Windows’a 3D Emojiler Geliyor!

Windows, geçen yıl sözünü ettiği 3D emojiler üzerine çalışmaya başladı!

windows 3D emoji

Mesajlarımızı zenginleştirmek, duygu durumumuzu bildirmek ve sohbetlerimizi daha eğlenceli hale getirmek için emojiler harika birer uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Emoji dünyası her geçen gün genişliyor hatta genişlemekle kalmıyor farklı boyutlara geçiş yapıyor. Öyle ki, artık Microsoft’a 3D emojiler geliyor.

Emojileri Birleştirme Özelliği Güncellendi: Emoji Kitchen Nedir?
MOBİL

Emojileri Birleştirme Özelliği Güncellendi: Emoji Kitchen Nedir?

Android emojileri birleştirme özelliği Emoji Kitchen nedir, Emoji Kitchen nasıl kullanılır? Google tarafından geçtiğimiz dönemde sunulan Emoji Kitchen özelliği, farklı emojilerin birleştirilmesini sağlıyor.

Geçtimiz yıl, Windows 11 için 3D emoji söz veren Microsoft, pek çok kullanıcıyı bu vaadiyle heyecandırmış olsa da , 3 boyutlu emojileri sunamadı ve mevcut kullanıcılar 2D emojiler ile yetinmek durumunda kaldı. Ortaya atılan 3D emojinin açıklama dahi yapılmadan yeni sürüme eklenmemiş olmasının nedeni, 2D tasarımın birden çok uygulamada daha iyi çalışmasıydı. Ancak geçtiğimiz günlerde Microsoft tarafından yapılan açıklama, 3D emojinin üzerinde çalışıldığı ortaya atıldı. Aynı zamanda, Windows’ta Microsoft’un 3D emojisi gerçek olmadan önce, üzerinde çalışılması gereken bazı teknik sınırlamalar bulunduğu belirtilmekte.

windows 11 emoji

Microsoft, Windows 11 için 3D Emoji Geliştiriyor

Microsoft çalışanı Nando Costa, geçen gün Microsoft’un emoji sistemi için yeni bir blog yazısı yazdı ve şirketin 2020 hackathon’undan sonra 3D’ye geçişini detaylandırdı. Ayrıca, Windows 11’de 3D emoji isteyen birinin tweetine yanıt veren Costa, terli gülen emojiyi alıntılayarak “Bunun üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

LinkedIn’deki bir blog gönderisinde ise emoji özelliğinin tam olarak bitmediğini açıklayan Costa, Microsoft’un her yıl yeni Unicode sürümlerine dayalı olarak yeni tasarımlar oluşturmayı planladığını açıkladı. Microsoft çalışanı Costa, Microsoft’un ayrıca kendi özel konseptleri keşfedeceğinin de haberini verdi.

Costa’nın blogu, Microsoft’un, insani niteliklerin emojilerine nasıl yansıtacağını, ekibin bu emojileri Microsoft Teams gibi uygulamalarda nasıl öne çıkardığını ve özel tasarımlarından bazılarının nerelerden ilham aldığını ayrıntılarıyla ele alıyor.

 

 

YORUMLAR