aktörü', Ubisoft'un sistemlerine sızdı ve yaklaşık kırk sekiz saat boyunca orada kaldı.

Bu süre zarfında bu hacker'ler SharePoint, Confluence ve Microsoft Teams'e erişimi olduğu gibi diğer iç sistemlere de erişim sağladı ancak bu düzeyde erişime rağmen, ortaya çıkan şey neredeyse hiçbir şeyi açıklamayan bir sürü ekran görüntüsü oldu.

Raporlara göre, Tehdit Aktörü yaklaşık 900 GB veriyi sızdırmaya çalışıyordu ancak Ubisoft tarafından sistemlerden atıldıktan sonra başarısız oldu.

Ubisoft'tan Sevindiren Haber: The Crew Motorfest Ücretsiz Oluyor!
OYUN

Ubisoft'tan Sevindiren Haber: The Crew Motorfest Ücretsiz Oluyor!

Ubisoft oyunseverleri oldukça sevindirecek haberi verdi. Yarış oyunu olan The Crew Motorfest ücretsiz mi oluyor? İşte tüm detaylar!

Kötü niyetli hacker'in ele geçirmeye çalıştığı verinin Rainbow Six Siege ile ilgili olduğu iddia edildi. Henüz tam olarak hangi içeriğin elde edildiği bilinmiyor ancak vx-underground, girişimin başarısız olduğundan emin gibi belirtiyor.