Her iPad'de Bulunması Gereken Ücretsiz En İyi 5 Uygulama

Yazımızda en başarılı iPad uygulamalarını inceledik. Ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu uygulamalar ile iPad'inizden aldığınız verimi artırabilirsiniz.

Her iPad'de Bulunması Gereken Ücretsiz En İyi 5 Uygulama

Tablet bilgisayarlar artık hayatımızın hemen hemen her aşamasında yer alıyorlar. Hayatımızı kolaylaştıran bu cihazlardan tam verim alabilmek için elbette bazı adımlar atmak gerekiyor. Bu adımların başında kişisel ihtiyaç ve beklentilermize göre uygulama seçmek gelmekte.

Doğru uygulamalar ile donatılmamış bir tablet bilgisayar, kullanıcısına çok iyi hizmet vermeyecektir. İşte bu noktada iPad kullanıcılarına özel, referans niteliği taşıyacak bir derleme yaparak tabletlerinden aldıkları verimi artırmayı hedefledik. Farklı kategorilere ayırdığımız yazımızda her biri kategorisinin en iyisi olan ücretsiz uygulamaları topladık.

Not Alma

Evernote

Kullanıcıların not alma işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamalarına imkan tanıyan Evernote'u ücretsiz olarak iPad'inize indirebilirsiniz. Web sayfaları, tarifler, yapılması gerekenler, toplantı notları gibi önem teşkil eden konularda notlar almak istediğinizde kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan olan Evernote sayesinde artık hiçbir detayı atlamayacaksınız.

Kullanımı son derece basit olan bu uygulamayı kullanarak aldığınız notları dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve ihtiyacınız olduğu zaman notlarınızı zahmetsizce görüntüleyebilirsiniz. Gelişmiş arama fonksiyonunu kullanarak belirli kelimeleri içeren notlarınızı birkaç saniyede bulabilir, tarama özelliği sayesinde de kartvizitleri, yazı tahtalarını ve dökümanları kolayca uygulamaya aktarabilirsiniz.

Evernote ile not almanın yanı sıra fotoğraf çekebilme şansına da sahipsiniz. Bu özelliği kullanarak aldığınız notları daha bilgilendirici ve görsel açıdan ilgi çekici verilere dönüştürebilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan Evernote'u kullanmaktan memnun kalırsanız ücretli sürüme geçebilirsiniz. Elbette ücretli sürüm birbirinden işlevsel birçok fonksiyonu da beraberinde getiriyor.

Yapılacaklar Listesi

Wunderlist

Wunderlist özellikle görsel açıdan tatmin edici bir not alma uygulamasıdır. Göz alıcı tasarımının ardında gizlediği özellikler ise onu en iyi iPad uygulamaları arasında sokmaya yetiyor.

Bu uygulamayı kullanarak kolayca yapılacaklar listesi hazırlayabilir, daha önceden yaratmış olduğunuz listeleri dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Özellikle grup içi proje çalışmalarında faydalı olacağını düşündüğüm Wunderlist'i kullanarak yapılacaklar listesinde yer alan her işe hatırlatıcı atayabilir ve ilgili kişileri elektronik posta yoluyla bilgilendirebilirsiniz.

Farklı arkaplanlara sahip olan uygulamada kullanıcılar diledikleri gibi kişiselleştirme yapabiliyorlar. Beğenilerinize göre tasarlayabileceğiniz Wunderlist ile çalışma veriminizi artıracağınıza eminim.


Haber Takibi

Zite

Tabletlerin hayatımızın her alanında yerlerini almalarıyla birlikte kullanıcılar artık gündemi ve en son gelişmeleri de bu pratik cihazlar üzerinden takip etmeye başladılar.

Gündemi tablet üzerinden takip etmek her ne kadar hızlı ve kolay olsa da çok sayıdaki haberden ilginizi çekebilecekleri kaçırmadan takip etmek zaman zaman zor olabiliyor. İşte tam da bu noktada devreye giren Zite, kullanıcılara kişisel haber takip mekanizması kurma şansını sağlıyor.

Google Reader ve Twitter hesabınızı entegre edebileceğiniz Zite ile ilginizi çeken haberleri, blog yazılarını, son gelişmeleri ve makaleleri kaçırmadan takip edebileceksiniz. Uygulamanın en ilgi çeken yanlarından birisi de içeriğini kullanıcının beğenilerine ve ilgi alanlarına göre optimize ediyor olması. Zite'ın kullanımı ise son derece basit, sadece ilginizi çeken konuları seçin ve gerisini uygulamaya bırakın. Bu adımdan sonra uygulama otomatik olarak ilginizi çekebilecek konuları tabletinize getirecektir.


Dosya Saklama

Dropbox

Güvenli veri saklama ve bulut depolama konuları açılınca akla ilk gelen uygulamalardan olan Dropbox'ın bulunmadığı bir iPad hayal etmek epey zor. Kullanışlılığı ve hızlı çalışması ile beğeni toplayan Dropbox'ı kullanarak her türlü veriyi güvenle saklayabilirsiniz.

Dropbox hesabınızda depoladığınız fotoğraflar, dökümanlar, ses ve video dosyalarınıza, internet bağlantınız olduğu sürece nerede olursanız olun ulaşabilirsiniz. Çoklu platform desteği sunan bu ücretsiz servis ile hesabınıza herhangi bir cihaz ile dosya aktaramında bulunabilirsiniz. Aktardığınız dosyalara başka bir cihazınızdan ulaşabilir, gereken düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Bu esnek kullanım özelliği ve güvenilir olmasıyla dikkat çeken bu uygulama iPad'inizde bulunmuyorsa hemen denemenizi tavsiye ediyorum.

Uzak Erişim

LogMeIn

Tabletlerin kullanışlılığını artıran bir diğer uygulama da LogMeIn. iPad'inizi kullanarak masaüstü bilgisayarınıza erişim sağlamanıza imkan tanıyan bu uygulama ile PC veya Mac'inizi nerede olursanız olun yönetebileceksiniz. Unutmadan eklemeliyim ki bu uygulamanın aynı zamanda iPhone versiyonu da bulunmakta.

Uygulamayı kullanarak;

  • Ev ve iş bilgisayarlarınıza uzaktan erişim sağlayabilir
  • Mac ve Pc'nizi sanki karşısında oturuyormuş gibi kontrol edebilir
  • Bİlgisayarınızdaki dosyalarınıza erişim sağlayabilir ve düzenleyebilir
  • Bİlgisayarınızdaki programları çalıştırabilir ve işlemleri sonlandırabilirsiniz

Uygulamayı kullanmak için hedef bilgisayarda da LogMeIn programı yüklü olmalıdır. Bu aşamadan sonra artık mobil cihazınızdan masaüstü bilgisayarınıza erişim sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR