Fotoğrafçılar İçin Gerekli Android Uygulamaları

Android için en iyi fotoğrafçılık uygulamalarını derlediğimiz listemizde farklı çalışma tarzlarına yönelik uygulamaları bulabilirsiniz.

Fotoğrafçılar İçin Gerekli Android Uygulamaları

Özellikle Instagram'ın geniş kitleler tarafından tercih edilmesiyle birlikte fotoğrafçılık ve fotoğraf çekme teknikleri epey popüler hale geldi. Instagram ve benzeri uygulamalar her ne kadar belli sayıda filtre ve efektler sunsalar da bunlar çoğu kullanıcının beklentilerini karşılamanın yanından bile geçemiyor.

Bu nedenle pek çok üretici fotoğraf efektlendirme ve fotoğraf düzenleme konularındaki tecrübelerini ve teknik bilgilerini mobil uygulamalar üzerinde kullanmaya başladı. Ortaya çıkan sonuçlar ise etkileyici! Şu an uygulama markette bulunan sayılı birkaç fotoğraf düzenleme uygulaması ile çekilen sıradan fotoğraflar bile adeta birer sanat eserine dönüşmekte. Önemli olan nokta ise bu fotoğraf düzenleme uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak ve ne indiremek gerektiğini bilmek.

Android kullanıcılarına yardımcı olmak üzere derlediğimiz listede bir fotoğraf meraklısının uygulama klasöründe mutlaka bulunması gereken fotoğrafçılık uygulamalarını bulabilirsiniz.

PicLab

PicLab kendine listenin ilk sırasında yer buluyor. Diğer çoğu fotoğraf düzenleme uygulaması gibi PicLab de kullanıcılara ister yeni bir fotoğraf çekme, ister var olan bir fotoğrafı seçip düzenleme şansını sunuyor.

Uygulamanın en öne çıkan özelliği ise zengin tipografi seçeneklerine sahip olması. Uygulamada onlarca farklı font bulunmakta. Dahası, kullanıcılar ekledikleri yazıların pozisyonunu ve boyutunu değiştirebilir, döndürebilir ve renk ekleyebilirler.

Fontlara ek olarak PicLab'de birbirinden farklı şekilde tasarlanmış ışık oyunları da yer alıyor. İstediğiniz birkaç tanesini kombine edip orijinal sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu efektleri ekledikten sonra fotoğrafınızın kontrast, doygunluk, ışık ve bulanıklık değerlerini de değiştirebilirsiniz.

Handy Photo

Bu uygulamaları en iyiler arasında sokan özelliği kesinlikle arayüzü. Diğer uygulamalarda görmeye alıştığımız sistemin hayli dışına çıkan Handy Photo'da yer alan fonksiyonlar ekranın köşesinde yer alan şık bir çerçevede toplanmış.

Bu çerçevede yer verilen fonksiyonları kullanmak son derece keyifli ve eğlenceli bir his uyandırıyor. Sözünü ettiğim bu çerçeve isteğe bağlı olarak dönebiliyor. Bu da gerçek fotoğraf makinelerinde karşılaştığımız türden bir deneyim yaşamamızı sağlıyor.

Aslında bu özellik yaratıcı olmaktan ziyade ekranı mümkün olduğunda temiz tutmak için düşünülmüş bir ayrıntı. Özellik kalabalığı yapmaktansa bir köşede duruyor ve kullanıcının komutlarını bekliyor. Uygulamayı kullanarak fotoğraflarınıza yaratıcı dokunuşlar yapabilir, gereksiz kısımları kırpabilirsiniz. Fazla komplike görevler içermese de ortalama beklentiler içerisinde olan bir kullanıcı için en ideal fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında yer alıyor.

FxCamera

Bazı uygulamalar sahip oldukları farklı özellikler ile kullanıcıları fotoğraf çekme konusunda daha yaratıcı kılıyor. FxCamera da bu uygulamalardan bir tanesi ve diğer popüler fotoğraf düzenleme uygulamalarında çok denk gelmediğimiz bazı özellikler sunuyor.

Bu özelliklerin başında fotoğraflara sesli not ekleme özelliği geliyor. Uygulamayı kullanarak çektiğiniz fotoğraflara dilediğiniz sesli notu ekleyerek görseli daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Elbette FxCamera'nın tek özelliği bu değil. Uygulamada çok sayıda efekt ve filtre de bulunmakta. Bu tarz uygulamalarda görmeye alıştığımız gibi FxCamera'da da sosyal medya desteği sunulmakta. İşlediğiniz fotoğrafları farklı sosyal medya platformları üzerinden takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Clone Camera

Clone Camera da tıpkı FxCamera gibi en yaratıcı fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında yer alıyor. Bu uygulama kullanıcılara görsellerinde yer alan kişileri veya objeleri klonlama imkanı sunuyor. Bunu yapmak içinse hiçbir teknik bilgiye sahip olmanıza gerek yok.

