Android İçin En İyi 10 Kilit Ekranı Uygulaması

Her gün Android cihazlarımızın kilit ekranlarına yüzlerce kez baktığımızı inkar edemeyiz. Akıllı telefonlarımızın en büyük yardımcımız olduğu şu zamanlarda iletişim olsun, oyun olsun, not tutma olsun aklımıza gelebilecek her şeyi onlarla yaptığımızı düşün

Android İçin En İyi 10 Kilit Ekranı Uygulaması

Her gün Android cihazlarımızın kilit ekranlarına yüzlerce kez baktığımızı inkar edemeyiz. Akıllı telefonlarımızın en büyük yardımcımız olduğu şu zamanlarda iletişim olsun, oyun olsun, not tutma olsun aklımıza gelebilecek her şeyi onlarla yaptığımızı düşünecek olursak bu da çok normal sanırım.

Her Android cihazın kendine özgü bir kilit ekranı var elbette ki. Fakat bunlar bir çok konuda limitli olanak ve fonksiyon sunuyorlar. Bu kilit ekranını alternatif uygulamalarla değiştirerek farklı fonksiyonlar sunan kilit ekranları kullanırsak, hem zamandan kazanırız hem de işlemlerimizi çok daha kolay şekilde gerçekleştirebiliriz.

Markette pek çok kilit ekranı uygulaması olduğunu söyleyebiliriz. Bunların bazıları fonksiyona odaklanırken bazıları dizayna odaklanıyor. Kimileri de ikisini bir araya getirmeye çalışıyor. Kullanma amacınız ne olursa olsun sizler için hazırladığımız listeden hoşunuza gidecek bir tanesini bulacağınıza inanıyorum. Bu yüzden sizleri listemize göz atmaya davet ediyorum.

DashClock Widget

DashClock Widget aslında tam olarak bir kilit ekran uygulaması olmamaklar birlikte, kilit ekranınız üzerinde kullanabileceğiniz bir widget olarak nitelendirebiliriz. DashClock mobil cihazlarınızın kilitli ekranına yerleştirilen bir dijital saat uygulamasıdır.

Fakat sahip olduğu eklentilerle sadece bir saat widgetı olmaktan öteye geçiyor. Bu uygulama ile telefonunuzun kilidini açmadan  anlık hava durumuna, cevapsız çağrılarınıza ve okunmamış mesajlarınıza erişebiliyorsunuz.

Uygulamayı indirdikten sonra kilit ekranınız ücerinde en sola giderek widget ekle butonu ile ekleyebiliyor daha sonra da çıkan ekrandan istediğiniz uzantıları ekleyerek kişiselleştirebiliyorsunuz.

Dodol Locker

Aynı isimli bir launcher uygulamasına da sahip olan Dodol Locker Dodol Launcher'la birlikte kullanmanız gerekiyormuş gibi görünse de kendi seçtiğiniz herhangi başka bir launcher ile birlikte de kullanabiliyorsunuz.

Tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz pek çok tema sunan Dodol Locker'ın öne çıkan en önemli özelliği görselliğe çok önem veriyor olması. Bu uygulama ile kilit ekranınızı istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Ayrıca temaları da istediğiniz gibi özelleştirebilir, kilit ekranına sık kullandığınız uygulamaları ekleyebilir, parola koyarak kilit ekranını daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

GO Locker

Görselliği ve işlevselliği bir araya getiren ve 50 milyondan fazla indirmeyle en iyi kilit ekranı uygulamalarından olduğunu kanıtlayan Go Locker, benim de Android cihazımda tercih ettiğim seçenek.

Go Locker, Go Launcher geliştiricileri tarafından yapılmış fakat uygulamayı kullanmak için telefonunuza GO Launcher yüklü olmak zorunda değil.

Uygulama ile kilit ekranını istediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz. Sunduğu farklı temalar ve stillerle görselliğini geliştirebiliyor, pek çok uygulama ve sistem ayarına sunduğu kısayolla da zaman kazanıyorsunuz.

Holo Lock

Android cihazlarınızda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir diğer kilit ekranı özelleştirme uygulaması da Holo Lock. Bu uygulamanın özelliği ise Jelly Bean kilit ekranını telefonlarınıza getiriyor olması.

Basit ve hızlı bir kilit ekranı alternatifi olan Holo Locker ile hangi  Android versiyonunu kullanırsanız kullanın, Jelly Bean kilit ekranını kullanma şansına sahipsiniz.

Uygulamada ayrıca güvenlik kilidi, özelleştirilebilir yazı rengi, acil kilit açma, titreşimi açıp kapama, durum çubuğunu gizleme ya da kaldırma seçeneklerine de sahipsiniz.

