Ayın En İyi Android Uygulamaları - Temmuz 2014

Temmuz 2014 ayı için hazırladığımız en iyi Android uygulamaları listesine göz atarak cihazınızı daha işlevsel hale getirin!

Ayın En İyi Android Uygulamaları - Temmuz 2014

Android için neredeyse her gün binlerce farklı uygulama ortaya çıkıyor ancak bu uygulamalar arasından seçim yapabilmek neredeyse imkansız. Zira bir kısmı kaliteli uygulamalar olarak bizlerle buluşuyorlar ancak geri kalanlar maalesef genelde işe yaramayacak, çöp diye nitelendirdiğimiz uygulamalar olarak Google Play'deki yerlerini alıyorlar.

Tüm bu uygulamalar içerisinden daha kolay seçim yapabilmenizi sağlamak için sizlere her ay ayın en iyi Android uygulamalarını tanıtıyoruz ve Temmuz ayını geride bıraktığımıza göre 2014 Temmuz'unda en çok dikkatimizi çekmiş olan 5 uygulamaya değinme vakti gelmiş de geçiyor demektir. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen uygulamalarımıza geçiş yapalım.

8sms

8sms uygulaması, saf Android sürümünde bulunan varsayılan SMS uygulamasının bir taklidi olarak hazırlanmış ve popüler ROM CyanogenMod'un yaratıcıları tarafından yayınlanmış. Yani uygulamanın gerçek Android SMS uygulamasının neredeyse tüm kodlarına kadar aynısı olduğunu ancak diğer cihazlara uygun şekilde düzenlendiğini belirtmek gerek.

Üreticilerin kendi SMS uygulamalarını cihazlara eklemeleri maalesef pek çok kullanıcıya rahatsızlık veriyor ve çok başarılı bulunan standart Android SMS uygulaması daha kullanışlı olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bu nedenle 8sms uygulamasını şimdiye dek denemediyseniz Android cihazlarınızda bir göz atmayı unutmamalısınız.

Contacts+

Contacts+ uygulaması, mobil cihazınızın üreticisinin hazırladığı rehber uygulamasını beğenmiyorsanız göz atmanız gereken kişi yönetimi uygulamaları arasında yer alıyor. Zira sahip olduğunuz tüm bağlantıların telefon numaraları, e-posta adresleri, sosyal ağ profilleri ve diğer detaylarını kolayca birbirine bağlamanızı sağlayabilen uygulama, daha sonra bu kişiler arasından istediklerinize hemen ulaşmanızı sağlıyor.

Uygulamanın çok temiz ve anlaşılır bir arayüze sahip olması sayesinde bağlantılarınız arasında gezinmek ve istediğiniz işlemleri gerçekleştirmek mümkün. Doğum günleri gibi bilgileri de profillerden bulabilen uygulama, daha sonra bu bilgilerin takvim üzerine işlenerek size bildirilmesine de yardımcı oluyor. Çok sayıda kişi bağlantısına sahip olanların göz atmaktan keyif alacakları bir uygulama olduğuna inanıyorum.

Light Flow Lite

Android akıllı telefonların pek çoğunda bir bildirim LED'i yer alıyor ancak bu LED maalesef çoğu üretici tarafından düzenlenemez kılınıyor. Dolayısıyla LED lambanın rengini, sıklığını ve şiddetini değiştirmek mümkün olmadığı için varsayılan değerler neyse ona uymak zorunda kalıyorsunuz.

Light Flow Lite uygulaması bu sorunun üstesinden gelebilmek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Cihazınızda bulunan LED'e dair pek çok ayarı değiştirebileceğiniz uygulama, aynı zamanda farklı uygulamalar için farklı LED renklerinin veya yanma düzenlerinin sağlanmasına da yardımcı oluyor. Ancak bu konudaki desteğinin cihazınızın sahip olduğu LED donanımına göre değişeceğini unutmayın.

Floatify

Android işletim sisteminin sahip olduğu bildirim sisteminin biraz yetersiz ve gözden kaçabilen bir yapıda olduğu kesin. Ekranınızın sadece üst kısmında ufak bir bölme olarak yer alan bu bildirimler kısmını siz de yetersiz buluyorsanız Floatify uygulaması sizin için hazırlanmış demektir. Zira uygulamayı kullandığınızda bildirimlere dair pek çok yeni düzenleme yapabiliyorsunuz ve bu sayede onları kaçırmak imkansız oluyor.

İsterseniz oyunlarda bile pop-up bildirimlerin açılmasını sağlayabilir, böylece her an cihazınızda olan bitenlerden haberdar olabilirsiniz. Uygulamada bulunan bildirimler uygulamalardan bağımsız bir şekilde açılıyorlar ve direkt olarak bu bildirimler üzerinden aksiyona geçmek mümkün hale geliyor.

Uzun süredir Android'deki bildirimler sorununa çok yaratıcı ve estetik bir çözüm getirebilen uygulamaya göz atmadan geçmemenizi öneriyorum.

Jink

Jink uygulaması, son zamanlarda karşımıza çıkmış olan en işe yarar konum bazlı uygulamalardan bir tanesi ve Foursquare gibi diğer konum tabanlı uygulamalardan açık bir şekilde ayrılıyor. Zira arkadaşlarınızla anlık olarak konum paylaşımı yapabilmeniz sayesinde onlarla buluşmalarınızı daha kolay hale getirmeye çalışan uygulama, bunun yanında çocuklarınızın güvenliği için de kullanılabiliyor.

Başka birisi ile uygulama içerisinden "jinkleme" işlemini gerçekleştirdiğinizde, o kişi artık direkt olarak sizin bulunduğunuz konumu takip edebiliyor ve yanyana geldiğinizde konum paylaşma işlemi otomatik olarak iptal ediliyor. Eğer sık sık başkaları ile buluşmanız gerekiyorsa veya anlık olarak takip etmeniz gereken kişiler varsa kesinlikle işe yarayacağını düşündüğüm uygulamalar arasında.

Temmuz 2014 için belirlediğimiz ayın en iyi Android uygulamaları şimdilik bu kadar ancak sizin de aklınızda uygulamalar varsa bunları hem bizlerle hem de ziyaretçilerimizle yorumlar kısmından paylaşmayı sakın unutmayın.

YORUMLAR