En İyi VR Gözlükler ve Kulaklıklar

Teknolojinin her alanında olduğu gibi VR gözlük ve kulaklık modelleri de kullanım alanına göre değişkenlik gösteriyor. En iyileri sizler için derledik!

en-iyi-vr-gozlukler-0

En iyi VR gözlükler ve en iyi VR kulaklıklar; oyuncuların oyundan daha çok zevk almasını sağlıyor. Gerçekçi oyun deneyimi sunmaları ile dünya genelinde oldukça tercih ediliyor.

VR gözlük ve kulaklar; kolay kurulumu, kullanımı ve taşınabilirliğiyle de dikkat çekiyor. Oyunların akıcı bir şekilde ilerlemesinde önemli rol oynadığını da söyleyebiliriz. Yenileme hızı, görüş açısı ve çözünürlüğü yüksek olduğu için son derece gerçekçi deneyimler yaşatıyor.

En İyi VR Gözlükler

  • Apple Vision Pro
  • Meta Quest 3
  • Sony Play Station VR2
  • HP Reverb G2
  • HTC Vive Cosmos
  • Samsung SM-R323

Aklınızı Başınızdan Alacak En İyi Sanal Gerçeklik (VR) Oyunları
OYUN

Aklınızı Başınızdan Alacak En İyi Sanal Gerçeklik (VR) Oyunları

VR bambaşka bir oyun deneyimini sizlere sunuyor. Bu yazımıza göz atın ve en iyi sanal gerçeklik oyunlarını keşfedin.

1-  Apple Vision Pro

Şu an piyasadaki en iyi VR gözlüklerden biri olan Apple Vision Pro aynı zamanda en pahalı olanı. Apple Vision Pro özellikleri bakımından piyasadaki en iyi başlıklardan bir tanesi. Her göz için mikro OLED ekran sunan bu cihaz 4K görüntü veriyor. Apple ekosistemi içerisindeki tüm uygulamalarla sorunsuz şekilde çalışabilen Apple Vision Pro son derece kaliteli hissettiren bir ürün.

3500 Dolar Değerindeki Apple Vision Pro'nun Maliyeti Ne kadar?
TEKNOLOJİ

3500 Dolar Değerindeki Apple Vision Pro'nun Maliyeti Ne kadar?

Çıktığı günden beri sürekli konuşulan Apple Vision Pro neden bu kadar pahalı diye düşündünüz mü hiç? Gelin Apple Vision Pro'nun maliyeti neymiş öğrenelim.

AR ve VR uygulamaları için geliştirilmiş olan Apple Vision Pro Apple'ın özel tasarım M1 çipini kullanır. Bu çip yüksek performans ve enerji verimliliği sunarak AR ve VR uygulamalarını sorunsuz bir şekilde çalıştırır. VisionOS işletim sistemi ile çalışan bu cihaz 200 gram ağırlığına sahip. Bu da uzun süreli kullanım için büyük rahatlık sağlıyor.

en-iyi-vr-gozlukler-01

2- Meta Quest 3

Tam bir fiyat performans ürünü olan Meta Quest 3, önceki cihazlarının çok ötesinde. AR ve VR uygulamalarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabilen Meta Quest 3, 2048 x 2208 piksel çözünürlüğe sahip ekranlar ile donatılmış. Qualcomm Snapdragon XR2 işlemcisi ile güçlendirilmiş bu ürün 128 GB ve 512 GB'lık depolama alanı seçenekleri ile piyasada yerini almış durumda.

Meta Quest 3 Alınır mı? Parasının Hakkını Veriyor mu?
TEKNOLOJİ

Meta Quest 3 Alınır mı? Parasının Hakkını Veriyor mu?

Meta Quest 3 alınır mı? Meta Quest 3 parasının hakkını veriyor mu? Meta Quest 3 alırsanız pişman olur musunuz? Tüm bu soruların cevabı yazımızda.

