X CEO'su Linda Yaccarino, AB'ye Yanıt Verdi: İçerikler Kaldırıldı!

X CEO'su Linda Yaccarino, Avrupa Birliği'nin mektubuna yanıt verdi. Yüzlerce içeriğin kaldırıldığını dile getirdi. İşte ayrıntılar!

Son birkaç gündür gündemde en çok olan haber, hiç şüphesiz Avrupa Birliği ve uyarıları. İsrail-Hamas savaşıyla iligli dezenformasyon amaçlı yapılan paylaşımların kaldırılmasını isteyen AB, hem Elon Musk'a hem de Mark Zuckerberg'e uyarı mektubu gönderdi.

X CEO'su Linda Yaccarino, bugün X hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak Avrupa Birliği'nin uyarılarına yanıt verdi. Yüzlerce içeriğin kaldırıldığını açıklayan Yaccarino, devam eden çalışmaları anlattı. İşte haberimizin devamı...

Yüzlerce Hesap Kapatıldı!

Hatırlarsanız Avrupa Birliği, X platformunda İsrail-Hamas savaşını hedef alan yanıltıcı paylaşımlar yapıldığını tespit ettiğini açıkladı ve Elon Musk'a uyarı mektubu gönderdi. Mektuba 24 saat içinde cevap verilmesini ve uygunsuz paylaşımların kaldırılmasını söyledi.

Çok geçmeden X CEO'su Linda Yaccarino, resmî X hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak Avrupa Birliği'nin uyarılarına yanıt verdi. Linda Yaccarino'nun açıklamasına göre dezenformasyon amaçlı paylaşımlar kaldırıldı ve yüzlerce hesap kapatıldı.

Ayrıca Yaccarino, Avrupa Birliği'nin uyarısından bile önce, yapılan paylaşımları çatışmanın çıktığı ilk andan beri düzenlemeye başladıklarını iddia etti. Paylaştığı bilgilendirme metnine bakıldığında kullanıcıların da katılabildiği "Topluluk Notları" adındaki özelliğin kullanıma açıldığı görülüyor.

X Üst Yöneticisi Yaccarino, doğrudan terörist gruplarla bağlantılı olduğu tespit edilen hesapları terörle mücadele organizasyonlarıyla iş birliği yaparak kapattıklarını dile getirdi. Şirket bu düzenlemeleri yapmasaydı AB'nin Dijital Hizmetler Yasası gereğince ceza alacaktı.

Avrupa Birliği Bu Kez de Meta'yı Uyardı: Şimdi Ne Olacak?
İNTERNET

Avrupa Birliği Bu Kez de Meta'yı Uyardı: Şimdi Ne Olacak?

Hatırlarsanız geçtiğimiz saatlerde Avrupa Birliği, X platformundaki paylaşımlarla ilgili Elon Musk'a ciddi bir uyarı yapmıştı. Terör ve şiddet içerikli paylaşımların kaldırılması için bir mektup yazılmıştı.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki kutucuktan bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR