Haberimiz Olmadan Google'ın Kayıt Ettiği Ses Dosyalarımızı Nasıl Sileriz?

İnternet devi Google, kullanıcılardan habersiz ses kaydı yapıyormuş. Peki, bu sesleri nasıl silebiliriz?

Haberimiz Olmadan Google'ın Kayıt Ettiği Ses Dosyalarımızı Nasıl Sileriz?

İnternet ve teknoloji dünyasını dev firması Googlei skandal bir olay ile karşımıza çıktı. Ortaya çıkan habere göre Google, kullanıcılarını gizlice dinliyormuş. Google, başarılı yükselişine devam ederken bir yandan da kullanıcı deneyimlerini en üst seviyede tutmak için çalışmalarına devam ediyor. Yaşanan bir gelişme ile Google'ın kullanıcıların deneyimlerini geliştirmek için başvurduğu bir yol açığa çıktı.

 Bu yol Google'ın kullanıcı seslerini kullanıcılardan habersiz bir şekilde depolamasını içeriyor. Bu durumu reddetmeyen Google, kullanıcıların seslerini gizlice kayıt ettiğini ve daha sonradan servislerini geliştirmek için dinlediğini itiraf etti. Ayrıca bu sesleri hiçbir özel servis ile paylaşmadığını da söyleyen Google'ın bu tavrı pek çok kişide güvensizlik oluşturdu.

Google tarafından kayıt edilen bu seslerin yönetiminin kullanıcılarda olması skandalın "yüreğimize su serpen" tarafı olarak görülüyor. Google'ın gizlice sakladığı seslerin yönetimi tamamen kullanıcılarda ancak bu ayarı bulmak oldukça güç. Kullanıcı hesabına göre saklanan sesler dilendiği takdirde kullanıcı tarafından silinebiliyor ve bir daha ses kayıt edilmemesi sağlanabiliyor. 

Google'dan Ses Kayıtlarını Nasıl Silebilirsiniz?

Google'ın kayıt ettiği seslerin kullanıcıların yönetiminde olması bir nebze rahatlatıcı gibi görünse de, seslerin kullancı hesaplarına göre depolanması akıllarda soru işareti bırakıyor. Sesli arama özelliğinin kullanıldığı sırada sesleri kayıt eden Google, bu seslerin kayıt edilip edilmemesini kullanıcıların ayarlamasını da sağlıyor. Seslerinin kayıt edilmemesini isteyen kullanıcılar şuradaki bağlantıya tıkladıktan sonra Google'ın uygulama ve servislerden elde ettiği kullanıcı deneyim verilerine ulaşabiliyorsunuz. Linke ilk tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir ekran sizi karşılıyor.

Bu ekrana ulaştıktan sonra "Ayarları güncelle" linkine tıkladıktan sonra karşınıza gelen ekranda diğer kontrolleri göster bağlantısına tıklayarak Google'ın kullanıcı verilerini kayıt ettiği servislere ulaşabilirsiniz. Bu ekranda ses kayıt özelliğini kapatmak için "Sesli Aramalarınız ve Komutlarınız" ayarını kapatmanız yeterli oluyor Ayrıca "Geçmişi Yönet" bağlantısına tıkladığınızda da geçmişte kayıt edilen seslerinizi görebilir ve silebilirsiniz. 

Öte yandan diğer servislerde kayıt olan verilerinizi de buradan görüntüleyebilir ve kapatabilirsiniz.

Google'ın Analiz Aracı Küçük İşletmelerin Sitelerini Test Ediyor

Google Chrome'un Sevilen Dinozor Oyunu Artık Mobil Cihazlarda!

YORUMLAR