Facebook Messenger Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

Yazımızda Facebook Messenger'ı ayrı bir servis olarak bilgisayarınız üzerinde nasıl kullanabileceğiniz anlatıyoruz

Facebook Messenger Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

Merhaba Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere sosyal medya devi Facebook günümüzde dünyanın en yaygın olarak kullanılan sosyal platformu halinde. Facebook'un bu günlere gelmesinin en büyük nedenlerinden biri kendi içerisinde yer alan mesajlaşma özelliği. Facebook bir süredir Facebook kullanıcılarının birbirleri ile etkileşime geçmesine yardımcı olan bu özelliğini geliştirmeye çalışıyordu. İlk olarak Facebook Messenger, ayrı bir anlık mesajlaşma uygulaması olarak Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletler için uygulama marketlerindekini yerini aldı. Sonrasında ise geliştiricilere Messenger için ek uygulamalar geliştirme imkanı verildi. Bu sayede Facebook Messenger daha kişiselleştirilebilir bir hale geldi.

Eğer mobil cihazlarınız üzerinde Facebook uygulamasını kullanıyorsanız ve Facebook mesajlarınıza göz atmak istiyorsanız Facebook ayrı bir Facebook Messenger uygulaması yüklemeniz gerekiyor. Facebook'un masaüstünde ise durum böyle değil. Kullanıcılar halen Facebook'un mesajlaşma özelliğini dahili bir Facebook özelliği gibi kullanabiliyor.

Facebook Messenger'ın hizmete açtığı yeni messenger.com web sayfası ise Facebook Messenger'ı masaüstlerinde ayrı bir servis olarak kullanmak isteyen kullanıcılara yardımcı oluyor. İnternet tarayıcınız üzerinden çalışan bir servis olan Facebook Messenger bilgisayar versiyonu eğer bu servisi ilk defa kullanacaksanız içerisinde kaybolabileceğiniz bir servis; çünkü messenger.com sitesi üzerinde mesajlaşmaya başlayabilmeniz için gerekli olan bağlantı ve kısayollar yer almıyor. Bunun yerine kendi imkanlarınızla Messenger web servisine giriş yapmanız gerkeiyor. Biz de bu yazımıda kısaca Facebook Messenger bilgisayar versiyonunu nasıl kullanabileceğinizi anlatacağız.

Facebook Messenger'ı bilgisayarınızda kullanabilmek için ilk olarak güncel internet tarayıcınız üzerinden https://messenger.com/login adresini ziyaret edin. Sayfa açıldığında sizden mevcut hesabınızla giriş yapmanız veya hesap bilgilerinizi girmeniz istenecek:

İşaretli alana tıkladıktan sonra veya hesap bilgilerinizi girdikten sonra Facebook Messenger'ı bilgisayarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz. Facebook Messenger'ın web servisinin tıpkı WhatsApp Messenger'a benzeyen bir arayüzü var:

Facebook Messenger web servisinin WhatsApp web servisinden ayrılan yönü ise servise daha kolay giriş yapabiliyor oluşunuz. Facebook Messenger'ı internet tarayıcınız üzerinden kullanabilmek için herhangi bir QR kodu taratmanıza gerek yok. Umarız yazımız size yardımcı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Facebook Web Messenger Nasıl Kullanılır?
YAZILIM

Facebook Web Messenger Nasıl Kullanılır?

Facebook, mobil cihazlarda bir süredir mesajlaşma için Messenger uygulamasını kullanıyordu. Messenger'ın kendi sitesinin açılması ile birlikte yakın bir gelecekte masaüstü platformda da mesajlaşma hizmetini ayırabileceğinin sinyallerini verdi.

WhatsApp Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?

WeChat Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR