Winamp 5.8 Beta Versiyonu Yayınlandı

Sızdırılan ve internette yayınlan Winamp versiyonu sonrasında, Radionomy firması da resmi olarak Winamp 5.8 Beta’sını yayınladı.

Winamp 5.8 Beta Versiyonu Yayınlandı 1

Radionomy firmasının bir süredir Winamp programı üzerinde çalışmalar yaptığı ve programın yenilenmiş halini sunmaya hazırlandığı biliniyordu. Hatta Radionomy CEO’su geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, 90’lı yılların sonlarında ve 2000’li yılların başlarında çok popüler olan Winamp uygulamasının, yeni versiyonuyla 2019 yılında karşımıza çıkacağını müjdelemişti.

Winamp programı üzerindeki çalışmalar henüz devam ederken, son dönemde bir Winamp versiyonu sızdırılmış ve internette hızla yayılmıştı. Radionomy de bu durumun önüne geçebilmek adına Winamp 5.8 Beta versiyonunu yayınlama kararı aldı. Winamp 5.8 Beta versiyonu şu anda herkese açılmış durumda ve Winamp’ın resmi sitesi üzerinden indirilebiliyor.

Winamp 5.8 Beta Versiyonu Yayınlandı 3

Winamp 5.8 Beta versiyonu, Windows 10 ve Windows 8.1’e uyumlu olarak geliyor. Uygulamada, Windows ses (WASAPI) çıkış ve eklentileri yeni bir özellik olarak sunuluyor. Birkaç gün önce Radionomy’den yapılan açıklamada, geliştirilmekte olan Winamp’ın Android, iOS ve masaüstü kullanımını destekleyen son haliyle 2019’da piyasaya sürüleceği ifade edilmişti.

Sızdırılan ve internette yayınlan Winamp versiyonu sonrasında resmi olarak Winamp 5.8 Beta’sını yayınlamak zorunda kalan Radionomy, kullanıcılarının internetteki diğer versiyonlar yerine sadece resmi versiyonu kullanmalarını tavsiye ediyor ve uygulamanın eski yıllardaki Winamp gibi güvenli olduğunu belirtiyor.

Bir Radionomy sözcüsü de konuyla ilgili olarak, "Winamp 5.8’in sızdırılan bir versiyonu internette hızla yayıldı. Sonuç olarak biz de programın yeni versiyonunu yapmaya karar verdik ve bunu sizler için yayınladık. Bu nedenle sizin için güvenli olduğunu garanti ettiğimiz bu versiyonu indirmenizi ve internetteki diğer versiyonlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Winamp 5.8 Beta Versiyonu Yayınlandı 2

Uygulama şu anda Winamp’ın resmi sitesi üzerinden indirilebiliyor. Winamp bir ses oynatıcısı olmasının yanı sıra aslında video da oynatabiliyor. Yine de Winamp 5.8 versiyonunda eğer video oynatma özelliğini kapatmak isterseniz sırasıyla, Ayarlar > Seçenekler > Genel Seçenekler > Video menüsüne girmeniz ve orada 'Video desteğine izin ver' ibaresinin önündeki onay işaretini kaldırmanız yeterli olacaktır.

Winamp programında yapılan tüm değişiklikleri merak ediyorsanız şuradan inceleyebilirsiniz.

Winamp 5.8 Beta versiyonunu da Winamp’ın resmi web sitesinden indirebilirsiniz.

Bir Zamanların Efsane Uygulaması Winamp Geri Dönüyor
YAZILIM

Bir Zamanların Efsane Uygulaması Winamp Geri Dönüyor

Winamp, 90’lı yılların sonlarında ve 2000’li yılların başlarında birçoğumuzun ilk bilgisayarlarında kullandığı bir medya oynatıcısıydı.

Eski Dost Winamp'ın Geri Döneceği Tarih Kesinleşti
YAZILIM

Eski Dost Winamp'ın Geri Döneceği Tarih Kesinleşti

Bir zamanlar herkesin yılmadan kullandığı müzik dinleme uygulaması Winamp için müjdeli bir haber daha geldi. Ortaya çıkan yeni haberde, uygulamanın birçok yeni özellikle birlikte 2019 yılında Android ve iOS işletim sistemi için piyasaya sürüleceği iddia edildi.

Winamp'ı Özlediniz Mi? El Değiştiren Efsane Kısa Bir Süre Sonra Yenilenerek Karşımıza Çıkabilir
YAZILIM

Winamp'ı Özlediniz Mi? El Değiştiren Efsane Kısa Bir Süre Sonra Yenilenerek Karşımıza Çıkabilir

Eğer bilgisayarınızda müzik dinlemek ve diğer medya dosyalarını oynatmak için mevcut medya oynatıcılar size aradığınız kullanışlılığı sunmuyorsa size güzel bir haberimiz var.

YORUMLAR