Android İçin Olmazsa Olmaz 5 Widget Uygulaması

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz en iyi widget uygulamalarını sizler için bir araya getirdik.

Android İçin Olmazsa Olmaz 5 Widget Uygulaması

Android akıllı telefon ve tabletlerin en dikkat çeken yanlarından bir tanesi elbette işletim sisteminin ana ekranınız üzerinde widget yani yardımcı araçlar kullanmanıza yardımcı olması. Tabii ki widget desteği bu kadar geniş olunca on binlerce farklı widget da uygulama geliştiriciler tarafından piyasaya sürülmüş durumda. Lakin bu kadar çok farklı araç arasından iyilerini bulup ayıklamanın biraz zor olduğunu da belirtmek lazım.

Sizler için hazırladığımız Android için olmazsa olmaz 5 widget uygulaması listemizden faydalanarak kesinlikle işinize yarayacağına inandığımız yardımcı araçlara ulaşabileceğinize inanıyoruz. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen en dikkat çekici widgetlara giriş yapalım.

Power Toggles

Android işletim sisteminin 3G bağlantısı, WiFi, GPS, ses düzeyleri gibi pek çok kontrol seçeneğini bildirim çubuğunda tuttuğu bir gerçek. Bu kontrollerin bazıları her ne kadar cihaz üreticileri tarafından kullanıcıların ana ekranlarına widget olarak eklenseler de, bunların hem tasarımlarının kötü olmaları hem de yetersiz olmaları kullanıcıları alternatifler aramaya yöneltiyor.

Power Toggles uygulaması ise istediğiniz tüm kontrol butonlarını ana ekranınıza güzel bir tasarımla yerleştirmenizi ve onları kontrol edebilmenizi sağlıyor. Elbette widgetın konumlandırılması, boyutunun değiştirilmesi, onlarca farklı tema gibi ek özellikleri ise Android hakimiyetinizi iyileştirirken görsel olarak da keyif almanıza yardımcı oluyor.

BlingBoard

Mobil cihazlarımızı kullanırken pek çok bildirimi direkt olarak bildirim çubuğundan görüntülemek mümkün. Lakin her defasında bu çubuğu açmak, geri kapatmak ve dar alanda kısıtlı bilgi almaya çalışmak pek de verimli olmayabiliyor. BlingBoard uygulaması ise bu sorunun üstesinden gelebilmeniz için pek çok farklı sık kullanılan uygulamadan gelen bildirim verilerini ana ekranınız üzerinde sunuyor.

Ana ekranınıza yerleşen bildirim widgetı sayesinde çağrılarınızı kontrol edebiliyor, SMS'leri okuyabiliyor, gelen e-postalarınızı görüntüleyebiliyor, Facebook ve Twitter hesaplarınızdan gelenlere kısa bir bakış atabiliyorsunuz. Dolayısıyla uygulamanın iletişim ve sosyal medya anlamında en sık kullanılan araçlara tam destek sunduğunu söyleyebilirim.

Google Keep

Google Keep uygulaması her ne kadar temelde bir not tutma uygulaması olarak direkt kendi içerisinden kullanılsa da, pek çok kullanıcı Keep uygulamasıyla birlikte widgetların da cihazın ana ekranına eklenebildiğini bilmiyor. Google Keep'i kurduktan sonra widgetlarınıza göz atabilir, tüm notlarınıza ana ekranınızda belirecek olan widgettan bakabilir, ayrıca yeni notlar eklemek isterseniz yine zorlanmadan ve uygulamaya giriş yapmadan devam edebilirsiniz.

Farklı boyutlarda widget desteğine sahip olan uygulama, Google hesabınızla senkronize bir şekilde çalıştığı için bu notlarınıza her yerden erişmenin mümkün olduğunu da unutmamak lazım.

UCCW

UCCW uygulaması, widget uygulamaları arasında en kişiselleştirilebilir olanlardan bir tanesi. Zira uygulamanın sunduğu widget seçenekleri o kadar fazla ki, ekranınızda beliren hava durumu, saat, tarih, çağrılar, bildirimler gibi neredeyse her konuda tema değişiklikleri yapabiliyor, onları ince detaylarla özelleştirebiliyorsunuz. Diğer kullanıcıların ve şirketlerin hazırladıkları temalar sayesinde seçeneklerinizin giderek arttığını da belirtmek gerek.

Bazı Android cihazların üretici yazılımlarıyla uyumsuzluklar gösterebilse de çoğunda sorunsuz bir şekilde varlığını devam ettiren uygulama, widget özelleştirme seçeneklerinden faydalanmak isteyenlerin tercih edecekleri araçlardan birisi olacaktır.

Feedly

Tabii ki sık sık online içerikleri okumayı sevenlerin, tüm sevdikleri web siteleri, bloglar ve haber kaynaklarını ekleyebilecekleri ve takip edebilecekleri Feedly'i de unutmamak gerek. Feedly sayesinde ana ekranınıza yerleştireceğiniz widget üzerinden takip ettiğiniz kaynaklarda yayınlanan içeriklere göz atabiliyor, böylece her defasında uygulamaya giriş yapmadan her şeyden haberdar olabiliyorsunuz.

Tahmin edebileceğiniz gibi otomatik olarak senkronizasyon ve güncellik kontrolüne sahip olan Feedly uygulaması, widget üzerinden kategori seçimi gibi bazı gelişmiş özellikleri de destekliyor. Eğer sıkı bir içerik takipçisiyseniz Android ana ekranınızda olması gerekenlerden.

Kullanılabilir onlarca farklı widget uygulaması daha tabii ki mevcut ancak işinize en çok yarayacak olanları seçmeye çalıştık. Önerilerinizi yorumlar bölümünden paylaşarak diğer takipçilerimizi de bilgilendirmeyi unutmayın.

YORUMLAR