YouTube'dan Şaşırtıcı Karar: Küfür Kuralları Esnetiliyor!

YouTube, videolardan para kazanma konusunda küfürlere olan katı politikasını genişletme kararı aldı. İşte detaylar!

YouTube'dan Şaşırtıcı Karar: Küfür Kuralları Esnetiliyor!

YouTube'un geçen yılın sonlarında uygulamaya koyduğu yeni küfür kuralları esnetiliyor. Yapılan bir güncellemeyle, daha az kısıtlayıcı bir politikanın ana hatları çizilerek, orta ve güçlü küfür kullanımının, reklamın engellenmesi riski olmadan kullanılmasına izin verilecek.

İlk olarak Kasım ayında uygulamaya konulan ilk politika, ilk birkaç saniyesinde kaba bir dil kullanılan her videoyu reklam için uygunsuz olarak işaretliyor ve "güçlü" veya "orta" küfür arasında çok az ayrım yapıyordu. Politika aynı zamanda geriye dönük olarak da uygulanıyor gibi görünüyordu ve birçok içerik oluşturucu güncellenen politikadan önce yayınladıkları videoların para kazanma statülerini kaybettiğini iddia ediyordu. Şimdi YouTube, politikalarını düzenleyerek küfür konusundaki katılığını daha esnek hâle getiriyor.

YouTube'un Yeni Küfür Politikası Nasıl İşleyecek?

YouTube'dan Şaşırtıcı Karar: Küfür Kuralları Esnetiliyor!

Artık, bir videonun ilk yedi saniyesinde kötü bir dil kullanan içerik oluşturucular, bazı koşullarla birlikte reklam almaya devam edebilecek. Küfür "orta düzeyde" ise, video herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmayacak ancak açılış saniyelerindeki güçlü küfür, bir videonun yalnızca "sınırlı reklam" almasına neden olabilir.

Güncellemede orijinal kurallara göre, bu iki senaryonun da bir videonun tamamen yayından kaldırılmasına neden olabileceği belirtiliyor. İçerik oluşturucular, reklam gelirlerini kaybetme korkusu olmadan ilk yedi saniyeden sonra daha sık küfür edebilecekler ancak YouTube aşırı küfürlerin içeriğin kaldırılma veya sınırlandırılma riskini doğurmaya devam edeceğini belirtiyor.

Güncelleme ayrıca arka plan, outro ya da intro müziklerindeki ağır dilin para kazanma durumunu etkilemeyeceğini de açıklığa kavuşturuyor.

Yeni dil politikası 7 Mart'tan itibaren yürürlüğe girdi ve içerik oluşturucuların tüm endişelerini gidermese de çoğu YouTuber'ın içeriklerini veya tarzlarını önemli ölçüde değiştirmeden videolarından para kazanmaya devam etmelerini kolaylaştıracak.

YouTube'tan Şaşırtıcı Hamle: "1080p Premium" Yayını Ücretli Oluyor!
İNTERNET

YouTube'tan Şaşırtıcı Hamle: "1080p Premium" Yayını Ücretli Oluyor!

YouTube, mobil uygulamasından YouTube yayını yapan kullanıcılar için yeni bir seçeneği test ediyor gibi görünüyor.

YouTube Çalışmaları Hızlandırdı: Podcastler Yakında YouTube'ta!
İNTERNET

YouTube Çalışmaları Hızlandırdı: Podcastler Yakında YouTube'ta!

9to5Google'ın haberine göre YouTube sessizce yeni bir özellik denemesi başlattı. Yeni testler, podcast oluşturma ve podcast yapımcıları için daha fazla araç üzerine odaklanıyor.

YORUMLAR