Klonlama fonksiyonuna ek olarak bu uygulamada farklı retro efektler, renk ayarları ve özel ayarlama seçenekleri mevcut. Farklı filtreler arasında beğenilerinize hitap edenleri seçip fotoğraflarınıza anında ekleyebilirsiniz. Dahası, kendinizi daha iyi dile getirebileceğinizi düşünüyorsanız fotoğraflarınıza yazılar da ekleyebilirsiniz.

Keyifli bir kullanım deneyimi sunan Clone Camera ile yaratıcı çalışmalara imza atıp sosyal medyadaki takipçilerinizi şaşırtan fotoğraflar üretebilirsiniz.

Photoshop Touch

Fotoğrafçılıkla profesyonel olarak ilgilenenlerin bir numaralı tercihi olan Photoshop'u mobil cihazlarda da kullanmak mümkün. Konuyla yakından ilgili olan kullanıcılar için bu yeni bir haber değil fakat yine de Photoshop Touch'ı listeye eklemek gerektiğini düşünüyorum.

Bilgisayarda kullanılan versiyonun adeta bir minyatürü olan Photoshop Touch'ı kullanarak fotoğraflarınıza etkileyici efektler ekleyebilirsiniz. Diğer uygulamalarla kıyasladığımızda can alıcı bir özellik sunmuyor fakat söz verdiği her şeyi yerine getirebiliyor ki zaten önemli olan da bu. Daha yaratıcı bir şeyler arıyorsanız bir önceki uygulamalara göz atmalısınız.

Photoshop Touch'ta 29 farklı font ve farklı efektler bulunmakta. Kapsamlı ve bu konuda ün yapmış bir uygulama indirme niyetindeyseniz Photoshop Touch mutlaka göz atılacaklar listenizde bulunmalı.

Camera360

Listenin en göze batan uygulamalardan bir tanesi olan Camera360 rahatsız edici reklamlardan barındırmıyor ve kullanıcıları sürekli olarak bir şeyler satın almaları konusunda sıkmıyor. Buna ek olarak sunduğu kapsamlı özellikleri ile her fotoğrafçının uygulama listesinde bulunması gereken fotoğraf düzenleme uygulamalarından bir tanesi: Camera360.

Uygulamayı kullanarak düzenlediğiniz fotoğraflarınızın önceki hallerini ufak bir işlemle görebiliyorsunuz. Bu özellik ile birlikte göze hoş gelmeyen detayları daha rahat tespit edebiliyorsunuz.

Camera360'ın tek negatif yanı ise görselleri kaydederken çok fazla tuşa basmayı gerektirmesi. Bu zaman zaman sıkıcı ve uzun bir işlem olabiliyor. Yine de sunduğu kapsamlı özellikler ve filtreler ile en ideal fotoğraf düzenleme uygulamaları arasındaki yerini zorlanmadan alıyor.


Camera ZOOM FX

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında gösterilen Camera ZOOM FX'te birbirinden dikkat çeken özellikler bulunmakta. Binlerce kullanıcı tarafından indirilen Camera ZOOM FX'te onlarca farklı fırça, renk paletleri ve efekt galerileri bulunmakta.

Uygulamada sade ve göz yormayan bir arayüz kullanılmış. Bazı uygulamalarda fonksiyonları o kadar karışık ve düzensiz sunuluyor ki istenilen efekti ve özelliği bulmak hayli zaman alıyor. Fakat Camera ZOOM FX'te kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil.

Deklanşör tuşunun yanında konumlandırılmış efekt ve ayar butonlarının ulaşımı son derece basit. Ekranın sol tarafından ise ön/arka kamera arası geçişleri ve flaş fonksiyonlarını ayarlayabiliyorsunuz. Yine buradaki menüden galerinize ulaşma şansına da sahipsiniz. Camera ZOOM FX, çok sayıdaki kullanıcısının da desteğini alarak en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arasındaki yerini zorlanmadan alıyor.

Paper Camera

Paper Camera diğerlerine kıyasla daha eğlenceli bir kullanım deneyimi sunuyor. Uygulamanın gerek arayüzü gerekse özellikleri, onu en yaratıcı fotoğraf düzenleme uygulamaları arasına sokuyor.

Öncelikle arayüz, uygulamanın ismi gibi, kağıttan yapılmış gibi görünüyor. Buruşuk bir kağıda farklı fonksiyonların eklendiğini düşünün. Sağ altta yer alan deklanşöre basarak yeni fotoğraflar çekebilir veya galerinizi ziyaret ederek daha önce çektiğiniz fotoğraflardan dilediğinizi seçebilirsiniz.

Uygulamada kontrast, parlaklık ayarılarına ek olarak fotoğrafın genel görünümünü de değiştiren farklı özellikler bulunuyor. Bunlara ulaşmak son derece hızlı ve kolay. Paper Camera'nın en önemli özelliği ise efektleri canlı olarak eklemesi.

Hem esprili hem de kapsamlı bir fotoğraf düzenleme uygulaması indirmek istiyorsanız, Paper Camera'yı mutlaka denemelisiniz.

İran Zuckerberg'i Mahkemeye Çağırdı

YORUMLAR