Windows Artık iPhone'lar, iPad'ler, Mac'ler ve PC'lerde Uygulama Olarak Kullanılabilir! Peki Nasıl?

Microsoft, aklınıza gelebilecek pek çok noktada Windows'u bir uygulama olarak kullanma olanağı sunuyor. İşte detaylar!

Windows Artık iPhone'lar, iPad'ler, Mac'ler ve PC'lerde Uygulama Olarak Kullanılabilir! Peki Nasıl?

Microsoft, iOS, iPadOS, macOS, Windows ve web tarayıcıları için bir Windows uygulaması oluşturdu. Uygulama temel olarak önceki Windows 365 uygulamasını alıyor ve onu uzak bir bilgisayardan, Azure Sanal Masaüstü'nden, Windows 365'ten, Microsoft Dev Box'tan ve Microsoft'un Uzak Masaüstü Hizmetleri'nden Windows'un bir kopyasını yayınlamak için merkezi bir sisteme dönüştürüyor.

Microsoft, Windows uygulaması aracılığıyla birden fazla monitörü, özel ekran çözünürlüklerini ve ölçeklendirmeyi ve web kameraları, depolama aygıtları ve yazıcılar gibi çevre birimleri için aygıt yeniden yönlendirmesini de destekliyor.

Windows uygulaması aynı zamanda Microsoft'un iş hesapları yelpazesiyle de sınırlı. Microsoft şimdilik bir iş Microsoft hesabı aracılığıyla Windows uygulamasına erişilebileceğini söylüyor ancak bu durum ileride değişebilir.

Microsoft, Windows'u Bulut Üzerinden Erişilebilir Kılıyor

Microsoft onlarca yıldır bilgisayarlara uzaktan bağlanmak için benzer uygulamalara sahip, yine de özel bir "Windows Uygulaması" alışılmadık bir durum ve Microsoft'un Windows'u tamamen buluta taşıma konusundaki daha geniş hedeflerinin devam ettiğine işaret ediyor olabilir.

FTC v. Microsoft duruşması sırasında, Microsoft'un Windows 365 ile işletmelere zaten sunmakta olduğu Windows'u tüketici tarafında tamamen buluta taşımak istediğini öğrenmiştik. Windows uygulaması, tüketicilerin Microsoft'un işletim sistemini çalıştırmayan cihazlarda bulut bilgisayarlara ve Windows uygulamalarına erişebilmeleri için zemin hazırlayabilir.

Xbox Game Pass PC Fiyatında Şok İndirim!
OYUN

Xbox Game Pass PC Fiyatında Şok İndirim!

Xbox Game Pass PC fiyatında çok büyük bir indirim oldu. Neredeyse yüzde yüze yakın indirim yapıldı. İşte ayrıntılar!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.