Lock Screen 7

Bir diğer kilit ekranı özelleştirme ve düzenleme uygulaması olan Lock Screen 7'nin en önemli ve öne çıkan özelliği ise telefonlarınızda Windows 7 telefonlarda bulunan kilit ekranını kullanma şansı tanıması.

Eğer Windows 7 telefonların kilit ekranı size hoş geliyorsa bu uygulama ile Android cihazınızda bunu kullanabilirsiniz. Hoş görünümlü uygulamanın duvar kağıdını da istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.

Hızlı, sorunsuz çalışan ve kullanımı kolay bir kilit ekranı uygulaması olan Lock Screen 7'yi kullanırken telefonunuzun kilidini açmak için tek yapmanız gereken yukarıya doğru parmağınızı kaydırmak.

Locker Master

Listede benim de en çok beğendiğim kilit ekranı uygulamalarından bir diğeri de Locker Master. Yine görselliğe önem veren fakat bu esnada fonksiyonel olmayı da unutmayan bir kilit ekranı uygulaması diyebilirim.

Kullanması çok kolay olan uygulamayı indirdikten sonra tek yapmanız gereken istediğiniz temayı seçmek. Daha sonra kilit ekran üzerinden sık kullandığınız uygulamalara rahatça erişebilir ve bildirilerinizi yine kilit ekranı üzerinden okuyabilirsiniz.

Ayrıca uygulamada farklı kilit açma yöntemleri, üçüncü şahıs bildirilerini görme, mesajları ve aramaları kilit ekranı üzerinden görme, farklı kilit açma yöntemleri gibi özellikler de mevcuttur.

LokLok

Bir diğer kilit ekranınızı daha efektif kullanmanızı sağlayacak uygulama da LokLok. LokLok ile ekranınız kilitliyken direk olarak resim ya da yazı şeklinde mesaj gönderebilir ve sık görüştüğünüz kişilerle iletişime geçmenizi sağlar.

Uygulamanın en önemli özelliği belirttiğim gibi kilit ekranını açmadan iletişim kurmanıza imkan tanımasıdır. Uygulama ile mesaj göndermek için ekran kilitliyken iki kez dokunmanız gerekiyor. Ardından ister fotoğraf çekerek ister yazıyla ister de çizgilerle göndermek istediğinizi gönderiyorsunuz.

Eğer karşınızdaki kişi de uygulamayı kullanıyorsa o da kilit ekranını açmadan sizin gönderdiğinizi görüyor. Böylece çok rahat bir şekilde sohbet edebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz mesajlarınızı sosyal medyaya da gönderebiliyorsunuz.

MagicLocker Main

Telefonunuzun kilit ekranını kişiselleştirmek için kullanabileceğiniz bir diğer kullanışlı uygulama da MagicLocker Main. Ücretsiz olarak bu uygulamayı indirip kullanabilirsiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra tek yapmanız gereken açmak. Ardından istediğiniz temayı seçerek ya da internet üzerinden indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Uygulama ile kilit ekranındaki kısayolları kendinize göre özelleştirebilir, sms, kamera gibi özelliklere direk kilit ekranından erişebilirsiniz.

MixLocker

Eski adı Creative Locker ve yeni adı MixLocker olan kilit ekranı uygulaması da standart kilit ekranınız size yeterli gelmiyorsa beğenebileceğiniz bir diğer uyuglama.

Yaratıcı, farklı ve orijinal temalara sahip olabileceğiniz bir kilit ekranı uygulaması olan MixLocker'ı indirdikten sonra tem yapmanız gereken kullanmak istediğiniz ekran kilidi uygulaması olarak seçmek.

Uygulama ile direk kilit ekranı üzerinden hava durumu bilgilerini görebilir, saate bakabilir, uygulamalarınıza kısayoldan ulaşabilir ve bu kısayolları kendinize göre özelleştirebilir ve kişiselleştirebilirsiniz.

SlideLock

Bir diğer fonksiyonaliteye ve işlevselliğe önem veren kilit ekranı uygulaması olan SlideLock da gelişmiş özelliklere sahip bir alternatif kilit ekranı uygulamasıdır.

Bu uygulama ile telefonunuze gelen uygulamalarla ilgili bütün bildirimleri kilit ekranınız üzerinde görüntüleyebilir veya isterseniz doğrudan kilit ekranı üzerinden uygulamaya geçiş yapabilirsiniz. Bildirileri silmek için sola açmak içinse sağa kaydırmanız yeterlidir.

Ayrıca uygulamada ekran kilidini kaldırmak için sağa kaydırma, kameraya erişim için sola kaydırma hareketi yeterlidir.

YORUMLAR