WhatsApp'a Yeni Metin Biçimlendirme Stilleri Geldi: Nasıl Kullanılır?

WhatsApp yeni metin biçimlendirme stilleri ile kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyor. Peki, bu seçenekler nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar!

Popüler anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp'a yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Platforma son olarak yeni metin biçimlendirme stilleri geldi. Bu seçenekler sayesinde liste hazırlanabiliyor, kod bloğu oluşturulabiliyor ve dahası yapılabiliyor.

WhatsApp'ın Yeni Metin Biçimlendirme Stilleri

  • Satır içi kod: Bu araç temel olarak kullanıcıların WhatsApp içinde kod paylaşmasını kolaylaştırmak için tasarlandı. Genellikle yazılım mühendisleri ve programcılar tarafından kullanılsa da mesajları daha iyi vurgulamak için bile çeşitli durumlarda kullanılabilir.
  • Alıntı Bloğu: Alıntı Bloğu, önceki bir mesajın belirli bir bölümüne yanıt vermek için kullanılabilir.
  • Listeler: Listeler, bilgileri organize etmek için yeni ve net bir yol sağlıyor. Listelemede hem maddeleme hem de numaralandırma seçenekleri mevcut.

WhatsApp'ta Alıntı Bloğu Nasıl Oluşturulur?

WhatsApp isimli anlık mesajlaşma hizmetinde alıntı bloğu oluşturmak için > metin yazmanız yeterlidir. Yani > örnek yazdığınızda bu kelime alıntı bloğu içerisinde görünecektir.

WhatsApp'ta Liste Oluşturma Nasıl Yapılır?

Mesajlaşma uygulamasında maddeleme ile liste oluşturmak için * veya - kullanmanız yeterlidir. Bu simgeleri ekledikten sonra bir boşluk bırakıp kelimeyi yazın. Numaralandırılmış liste için kelimenin sol tarafına 1. eklemeniz gerekiyor.

WhatsApp'ta Satır İçi Kod Oluşturma Nasıl Yapılır?

Platformda satır içi kod oluşturmak da mümkün hâle geldi. Bunun için ` simgesinin metnin sol ve sağ kısımlarına eklemeniz gerekiyor. Örneğin `metin` yazdığınızda satır içi kod şeklinde görünecektir. 

WhatsApp Kayıtlı Olmayan Numaraya Nasıl Mesaj Atılır?
NASIL YAPILIR

WhatsApp Kayıtlı Olmayan Numaraya Nasıl Mesaj Atılır?

WhatsApp’ta rehberinizde kayıtlı olan kişilerle sohbet başlatmak oldukça kolay. Peki, biriyle WhatsApp üzerinden görüşmek istediğinizde ve o kişi rehberinizde kayıtlı değilse ne olacak? Eskiden, bu kişileri rehberimize kaydetmeden mesaj gönderemiyorduk ancak uygulamanın sunduğu yeni özellik kapsamında rehberimizde kayıtlı olmayan kişilere de mesaj atma şansımız olacak.

Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR