Bilgisayarlar ve Mobil Cihazlar Arasında En Hızlı Dosya Transferi Nasıl Yapılır?

Kabloyla dosya transfer etme derdine kesin çözüm bu yazıda

Bilgisayarlar ve Mobil Cihazlar Arasında En Hızlı Dosya Transferi Nasıl Yapılır?

Merhaba Tamindir takipçileri. Birçoğumuz bilgisayarlarımız ve mobil cihazlarımız arasında sıkça dosya paylaşma ihtiyacı hissediyoruz. Bu iş için genel olarak mobil cihazlarımızı kablo ile bilgisayarımıza bağlayarak işimizi görüyoruz. Fakat bu yöntem her zaman pratik olmamakta. Peki bilgisayarlar arasında dosya transferi yapmak isteseydiniz? Eskiden bu durumlarda CD veya DVD yazdırma yolunu seçerdik. Neyse ki o dönem geride kaldı ve yeni ve daha pratik yöntemler geliştirildi. Artık harici diskler ve USB flash bellekler dosya transferinde çözüm olabiliyor. Fakat bu metodlar da tıpkı mobil cihazları kabloyla bilgisayarlara bağlamak gibi pratik olmayabiliyor.

Dosya transferi konusunda benim gibi biraz üşengeç biriyseniz yukarıda bahsettiğimiz senaryolarda çoğu zaman tembel davranıp dosyayı göndermemeyi bile tercih edebiliyorsunuz. İşte bu yazımızda yukarıda anlatılan durumlarda daha hızlı ve daha pratik bir şekilde nasıl kablosuz dosya transferi yapabileceğinizi anlatacağız. Anlattığımız yöntemleri kullanarak hızlı dosya transferi yapabilecek ve daha az zahmetle daha çok dosya paylaşımı gerçekleştirebileceksiniz.

Yazımızda geçen kablosuz dosya paylaşımı çözümlerini kategoriler altında toplayacağız.

2 veya Daha Fazla Bilgisayar Arasında Kablosuz Dosya Transferi

Eğer aynı ağ üzerinde birden fazla bilgisayara sahipseniz kablosuz dosya transferi için pratik ve hızlı bir çözüme sahibiz. Aynı ev içerisinde veya iş yerinde masaüstü bilgisayarlar, ve dizüstü bilgisayarlar aynı ağ üzerinden intenreti kullanabiliyor. Bu bilgisayarlar arasında dosya transfer etmek için herhangi bir USB diske veya optik medyaya ihtiyacınız yok. Feem adlı kullanışlı bir yazılım aynı ağ üzerindeki bilgisayarları tanımlayarak bu bilgisayarların kolayca birbirlerine dosya gönderip birbirlerinden dosya almasını mümkün kılıyor. Bu iş için internet bağlantınız yerine ağ bağlantınızın tercih edilmesi veri transfer hızını yükseltiyor. Feem'i kullanabilmek için dosya paylaşımı yapacağınız her bilgisayara bu küçük boyutlu programı indirip yüklemeniz yeterli:

Feem ile ağ üzerindeki bilgisayarlar dosya paylaşımı yapabildiği gibi aralarında sohbet de yapabiliyor:

Bu tür işler için Bluetooth gibi yöntemler de kullanılabiliyor. Fakat Bluetooth'un dosya transfer hızı daha düşük kalmakta. Ayrıca masaüstü bilgisayarlarda genel olarak Bluetooth desteği bulunmuyor.

Aynı ağ üzerindeki bilgisayarlar arasında dosya paylaşımı yapabilmek için bir diğer alternatif çözüm de paylaşılan klasörler ve paylaşılan harici diskler oluşturmak. Bu yöntem de Bluetooth'a göre çok daha hızlı paylaşım yapmanıza yardımcı oluyor.

Bilgisayarlar ve Android Cihazlar Arasında Kablosuz Dosya Transferi

Eğer Android cihazınızın kablosunu bilgisayara bağlamadan 2 cihaz arasında dosya paylaşımı yapmak istiyorsanız bu iş için yine Feem'i kullanabilirsiniz. WiFi Direct teknolojisini destekleyen bu uygulamayı kullanabilmek için Android cihazınıza da bilgisayarınıza da Feem'i yüklemeniz gerekiyor:

Tıpkı az önce bilgisayarlar arasında kablosuz dosya paylaşımı bölümünde anlattığımız gibi Feem aynı ağ üzerindeki mobil cihazları ve bilgisayarları otomatik olarak algılıyor. Sonrasında bu cihazlar arasında dosya paylaşımını başlatabiliyorsunuz:

Android cihazlarla bilgisayarlar arasında dosya paylaşabilmek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de Portal uygulaması. Bu uygulamayı nasıl kullanabilecğeinizi bu yazımızda detaylı olarak anlatmıştık:

Kablosuz Dosya Transferi Android Cihazlarda Nasıl Yapılır

Android cihazlar ve bilgisayarlar arasında kablosuz dosya transferi yapabilmek için My FTP Server uygulamasını kullanabilirsiniz. Fakat bı çözüm diğer çözümlere göre biraz daha karışık. Uygulama temel olarak Android cihazınızı yerel ağınızda kullanabileceğiniz bir FTP sunucusuna dönüştürüyor. Sonrasında bilgisayarınız üzerinden Filezilla benzeri bir FTP programı kullanarak bu sunucuya erişebiliyorsunuz:

My FTP Server uygulamasını bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

Bilgisayarlarınıza Filezilla indirmek için:

Bilgisayarlar ve iOS Cihazlar Arasında Kablosuz Dosya Transferi

Eğer iPhone veya iPad'lerinize bilgisayarlarınızdan dosya göndermek veya bu cihazlardan bilgisayarlarınıza dosya göndermek istiyorsanız itunes yazılımını kullanabiliyorsunuz. Fakat bu yazılımın pek pratik olduğunu söyleyemeyiz. Android cihazlarda olduğu gibi iOS cihazlarda da kablosuz dosya transferi için Feem uygulamasını ve yazılımını kullanabilirsiniz. Feemin masaüstü yazılımını bilgisayarınıza, iOS uygulamasını iPhone veya iPad'inize yükledikten sonra uygulamayı ve programı çalıştırın. Sonrasında Feem cihazları otomatik olarak algılayacaktır. Feem'in iOS ve masaüstü versiyonlarını indirmek için:

iOS cihazlarınız ve bilgisayarlarınız arasında kablosuz dosya paylaşımı yapabilmek için kullanacağınız bir diğer çözüm de FileApp uygulaması. Bu uygulama temelde bir dosya gezgini olarak tasarlanmış. Uygulama ile iOS cihazınızın içindeki dosyalara göz atabilirsiniz ve WiFi ağınız üzerinden bilgisayarınıza dosya gönderebilir ve bilgisayarınızdan dosya alabilirsiniz. FileApp da tıpkı Android'deki My FTP server uygulaması gibi iOS cihazınızı bir FTP sunucusuna dönüştürüyor. Bilgisayarınızdan Filezilla benzeri bir program aracılığıyla bu yerel FTP sunucusuna erişebiliyorsunuz ve dosya transferi yapabiliyorsunuz. FileApp'ı ve Filezilla'yı bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz: 

Umarız anlattığımız yöntemler işinize yarar. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Angry Birds 2 Bilgisayarda Nasıl Oynanır

YORUMLAR