Yeni Microsoft Office Tasarımı Sunulmaya Başlandı

Yeni Microsoft Office tasarımı kullanıcılarla buluştu. Peki, güncelleme ile birlikte Word, Excel, PowerPoint veya OneNote nasıl görünüyor? İşte ayrıntılar!

Yeni Microsoft Office tasarımı kullanıma sunulmaya başlandı. Office, yenilenen tasarım ile birlikte Windows 11 isimli yeni işletim sistemine uyumlu hale geldi. Peki, popüler programların tasarımında neler değişti? Konuya ilişkin merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Yeni Microsoft Office Tasarımı Nasıl Kullanılır?

  • Bilgisayarınızda yüklü olan Microsoft Office programını açın.
  • Office programının sağ üst kısmında yer alan megafon simgesine tıklayın. Bu işlemin ardından ekranın sağ bölümünde bir pencere açılacaktır.
  • Açılan pencere üzerinden "Try the new experience" seçeneğine tıklayın. Aynı seçeneğe tıklayarak eski tasarıma geçiş yapabilirsiniz.

Microsoft Office 365 Kullanıcılarını Uyardı: Verileriniz Çalınabilir
GÜVENLİK

Microsoft Office 365 Kullanıcılarını Uyardı: Verileriniz Çalınabilir

Microsoft, Office 365 ve Google Cloud kullanıcılarını hedef alan yeni bir kimlik avı dolandırıcılarına karşı uyarıda bulundu. Microsoft Security Intelligence'ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan uyarıda ofis yazılım paketini kullananların bilgilerini elde etme girişiminde kullanılan yeni bir kimlik avı dolandırıcılığına değinildi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Microsoft, uzun bir süredir test ettiği yeni tasarımı kullanıma sunmaya başladı. Yeni güncelleme ile birlikte Office programlarının görünümünde birtakım değişiklikler meydana geldi.

Office 365 ve Office 2021 kullanıcıları için sunulmaya başlanan güncelleme, Office programlarının Windows 11 isimli yeni işletim sistemine uyumlu hale gelmesini mümkün hale getirdi. Popüler programların pencereleri yuvarlak köşelere sahip oldu.

Yazılım devi Microsoft, programların tasarımında büyük bir değişikliğe imza atmadı. Bunun yerine programda bazı küçük değişiklikler meydana geldi. Böylelikle kullanıcı deneyiminin olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçildi. Örneğin Word'de üst kısımda yer alan araç panelinde bir değişiklik yapıldı. Bu sayede araç panelinde meydana gelebilecek karışıklıklara son verildi.

Word, Excel, PowerPoint veya OneNote programlarının herhangi bir tanesi üzerinden yeni tasarımı aktif hale getirebilirsiniz. Bunun için ilk olarak programın sağ üst kısmında yer alan megafon simgesine tıklamanız gerekiyor.

"Try the new experience" olarak isimlendirilen seçeneği seçerek yeni tasarımı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu işlem, dört Office programının da tasarımının değişmesini sağlayacak. Söz konusu seçenek üzeirnden eski tasarıma geçiş yapabilirsiniz. Microsoft, bir süre sonra eski tasarıma geçişin mümkün olmayacağını duyurdu.

Microsoft Office sistem ayarlarını kullanıyor. Yani işletim sisteminde koyu tema ayarlıysa program da koyu temaya olarak görünüyor. Elbette bir temayı hem Windows hem de Office'te kullanmak zorunda değilsiniz. Office programlarında Windows'tan bağımsız olarak tema seçebilme imkanına sahipsiniz.

Yeni Microsoft Office tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılan değişiklik ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR