Alienware Aurora R16 Özellikleri ve Fiyatı

Dell Technologies, oyun severlere özel tasarladığı yeni masaüstü bilgisayarı Alienware Aurora R16’ı tanıttı. İşte Alienware Aurora R16 özellikleri ve fiyatı!

Alienware Aurora R16, minimal bir tasarıma sahip oyun bilgisayarıdır. Yüksek performanslı Alienware Aurora R16, Aurora R15’in yeniden tasarlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Aurora R16 hem termal hem de akustik iyileştirmelerle tasarlanmıştır. Kullanıcılarına keyifli ve kolay kullanım olanağı sunuyor.

En İyi Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri - 2024
TEKNOLOJİ

En İyi Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri - 2024

Bir bilgisayar kullanıcısının cihazında en çok istediği özellikler arasında yer alan istek PC hızlandırmadır. Bilgisayar hızlandırma işlemi için uygulanabilecek birçok yöntem bulunmaktadır.

Alienware Aurora R16 Özellikleri

  • 32GB 5600 MT/s DDR5 bellek, 64 GB’a kadar 5200 MT/s DDR5 bellek
  • NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi bellekler
  • Daha çok depolama için isteğe bağlı opsiyonel 1TB sabit sürücü
  • 8TB’a (2 x 4 TB) kadar SSD depolama
  • ve 13. Nesil Intel Core Masaüstü işlemciler
  • Bir aylık Xbox Game Pass Ultimate ve Windows 11 Home’le birçok yüksek kaliteli oyuna erişim
  • Kablosuz ve kablolu bağlantılara özel 2.5Gbps ve Wi-Fi 6 (6E)
  • 80 Plus Platinum dereceli Güç Kaynakları (500W ya da 1000W)

Yeni nesil masaüstü bilgisayar Alienware Aurora R16’da modern tasarım dili Legend 3 kullanılmıştır. Cihaz; ortalama %20 daha sessiz sistem, %6 daha düşük GPU sıcaklıkları ve %10’a kadar daha düşük CPU optimize edilmiş hava akışından oluşuyor. Ayrıca farklı ortamlara uyum sağlayabilen tasarıma sahiptir.

Performans Canavarı Alienware Aurora R16 Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

Toplam hacmi ortalama yüzde 40’a kadar azalırken iç hacmi değişmeden 25,2L şeklinde dizayn edilmiştir. Alienware Aurora 16’nın sol kısmında “Stadium Loop” isimli bir oval ışık vardır. Bu oval ışık, cihazın ana havalandırma deliği etrafında yanıyor. Havalandırma deliği, çok miktarda havanın girişini sağlıyor. Bu durumun cihazın yüksek performans sergilemesini sağlıyor.

Alienware Aurora R16, geniş oyun kitlesine hitap eden konfigürasyon seçenekleriyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Cihaz, ilk popüler konfigürasyonlarla satışa çıkarılacak. Akabinde konfigürasyonları genişleterek kullanıcılarıyla buluşturacak.

Alienware’nin yeni Alienware Command Center’li masaüstü bilgisayarı olma özelliği Aurora R16 taşıyor. Alienware Command Center isimli merkezi kontrol paneli oyunlarda;

  • Profiller,
  • Aydınlatma,
  • Temalar,
  • Ses,
  • Makro vb. ayarları gerçekleştiriyor.

Cihaz, oyunculara üç aydınlatma bölgesi içerisinde 16.7 milyon renk arasından seçim yapma imkanı sunuyor. Cihazın diğer dikkat çeken özelliğiyse kişiselleştirilmiş deneyim sunmasıdır. Üstün oyun deneyimi sunan cihaz, tak & çalıştır şeklinde geliştirilmiştir.

Alienware Aurora R16, geri dönüşüme uygun şekilde üretilmiştir. Cihaz, %56 plastik ve %11’de geri dönüştürülebilir çelikten tasarlanmıştır. Bilgisayar kasası, yenilebilir ve çevreye duyarlı ambalajlarla satışa sunuluyor.

Gönüllerimize Taht Kurmuş En İyi Eski PC Oyunları
OYUN

Gönüllerimize Taht Kurmuş En İyi Eski PC Oyunları

En iyi eski PC oyunları neler? Bu sorunun yanıtını merak eden oyuncular için birbirinden başarılı yapımın yer aldığı bir liste hazırladık.

Alienware Aurora R16 Fiyatı

Alienware Aurora R16, 3 Ağustos 2023’te dell.com adresi üzerinden satışa sunuldu. 13.nesil Intel Core i7 13700f ile NVIDIA GeForce RTX 4070 grafiklerle 1.749,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışı gerçekleşecek.

Aynı zamanda Alienware Aurora R16’ı 20 Temmuz - 13 Eylül tarihleri arasında satın alanlar UNICEF’e bağışta bulunmuş olacak. Her bir cihaz satın alımı, dünya genelindeki okullara internet bağlanmasını sağlayacak.

YORUMLAR