Instagram Takibi Bırakanlar Nasıl Bulunur?

Instagram, takibi bırakanlar konusunda bilgi sunmadığı için çoğu kişinin kafasında soru işaretleri oluşuyor. İşte Instagram takipten çıkanları görme yöntemleri!

Instagram, takibi bırakanlar konusunda doğrudan kullanıcılara bilgi sunmuyor. Dolayısıyla çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, hangi kişilerin takipten çıkardığını nasıl öğreneceğini merak ediyor. Bu yazıda görüntü tabanlı sosyal medya platformunda takibi bırakanları bulabilmek için kullanabileceğiniz yöntemleri bir arada topladık.

İlk olarak 2010 yılında kullanıma sunulan Instagram isimli görüntü tabanlı sosyal medya hizmetinde tıpkı diğer sosyal ağlarda olduğu gibi takip etme ve takipten çıkarma gibi işlevler bulunuyor. Kullanıcılar istediği zaman bir kişiyi takip edebiliyor veya takip ettiği kullanıcıyı takipten çıkarabiliyor.

Instagram'da Gönderdiğiniz Takip İstekleri Nasıl Bulunur?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Gönderdiğiniz Takip İstekleri Nasıl Bulunur?

Instagram gönderilen istekler nasıl bulunur, nasıl silinir, gönderilen tüm istekleri toplu olarak silmek mümkün müdür gibi sorulara yanıt verdiğimiz bu makalede kendi gönderdiğiniz takip istekleri ile ilgili merak edebileceğiniz tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Her Instagram kullanıcısı, fotoğraflarının daha fazla beğeniye ulaşmasını istiyor ve bu, daha fazla takipçiye ihtiyacı oldukları anlamına geliyor. Yeni takipçiler kazanırken mevcut takipçilerinizi de göz önünde tutmanız gerekir. Peki, Instagram takipten çıkanlar nasıl bulunur?

Instagram, takipten çıkanları öğrenmenize yönelik bir destek sunmuyor ancak çeşitli uygulamalar ve yöntemler sayesinde sizi takibi bırakanları öğrenebilirsiniz. Eğer uygulama yüklemekten hoşlanmıyorsanız, uygulayabileceğiniz bir yöntem mevcut.

Instagram Takipten Çıkanları Görme Adımları (Programsız)

  • Sosyal medya uygulamasını açın.
  • Sağ alt köşedeki profil simgesine dokunun.
  • Profil sayfasındaki "Takipçi" bölümüne girin.
  • Arama çubuğuna kullanıcının adını yazın.

Görüntü tabanlı sosyal medya platformunda yer alan hesabınızda kimlerin takipten çıktığını görebilmek için uygulayabileceğiniz iki farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden bir tanesini cihazınıza herhangi bir uygulama yüklemeden gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yöntem, özellikle çok fazla sayıda takipçiye sahip olan hesaplar için biraz kullanışsız olabilir çünkü binlerce kişinin yer aldığı listede kimlerin takipten çıktığını tespit edebilmek zordur. Yöntemi uygulayabilmek için ilk olarak cihazınızda yüklü olan görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasını açın.

Eğer hesabınıza daha önce giriş yapmadıysanız, üyelik bilgileriniz ile oturum açın. Oturum açma işleminin hemen ardından ekranın sağ alt köşesinde yer alan profil simgesinin üzerine dokunun. Bu işlemi yapmanız halinde profil sayfası açılacak.

Profil sayfasının üst kısmında konumlanan "Takipçi" bölümüne girin. Arama çubuğuna kullanıcının adını yazarak takipten çıkıp çıkmadığını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra listeyi aşağıda doğru kaydırarak da kontrol edebilirsiniz.

Eğer değer verdiğiniz bir kişi sizi takip etmeyi bıraktıysa ve bu nedenle popüler sosyal medya uygulamasını artık kullanmak istemiyorsanız Instagram hesap silme isimli rehberimize göz atabilirsiniz. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak hesabınızı çok hızlı bir şekilde silebilirsiniz. 

