Google'ın Geliştirdiği Birbirinden Yararlı Bu Uygulamaları Duydunuz mu?

İşte en kullanışlı ve eğlenceli Google uygulamaları:

Yapay zeka sektöründe dünyanın en büyük markalarından biri olan Google, internet ve Android platformunda çeşitli kategorilerde uygulamalara sahip. Geliştirdiği bu uygulamalardan birçoğunun reklamını yapmayan firma, yine de yapay zeka ürünleri sayesinde harika uygulamalar ortaya koyuyor. Bu yazımızda her ne kadar göz önünde olmasa da Google tarafından geliştirilen ve muhtemelen daha önce duymadığınız beş uygulamayı sizlerle paylaşıyoruz.

Farklı farklı kategorilere hizmet eden aşağıdaki uygulamaların test aşamasında olduğunu unutmayın. Dünya teknolojisine yön veren Google'ın bu uygulamaların birçoğunu kullanıcıları test etmek adına ürettiğini de belirtmek gerekiyor.

Google Live Transcribe (Android):

Google Live Transcribe işitme engelli veya işitme güçlüğü çekenler için hayatı kolaylaştıran bir erişilebilirlik aracı. Bu uygulama, kullanıcı konuşurken herhangi bir konuşmayı otomatik olarak metne dönüştürebiliyor. Konuşmalarda kullanılacak kadar hızlı olmasıyla dikkat çeken Live Transcribe, Google’ın Cloud Speech API'sini kullanıyor bu nedenle internet bağlantısı gerektiriyor.

Squoosh (Web):

Temel anlamda bir fotoğraf düzenleme aracı olan Squoosh'da resim sıkıştırma işlemi popüler olarak kullanılıyor. Resim boyutunu piksel cinsinden küçültebilir veya kullanılabilir renk paletini azaltabilirsiniz. Aynı zamanda sıkıştırmaya başladığınızda görüntünün sıkıştırma dosyası formatını, kalitesini, kanallarını, renklerini düzeltebilirsiniz.

Password Checkup by Google (Chrome):

Google Chrome için bir eklenti olan bu uygulama sayesinde hesaplarınızın saldırıya uğrayıp uğramadığını kontrol edebilirsiniz. Uzantı, ziyaret ettiğiniz tüm web sitelerindeki etkinliğinizi izler. Google tarafından bilinen bir veri ihlali olan kullanıcı adı ve şifreniz girildiğinde bir uyarı alırsınız. Bu durumda, şifreyi daha güvenli yeni bir parolayla değiştirebilirsiniz.

Shadow Art (Web):

Google ellerinizle yapabildiğiniz gölge oyunlarını ele aldı ve bunu etkileşimli bir dijital deneyime dönüştürdü. Shadow Art, Google’ın yapay zeka denemelerinden biridir ve bir web uygulaması olarak ücretsiz kullanılabilir. Ancak bu servisi kullanabilmek için web kamerasına ve internet bağlantısına ihtiyacınız olacak. Ellerinizi kullanarak herhangi bir şekil oluşturun, Google bunu anlarsa size dijital olarak sunacak ve hareketli hale getirecektir.

Text.App (Chrome):

Text.App bir metin editörünün tüm standart özelliklerine ve hatta çok daha fazlasına sahip. Birden fazla dosyayı açabilir ve bunlar arasında sekme geçişleri yapabilirsiniz. Dosyaları Google Drive'a kaydedebilir ve doğrudan Drive'dan da açabilirsiniz. Geliştiriciler, uygulamanın sözdizimi vurgulama özelliği sayesinde kodunu yapıştırabilir ve üzerinde çalışabilir.

Teknoloji Devlerine Hata Raporu Nasıl Gönderilir? A'dan Z'ye Dev Rehber!
NASIL YAPILIR

Teknoloji Devlerine Hata Raporu Nasıl Gönderilir? A'dan Z'ye Dev Rehber!

İnternet üzerinden her gün milyonlarca işlem yapılmakta. İşlemler yapılıyor yapılmasına ancak bazı kullanıcılar hata mesajları alarak sorun yaşayabilmekteler.

Şifrenizin Sızdırıldığını Nasıl Öğrenebilirsiniz?
GÜVENLİK

Şifrenizin Sızdırıldığını Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Hesap şifrelerinin sızdırılması günümüzde oldukça popüler. Büyük siteler dahi hacklenebiliyor. Kullanıcı adları, e-posta adresleri, şifreler, kişisel bilgiler internette herkesin erişimine açık hale getiriliyor.

Google'dan SEO Tartışmalarına Son Noktayı Koyan Yenilik!
TEKNOLOJİ

Google'dan SEO Tartışmalarına Son Noktayı Koyan Yenilik!

İnternet dünyası, sayısı milyarları geçen web sitelerinin ürettiği devasa bir bilgi okyanusu. Bu devasa bilgi okyanusunda arama sonuçlarında bulunabilir olmak adına verilen amansızca uğraşının genel adı ise SEO, yani arama motoru optimizasyonu olarak ifade ediliyor.

YORUMLAR