İnternet Bağlantısına İhtiyaç Duymadan Kullanabileceğiniz iPhone Sözlük Uygulamaları

iPhone cihazlar üzerinde kullanabileceğimiz ve internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabilen sözlük uygulamalarını derledik.

İnternet Bağlantısına İhtiyaç Duymadan Kullanabileceğiniz iPhone Sözlük Uygulamaları

Küreselleşmenin kaçınılmaz bir getirisi olarak yabancı kaynaklı kelimeler günlük hayatımızda hiç olmadıkları kadar sık kullanılmaya başlandı. Buna ek olarak gelişen ulaşım ve iletişim araçları da küreselleşme sürecini, dolayısıyla düşünce ve bilgi aktarım sürecini hızlandıran faktörler arasında yer alıyorlar. Hal böyle olunca günlük hayatta karşımıza anlamını bilmediğimiz birçok yabancı kökenli kelime çıkıyor.

Neyse ki akıllı telefonlarımız her konuda oldukları gibi bu konuda da yardımımıza yetişiyorlar ve sözlük uygulamaları yardımıyla sadece saniyeler içerisinde farklı dillerdeki kelimelerin anlamlarını buluyorlar. Bu konuda cihazlarımıza yükleyebileceğimiz birçok farklı sözlük uygulaması var fakat bu uygulamaların birçoğu kelimeleri bulabilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyorlar.

Yurtiçi topraklarda bulunduğumuz sürece internet bağlantısına ihtiyaç duyan sözlük uygulamaları çok problem yaratmıyorlar. Yurtdışı seyahatlerinde ise internet bağlantısı konusunda problem yaşamamız daha yüksek bir ihtimal olduğu için kullanıcılar çevrimdışı sözlük uygulamaları ile anlamını merak ettikleri kelimelerin karşılıklarına bakabilme imkanına sahip olmak istiyorlar.

Tamindir ekibi olarak bu ihtiyaca cevap verebilmek adına hem ücretsiz hem de internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabilen sözlük uygulamalarına bir göz atmak istedik. 

1- Dictionary!

Dictionary!, karşımıza kolay kullanım özellikleri sunarken içerikten ödün vermeyen bir sözlük uygulaması olarak çıkıyor. Bu uygulama sayesinde nerede olursak olalım anlamını merak ettiğimiz kelimeleri saniyeler içerisinde bulup karşılıklarına göz atabiliyoruz.

Gelişmiş hece analizi özelliğine sahip olmasıyla yazdığımız kelimeler anlık olarak takip ediliyor ve yazımda herhangi bir hata yaparsak otomatik olarak düzeltiliyor. Uygulamada 200.000'den fazla kelime yer alıyor. Bu kelimelerin her biri kullanıcıların kolay anlayabileceği bir şekilde açıklanmış.

2- Dictionary.

İsim olarak ilk uygulamamıza benzer bir çizgide ilerlese de çalışma mantığı olarak farklı bir yapıya sahip. Dictionary.'de birçok sözlük uygulamasında bulamayacağımız türde özellikler var. Bunların başında kelime oyunu yer alıyor. Uygulama üzerinde kelime haznemizi test edebileceğimiz, bilgilerimizi pekiştirebileceğimiz kelime oyunu yer alıyor.

Almanca, Fransızca, İtalyanca, İngilizce, Çince, Arapça, Lehçe, Rusça ve Yunanca uygulamada yer alan dillerden bazıları. Bu diller arasında kelime dönüşümleri yapabiliyoruz. Kelimelerin anlamlarına ek olarak uygulamada hem eş anlamlı hem de zıt anlamlı kelimeler de sunuluyor. Bu bakımdan Dictionary.'yi sade ve basit bir sözlük uygulamasından ziyade tam teşekküllü bir sözlük uygulaması arayanlara tavsiye ediyoruz.

3- Offline Dictionaries

İnternet olmadan kullanabileceğimiz sözlük uygulamalarından birisi olan Offline Dictionaries', kullanabilmek için öncelikle ihtiyacımız olan dili cihazımıza indirmemiz gerekiyor. Dili indirdikten sonra bir daha internet olmadan da o dildeki kelimelerin anlamlarına bakabiliyoruz.

Uygulamada son derece pratik kullanım özellikleri taşıyan bir arama fonksiyonuna yer verilmiş. Kelimeyi buraya yazıp anlamına hemen bakabiliyoruz. İnternetsiz çalıştığı için sonuçlar çok hızlı bir şekilde sunuluyor. 160.000'den fazla kelime içeren Offline Dictionaries, kategorisinin en iyi isimlerinden biri.

4- Offline English Turkish Dictionary

İngilizce ve Türkçe dilleri arasındaki kelime dönüşümlerini gerçekleştirebileceğimiz bir uygulama ve bu görev için internet bağlantısına ihtiyaç dumuyor. Offline English Turkish Dictionary'de tam tamına 160.000 kelime bulunuyor. Sık kullandığımız kelimeleri işareketleyebilme şansına sahibiz. Bu sayede şayet herhangi birini unutursak tekrar aratmadan hızlıca ulaşabiliyoruz.

Anlamlarını bilmediğiniz İngilizce kelimeleri pratik bir şekilde Türkçe'ye çevirebileceğiniz bir uygulama arayışındaysanız Offline English Turkish Dictionary işinizi fazlasıyla görecektir.

5- English Dictionary

Eksiksiz bir İngilizce sözlüğü olarak karşımıza çıkan English Dictionary'de tam tamına 172.000 kelime bulunuyor. Uygulamanın en iyi taraflarından bir tanesi kelimelerin sadece anlam olarak değil, cümle içindeki kullanımlarıyla da sunuluyor olmaları. Bu sayede hangi kelimeyi ne şekilde kullanacağımızı da görmüş oluyoruz.

English Dictionary'de farklı zamanlar yer alıyor (geçmiş, gelecek, şimdiki zaman vb...). Elbette tüm bu zamanlar örnekleriyle birlikte sunuluyor. Tüm bilgilerin açık ve net bir şekilde sunuluyor olmaları, uygulamaya artı puan katan detaylar arasında.

Dizüstü Bilgisayar ve 50 Avast Premier Ödüllü Bahar Temizliği Kampanyamıza Katılın!

Tüm Zamanların En Kötü Tasarıma Sahip 10 Telefonu

Reklam SMS'leri Nasıl Engellenir?

YORUMLAR