Instagram Takibi Bırakanlar İçin Uygulama Önerileri Listesi

  • FollowMeter
  • Followers & Unfollowers
  • iMetric
  • Reports: Followers Tracker

Yukarıda görüntü tabanlı sosyal medya platformunda yer alan profilinizi takip etmeyi bırakan kişileri tespit edebilmenize olanak tanıyan uygulamalar yer alıyor. Listede yer alan uygulamaların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. FollowMeter

Sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde çok kolay bir kullanıma sahip olan FollowMeter sayesinde sizi yakın zamanda takipten çıkaran kullanıcıları görebilirsiniz. Çok basit bir kurulum sürecini tamamladıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz olarak sunulan uygulama, yüklendiği andan itibaren çalışır. Dolayısıyla uygulamayı yüklemeden önce takipten çıkan kişileri göremezsiniz. Uygulama üzerinden takipten çıkanların yanı sıra hayalet takipçileri yani aktif olmayan hesaplar dahil olmak üzere birçok bilgiyi görüntüleyebilirsiniz.

2. Followers & Unfollowers

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında takipten çıkanları görebilmek için kullanabileceğiniz bir uygulama daha mevcut. Sahip olduğu özellikler ile dikkat çeken Followers & Unfollowers, oldukça popüler durumda.

İndirme ve yükleme işleminin ardından uygulamayı açabilir ve hesabınıza giriş yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz. Sade bir arayüze sahip olan Followers & Unfollowers, takipten çıkan kişileri çok kolay bir şekilde görebilmenize olanak tanıyor.

Bazı önemli bilgiler sunan program, çoklu hesap kullanımını destekliyor. Bu sayede uygulama içerisinden birden fazla Instagram hesabınız arasından kolayca geçiş yapabilirsiniz. Google Play Store’da 5 üzerinden 4 yıldıza sahip olan uygulama, 322 binden fazla kişi tarafından derecelendirildi.

3. iMetric

Başarılı arayüzü ile dikkat çeken iMetric, hesabınızı takipten çıkaran kişileri çok pratik ve hızlı bir şekilde bulabilmenize imkân tanıyor. Toplam takipçi sayısı ve yeni takipçilerin sayısına ilişkin bazı istatistiki bilgiler sunan uygulama ayrıca pek çok bilgi sunuyor.

Uygulama üzerinden toplam aldığınız beğeni sayısının yanı sıra gönderi başına alınan ortalama beğeni, gönderilerinize yapılan toplam yorum sayısı gibi çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz. Böylelikle yaptığınız paylaşımların ne kadar etkileşim aldığını tespit edebilirsiniz.

Uygulamada tıpkı Followers & Unfollowers’ta olduğu gibi çoklu hesap desteği mevcut. iMetric'e birden fazla Instagram hesabı ekleyebilir ve eklediğiniz hesaplar arasında kolay ve hızlı bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

4. Reports: Followers Tracker

Reports: Followers Tracker sayesinde görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında takipten çıkan kişileri görebilirsiniz. Uygulama, sahip olduğu kullanıcı dostu arayüz sayesinde çok kolay bir kullanım sunuyor. Böylelikle uygulamayı herhangi bir zorluk yaşamadan kullanabilirsiniz.

Çoklu hesap desteğinin yer aldığı uygulamaya birden fazla Instagram hesabı ekleyebilirsiniz. Hesaplar arasından kolay bir şekilde geçiş yapabilmeniz mümkün. App Store’da 5 üzerinden 4,5 puana sahip olan uygulama, 45 bini aşkın kişi tarafından derecelendirildi.

Instagram'da sizi takibi bırakanları göstereceğini iddia eden uygulamaların tamamına izin vermeyin zira hepsinin niyeti iyi olmayabiliyor. Önünüze gelen uygulamaya izin vermeniz, sizin için büyük bir tehdit oluşturmaktan başka bir işe yaramaz.

Yeterli izni elde eden uygulamalar, kişisel bilgilerinize kadar erişebilirler. Eğer daha önceden bunun gibi uygulamalara izin verdiyseniz bir an önce Instagram’a girmeli ve uygulama izinleri kısmından izni iptal etmelisiniz ancak unutmamalısınız, izinleri iptal etmeniz, hesabınıza erişimlerinin kesileceği anlamına gelmez.

İster listedeki uygulamalardan bir tanesini kullanabilir ister programsız yöntem ile takipten çıkanları tespit edebilirsiniz fakat şunu unutmamanız gerekiyor. Üçüncü taraf uygulamalar, resmi olarak Instagram tarafından sunulmadığı için bütün sorumluluk size aittir.

Bu yazıda Instagram’da takipten çıkanları görme işlemi için kullanabileceğiniz iki farklı yöntemi açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Instagram'da Gönderdiğiniz Takip İstekleri Nasıl Bulunur?

YORUMLAR