Kendi mağazasında sunduğu özel oyunları ile özellikle VR oyuncuları için ilk seçenek olan Meta Quest 3 sürekli güncellenen ve gelişen bir sisteme sahip. Pek çok kaliteli VR oyununu Meta Quest 3 ile rahatlıkla oynayabilirsiniz.

en-iyi-vr-gozlukler-02

3- Sony Play Station VR2

Sony Play Station VR2 hem şık tasarımı hem de teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. 120 Hz yenileme hızı olan cihazın çözünürlüğü 4000x2040 pikseldir. 110 derece görüş açısı olması ürünü değerli kılıyor. Dört tane gömülü kamerası vardır. USB Type-C desteğiyle de çok kullanışlı cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

4- HP Reverb

HP Reverb; 90 Hz yenileme frekansından oluşuyor. 114 derece görüntüleme açısı vardır. Görüntüyü net olarak sunmaktadır. Kontrolörlü HP Reverb sanal gerçeklik gözlüğü, tek gözde 2160x2160 değerinde çözünürlük sunuyor.

5- HTC Vive Cosmos

Geniş görüş alanına sahip olan HTC Vive Cosmos, altı adet kamera sensöründen oluşmuştur. Cihaz, katlanarak açılmasıyla dikkat çekiyor. Kolay kullanılabilir oluşu her yaş grubuna hitap etmesini sağlamıştır. 1440x1700 çözünürlüklü çok kullanışlı bir üründür.

6- Samsung SM-R323

Ayarlanabilir lens mesafesi ve AMOLED ekran desteğiyle kullanıcılarından tam not alıyor. Samsung SM- R323; 101 derece görüş açısıyla tasarlanmıştır.

En İyi VR Kulaklık

  • Oculus Rift S
  • Valve Index
  • HTC Vive Pro
  • Oculus Go
  • HP Reverb G2

1- Oculus Rift S

Konforlu tasarımıyla dikkat çeken Oculus Rift S, kurulum ve kullanım açısından çok avantajlıdır. Keskin ekranından oluşan cihaz fütüristiktir. Gerçekçi ses sistemi de cihazı değerli kılan diğer önemli özelliktir.

2- Valve Index

Akıllı tasarlanmış kontrolörlü Valve Index, yüksek kaliteye sahip yapıdan oluşuyor. Akıllı yerleşik hoparlörleriyle üst düzey sanal gerçeklik kulaklığıdır. Konforlu yastıklama ve LCD paneli bulunmaktadır. Video oyunları, Valve Index ile daha keyifli hale geliyor.

3- HTC Vive Pro

HTC Vive Pro, yüksek performansıyla oyuncuların beğenisini kazanmıştır. Yüksek frekanslı bu sanal gerçeklik kulaklığının kullanımı çok kolaydır. Teknik özelliklerinin yanı sıra tasarım açısından da çok beğeniliyor. Gerçek ve muhteşem ses sistemi yanında yüksek çözünürlüklü ekranla tasarlanmıştır. HTC Vive Pro’nun ayarlanabilir kayışı da vardır.

4- Oculus Go

Oculus Go; 3-DOF’i destekleyen sanal gerçeklik kulaklığıdır. Yüksek kalitede tasarlanan Oculus Go kulaklığıyla video oyunları daha keyifli bir hal alıyor. Cihaz aynı zamanda gerçekçi ses sisteminden tasarlanmıştır.

5- HP Reverb G2

En iyi VR kulaklık listemizde HP Reverb G2 de yer alıyor. HP Reverb G2, kullanıcılarına video oyunlarında mükemmel ses deneyimi sunuyor. Kullanıcının kulağına tam oturmasıyla konforlu bir kullanım imkanı sağlıyor.

VR kulaklık ve gözlüklerden birine sahipseniz En İyi 10 Sanal Gerçeklik Uygulaması yazımıza da göz atarak, keyifli deneyimler yaşayabilirsiniz.

Kapadokya'da Balon Turu 220 Euro Oldu: İnsanlar Artık Sanal Gerçeklik Kullanıyor
İNTERNET

Kapadokya'da Balon Turu 220 Euro Oldu: İnsanlar Artık Sanal Gerçeklik Kullanıyor

Kapadokya'da artan balon turu fiyatlarını karşılayamayan yerli ve yabancı turistler, durağan hâldeki balonlarda sanal gerçeklik turları gerçekleştiriyor.

En iyi VR gözlükler ve en iyi VR kulaklıklar ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz bir VR gözlüğü satın almayı düşünüyor musunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.