Chrome'da Masaüstü Bildirimleri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Google Chrome’da masaüstü bildirimlerini nasıl kapatabileceğinizi detaylı bir şekilde anlattık.

Chrome'da Masaüstü Bildirimleri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Google Chrome’un masaüstü bildirimleri, web sitelerinden gelen bildirimleri takip edebilmemiz için oldukça faydalı olsa da, bazı durumlarda dikkat dağıtıcı olabiliyor. Sürekli gelen bildirimlerden rahatsız oluyorsanız, Chrome’da masaüstü bildirimlerini nasıl kapatabileceğinizi anlattığımız rehber yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

En çok kullanılan internet tarayıcısı konumunda olan Google Chrome, sunduğu özellikler ve çalışma performansı sayesinde bu değeri hak ediyor diyebiliriz. Sunmuş olduğu en önemli özelliklerden biri olan masaüstü bildirimleri sayesinde, web sitelerinden gelen bildirimleri kolayca takip edebiliyoruz. Ancak, çalışırken ya da başka bir işle ilgilenirken sürekli bildirim gelmesi can sıkıcı bir durum olabiliyor. İşte bu gibi bir durumda yapmamız gereken şey, bu bildirimleri devre dışı bırakmak.

Chrome’da masaüstü bildirimlerini devre dışı bırakmak için sağ üstteki hamburger menüsüne tıklayıp, Ayarlar seçeneğine gidiyoruz.

Açılan sayfada aşağı inerek Gelişmiş ayarları göster butonuna tıklıyoruz ve Gizlilik başlığı altındaki İçerik ayarları’na gidiyoruz.

İçerik ayarları menüsünde aşağı doğru iniyoruz ve Bildirimler başlığını buluyoruz. Bu bölümde İstisnaları yönet butonuna tıklıyoruz.

Gördüğünüz gibi bildirim gönderen web siteleri listeleniyor. Bildirimlerini kapatmak istediğiniz web sitesine tıkladıktan sonra Davranış bölümünü Engelle olarak değiştiriyoruz. Bu listeye eklemek istediğiniz web sitesi varsa, alt kısımda bulunan kutucuğa web sitesi adresini yazdıktan sonra bildirim bölümünü ayarlayabilirsiniz.

YORUMLAR