YouTube'un Ortak Canlı Yayın Özelliği Artık Mobil Platformlarda

YouTube'un geçtiğimiz Kasım ayında tanıttığı "Birlikte Canlı Yayın Yap" özelliği mobil platformlarda kullanıma sunuldu. İşte detaylar!

YouTube'un Ortak Canlı Yayın Özelliği Artık Mobil Platformlarda

YouTube, iki kullanıcının birlikte canlı yayın yapmasına olanak tanıyan yeni özelliğini kullanıma sunuyor. "Birlikte Canlı Yayın Yap" ilk olarak geçen yıl Kasım ayında tanıtılmıştı ve YouTube'dan yakın zamanda atılan bir tweet'e göre artık iOS ve Android mobil cihazlarda daha geniş çapta kullanılabilir durumda.

Bu özellik, 50 veya daha fazla abonesi olan içerik oluşturucuların bir misafiri kendileriyle birlikte canlı yayın yapmaya davet etmelerini sağlıyor. Herhangi bir zamanda yalnızca bir konuk ağırlanabilir ancak konuklar aynı canlı yayın sırasında dönüşümlü olarak ağırlanabilir ve ortak yayın için her katılımcının 50 aboneye sahip olması gerekmiyor.

Bu özellik şu anda YouTube mobil uygulamasıyla sınırlı ve tanıtılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen masaüstü kullanıcıları tarafından kullanılamıyor.

"Birlikte Canlı Yayın Yap" Özelliği Mobilde Nasıl Kullanılır?

İçerik oluşturucular masaüstünde YouTube aracılığıyla bir ortak yayın planlayabilirler ancak hem ev sahibi hem de konuğun bir mobil cihazdaki YouTube uygulaması aracılığıyla planlanan yayına bağlanması gerekiyor. YouTube son tweet'inde şu anda bu özellik için masaüstü desteği eklemeyi araştırdığını ve gelecekte bir güncelleme sağlayacağını söyledi.

Kullanıcılar YouTube mobil uygulamasına giderek ve sayfanın altındaki oluştur (+) düğmesini seçerek bu özelliğe erişebilirler. Daha sonra açılır seçenekler menüsünde "Birlikte Canlı Yayın Yap" seçeneği görünecek. Şu anda 50 veya daha fazla kanal aboneniz olmasa bile bu seçeneği göreceksiniz ancak koşulları karşılayamıyorsanız canlı yayını başlatamayacaksınız.

Video podcast gibi içeriklere olan ilgi artmaya devam ederken, YouTube ortak sunuculuk özelliği getiren ilk canlı yayın platformu değil. Twitch, geçen yıl Haziran ayında bir sunucunun yayınına beş konuk daha davet etmesine olanak tanıyan benzer bir konuk aracını duyurmuştu. Guest Star henüz beta aşamasında ve YouTube'un "Birlikte Canlı Yayın Yap" özelliğinin aksine şu anda yalnızca masaüstünde kullanılabiliyor.

YouTube'a "Birlikte Canlı Yayın" Özelliği Geliyor
İNTERNET

YouTube'a "Birlikte Canlı Yayın" Özelliği Geliyor

YouTube, yeni bir özellik getireceği zaman öncelikle Creator Insider kanalında ve yayınladığı blog gönderilerinde bu özelliği açıklıyor.

Ünlü YouTuber Görme Engelli 1.000 Kişiyi Ameliyat Ettirdi: Artık Görebiliyorlar!
Yaşam

Ünlü YouTuber Görme Engelli 1.000 Kişiyi Ameliyat Ettirdi: Artık Görebiliyorlar!

YouTube'da ürettiği içeriklerle popülerliği kısa sürede yakalayan ABD'li Jimmy Donaldson, kanalında bu sefer oldukça iyi bir amaca hizmet ettiği bir video yayınlandı.

YORUMLAR