WhatsApp, Yeni Görüntülü Mesaj Özelliği Yolda: Peki Nasıl Çalışacak?

WhatsApp, yakın gelecekte yayınlayacağı bir güncellemeyle kullanıcılara 60 saniyeye kadar kısa videolar kaydetme ve gönderme imkanı sağlayacak.

WhatsApp, Yeni Görüntülü Mesaj Özelliği Yolda: Peki Nasıl Çalışacak?

Bugünlerde insanların birbirleriyle iletişim kurmak için pek çok yolu bulunuyor. Ulaşmak istediğiniz kişiye mesaj atabilir, sesli mesaj gönderebilir veya daha resmî bir konuşma ise bir e-posta gönderebilirsiniz. Şimdi ise WhatsApp yeni bir yolu daha popüler hâle getirmenin peşinde.

İlk olarak Snapchat ile popülerleşen kısa ve spontane videolarla mesajlaşma özelliği görünüşe göre yakında WhatsApp'a geliyor.

WABetaInfo tarafından bir beta güncellemesinde tespit edildiği üzere, WhatsApp görünüşe göre görüntülü mesajlaşma özelliği üzerinde son rötüşlarını atıyor. Yeni özellik uygulamanın hem Android hem de iOS sürümlerinde keşfedildi ve bazı beta test kullanıcıları tarafından erişilebilir durumda.

Elbette WhatsApp kullanıcıları galerilerinden bir tane seçerek ya da sohbet sırasında anlık olarak kaydederek video gönderme olanağına sahipti. Fakat yeni video mesajlaşma özelliği daha çok sesli mesajlar gibi çalışacak.

Görüntülü Mesaj Özelliği Nasıl Çalışacak?

WhatsApp, Yeni Görüntülü Mesaj Özelliği Yolda: Peki Nasıl Çalışacak?

Başka bir deyişle, kayıt sırasında düğmeye dokunup basılı tutuyorsunuz ve parmağınızı kaldırdığınızda çekmiş olduğunuz videolu mesaj otomatik olarak gönderiliyor. Keza yine sesli mesajda olduğu gibi kaydı kilitlemek için yukarı kaydırmanız da mümkün olacak, böylece sürekli basmak zorunda kalmayacaksınız.

Yeni video mesajlaşma düğmesi sesli mesajlaşmanın bulunduğu yere eklenecek ve kullanıcıların iki mod arasında geçiş yapmak için bir kez dokunmaları yeterli olacak.

Güvenlik açısından bu video mesajları uçtan uca şifrelenecek, yani bunlara erişimi olan tek kişiler gönderen ve alıcı olacak. Ayrıca video mesajını alan kişi bu mesajı başkalarına iletemeyecek. Bununla birlikte video mesajı gönderildikten sonra manuel olarak silinmediği sürece sohbette kalacak.

Peki siz yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

WhatsApp'tan Fotoğrafları Orijinal Kalitesiyle Göndermek Artık Mümkün!
İNTERNET

WhatsApp'tan Fotoğrafları Orijinal Kalitesiyle Göndermek Artık Mümkün!

WhatsApp, platform üzerinden fotoğrafların kalitesini düşürmesi nedeniyle yıllardır eleştiri alıyor ancak şirket fotoğraf paylaşımı konusundaki kullanıcı deneyimini en son beta sürümleriyle geliştirdi.

WhatsApp'ın Beklenen Özelliği Nihayet Geliyor: Telegram'dan Çok Daha İyi!
MOBİL

WhatsApp'ın Beklenen Özelliği Nihayet Geliyor: Telegram'dan Çok Daha İyi!

Dünya genelinde en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun zamandır beklenen "Kanallar" özelliği kullanıma açtı.

YORUMLAR