Android Batarya Ömrünü Uzatacak Uygulamalar

Yazımızdaki uygulamaları kullanarak Android cihazınızın pil ömrünü uzatabilirsiniz

Android Batarya Ömrünü Uzatacak Uygulamalar

Merhaba sevgili Tamindir takipçileri. Günümüz Android mobil cihazları söz konusu olduğunda kullanıcıların en çok şikayetçi olduğu konulardan biri batarya ömrü. Genel olarak bakıldığında bir Android akıllı telefonun standart kullanım süresi 1 gün civarında. Bu pil ömrü kullanıcı alışkanlıklarına göre değişebiliyor. Özellikle Android cihazınızda oyun oynamayı ve video seyretmeyi seviyorsanız Android cihazınızın pilinin gün bitmeden tükendiğine şahit olabilirsiniz. Kullanıcılar erken kapanan Android cihazlarını daha uzun süre açık tutabilmek için yanlarında ek batarya taşıma gibi çok da pratik olmayan çözümlere başvurabiliyorlar. Fakat dahili bataryaya sahip Android cihaz kullanıyorsanız bu çözüm de ihtiyacınızı karşılamayabilmekte. Bu nedenle tek çare mevcut bataryamızı daha verimli kullanmak. Bu işi bizim için gerçekleştirecek farklı pil ömrü uzatma uygulamaları bulunmakta. Bu batarya ömrü uzatma uygulamalarını kullanarak Android cihazınızın pilinin suyunu çıkarabilirsiniz ve ihtiyaç duyduğunuz anlarda Android cihazınızın kapanmasını engelleyebilirsiniz. Listemizde yer alan batarya ömrü uzatma uygulamaları şunlar:

Dilerseniz uygulamalarımıza kısaca göz atalım:

Battery Save Booster:

Battery Save Booster güç tasarrufu yapmanız için gerekli ayarları sizin için otomatik olarak yapabilen bir uygulama.  Uygulama genel olarak arkaplanda çalışan hizmetleri ve uygulamaları denetleyerekinternet erişimini kontrol ediyor. Bu yolla telefonunuzu kullanmadığınız anlardapil tüketiminiz azaltılıyor ve Android cihazınızı daha uzun süre kullanabiliyorsunuz. Battery Save Booster indirmek için: 

2 Battery - Battery Saver:

2 Battery - Battery Saver kullandığı akıllı algoritma sayesinde telefonunuzun durumunu algılayarak otomatik olarak güç tasarrufu önlemleri alabiliyor. Bu algoritma yardımıyla internet bağlantınız telefonunuzu kullanmadığınız durumlarda otomatik olarak kapatılıyor. Benzer şekilde telefonunuzu çevirdiğinizde veya masaya ters koyduğunuzda ekran kilidiniz otomatik olarak aktifleşiyor ve ekranınız kapatılıyor. Uygulama telefonunuzun ekran parlaklığını akıllı ekran filtresi aracılığıyla otomatik olarak değiştirebilmekte. 

One Touch Battery Saver:

One Touch Battery Saver kullanım kolaylığı ön planda tutularak geliştirilmiş bir batarya ömrü uzatma uygulaması. Uygulama temel olarak Android cihazınızda güç tasarrufu yapmanız için gerekli ayarları tek bir dokunuşla uygulamanıza yardımcı oluyor ve pil ömrü konusunda pratik bir çözüm sunuyor. One Touch Battery Saver'ın ana ekranınıza yerleştireceği kısayol tuşuna dokunarak aynı anda WiFi, 3G, Bluetooth, GPS, titreşim özelliklerini kapatabiliyor, ekran parlaklığını kısabiliyor ve sessiz modu aktifleştirebiliyorsunuz.

One Touch Battery Saver indirmek için:

Bataria – Battery Saver:

Bataria – Battery Saver diğer uygulamalar gibi arkaplanda çalışan hizmetleri denetleyebilmekte, telefon kullanılmadığında internet ve Bluetooth bağlantısını otomatik olarak kapatabilmekte ve ekran parlaklığını kısabilmekte. Uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran özellikleri ise içerisinde yer alan görev yöneticisi ve güç tasarruf ayarlarının uygulanacağı saatleri zamanlayabilme özelliği. Bataria – Battery Saver indirmek için: 

Battery Defender:

Battery Defender, Android cihazınızın ekranı kapandığında otomatik olarak WiFi bağlantınızıve mobil ağlarınızı kapatabiliyor. Bunun yanında arkaplanda veri trafiği ve senkronizasyon gerçekleştiren uygulamalarınızın güncelleme sıklığını kontrol edebilen Battery Defender bu aralığı 15 dakikaya çıkarıyor ve Android cihazınızın her an aktif kalmasını engelliyor. Ayrıca uygulamayı uyku zamanlarınızda 3G ve WiFİ ağlarınızı otomatik olarak kapatacak şekilde de yapılandırabiliyorsunuz. 

Battery Defender indirmek için:

Batarya Düşmanı 8 Popüler Oyun

YORUMLAR