Facebook Neden Mavi Rengi Kullanıyor?

Facebook’u açtığınızda gözünüze çarpan ilk şey Facebook’un ana renginin mavi renk olduğudur. Facebook’un neden mavi olduğunu ve bunca zaman neden renginin bir kez olsun değişmediğini hiç merak ettiniz mi?

Facebook’u açtığınızda gözünüze çarpan ilk şey Facebook’un ana renginin mavi renk olduğudur. Facebook’un neden mavi olduğunu ve bunca zaman neden renginin bir kez olsun değişmediğini hiç merak ettiniz mi? Facebook, “The Facebook” ismi ile başladığından beri çok fazla değişikliğe uğradı ancak bir kez olsun renginde oynama yapılmadı.

Bunun nedeni, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’ün renk körü olmasıdır. Renk körlüğü bir insanın gözünde bir pigment molekülünün bulunmaması sonucunda ortaya çıkan renkleri eksik görme durumudur. Mark Zuckerberg, Leo Laporte ile gerçekleştirdiği çevrimiçi bir röportajında buna değinmişti.

Elbette mavi rengin sırrı sadece bununla bitmiyor. En popüler internet sitelerinin mavi renk kullanmasının bir diğer nedeni de çoğu rengin göz yorucu olmasından kaynaklanmaktadır. En popüler internet siteleri mavi renk kullanma eğiliminde olduğu için insan beyni, mavi rengi saydam bir arka plan olarak görür. Velhasıl mavi renk, web geliştiricilerinin favori rengi olarak isimlendirilebilir.

YORUMLAR