İş Dünyasında Kullanabileceğiniz En İyi 10 Android Uygulaması

İş yaşantınızda kullanabileceğiniz en faydalı Android uygulamalarını sizler için inceledik.

İş Dünyasında Kullanabileceğiniz En İyi 10 Android Uygulaması

Akıllı telefonlar ve tabletler işin eğlence ve sosyalleşme boyutuna ek olarak aynı zamanda profesyonel yaşantımızda yapmamız gereken görevler için de iyi birer yardımcı konumundalar. Son derece işlevsel özelliklerle donatılmış olan söz konusu bu cihazlar, eskiden uzun süreler harcayarak gerçekleştirdiğimiz görevleri artık çok kısa süreler içerisinde tamamlamamıza olanak sağlıyorlar.

Uygulama marketlerde iş hayatımızda bizlere yardımı dokunabilecek birçok seçenek mevcut. Bu seçeneklerin her biri farklı bir alan üzerine odaklanarak kullanıcıların karşılaştıkları problemleri ve görevleri başarıyla tamamlamalarına yardım etmeye çalışıyorlar. Tamindir ekibi olarak bahsini ettiğimiz bu uygulamalara detaylı olarak göz atma ve siz değerli ziyaretçilerimize en iyilerini sunma kararı aldık.

Şimdi hep birlikte Android cihazlarda profesyonel amaçlar çerçevesinde kullanabileceğimiz en iyi uygulamalara geçelim.

1- Evernote

En iyi not alma uygulamaları arasında gösterilen Evernote, her profesyonelin cihazında bulunması gereken bir uygulama.

Hiçbir ücret ödemeden indirebileceğimiz Evernote ile yapılacaklar listeleri oluşturabiliyor, not tutabiliyor ve hatta ses kaydı dahi yapabiliyoruz. Bunları belli kategoriler altında toplayıp daha sonra kolay ulaşabileceğimiz bir düzende saklayabiliyoruz.

2- Google Drive

Google'ın bulut tabanlı depolama aracı olan Drive sayesinde arşivlemek durumunda olduğumuz tüm belgeleri, fotoğrafları, videoları ve dokümanları her zaman ulaşabileceğimiz bir şekilde saklayabiliyoruz.

Üstelik bu depolama yöntemini seçtiğimiz için medya dosyaları ve dokümanlar cihazımızda yer kaplamıyorlar. İnternet bağlantımız olduğu sürece hesabımız üzerinde sakladığımız dosyalara ulaşabilir durumda oluyoruz.

3- Skype

Microsoft'un haberleşme ve sohbet servisi olan Skype sayesinde iş arkadaşlarınızla daima bağlantıda kalabilirsiniz.

Kolay kullanım özellikleri ve hızlı çalışan altyapısıyla dikakt çeken Skype üzerinden sesli ve videolu görüşmeler de yapabilme şansına sahibiz.

4- Chrome Remote Desktop

İşlevsellikte çığır açan Chrome Remore Desktop, kullanıcılarına mobil cihazlarını kullanarak diledikleri bilgisayara bağlanma şansı veriyor.

Bu işlemi gerçekleştirebilmek için bağlanmak istediğimiz bilgisayarda Chrome Remote Desktop'ın eklentisinin yüklü olması gerekiyor. Uygulamayı mobil cihazımıza indirerek eklentiyi yüklediğimiz bilgisayara sorunsuzca bağlanabiliyoruz.

5- Microsoft Office Mobile

Microsoft Office'i tüm bilgisayar kullanıcıları biliyordur. Bu ücretsiz uygulama ile bilgisayarlarımızda kullanmaya alıştığımız Word, Excel, Powerpoint gibi ofis uygulamalarını Android cihazlarımız üzerinde de kullanma şansına sahip oluyoruz.

Bu uygulamalar sayesinde metin oluşturma, sunum ve tablo hazırlama gibi görevleri kolayca gerçekleştirebiliyoruz.

6- Cogi

Cogi, Android işletim sistemine sahip akıllı telefon veya tablet kullanan kişilerin sahip olabilecekleri en kullanışlı uygulamalardan bir tanesi.

Ses kaydetme üzerine odaklanan Cogi, bu özelliğine ek olarak aynı zamanda not alma imkanı da sunuyor. Uygulamayı kullanarak hem not alabiliyor hem de aldığımız bu noktaların üzerine ses kayıtları yaparak onları çok daha bilgilendirici kılabiliyoruz. Toplantıların vazgeçilmezi olmaya aday!

7- LinkedIn

Porfesyoneller için tasarlanmış olan bu sosyal sayesinde yer aldığımız sektördeki gelişmeleri takip edebiliyor ve yeni kişilerle tanışabiliyoruz.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan LinkedIn, sektörel arkaplanını genişletmek ve dünyanın her yerinden aynı mesleği icra eden kişilerle bağlantıda kalmak için kullanabileceğimiz mükemmel bir uygulama.

8- Coffitivity

Çalışırken zihninizi dinlendirmek ister miydiniz? Coffitivity tam da bu amaca yönelik hazırlanmış bir uygulama ve tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

Söz konusu bu uygulama sayesinde ofisimizde veya evimizde dinlendirici ortam sesleri çalabiliyoruz. Zihni dinlendirdiği için kesinlikle verimimizi yükseltiyor ve yaptığımız işe çok daha yoğun bir şekilde odaklanmamızı sağlıyor.

9- Polaris Office

Kapsamlı bir ofis uygulama paketi olan Polaris Office'i kullanarak Word ve PowerPoint belgelerini açabiliyor, yenilerini oluşturabiliyor ve gerekirse üzerlerinde düzenlemeler yapabiliyoruz.

PDF dosyalar için her türlü desteği sunan Polaris Office'in en can alıcı özelliği ise kullanıcılara 2GB'lık ücretsiz bulut depolama alanı sunması.

10- Trello

Kapsamlı bir organizasyon uygulaması olarak öne çıkan Trello'yu kullanarak aynı proje üzerinde çalıştığımız kişilerle sürekli olarak iletişimde kalabiliyoruz.

Gerekli kişilere görev atayabiliyor, görev atadığımız kişilerin ne oranda çalıştıklarına göz atabiliyor ve projenin gidişatı hakkında ayrıntılı bilgilere erişebiliyoruz. Herhangi bir projenin yöneticisi konumundaysanız Trello mutlaka kullanmanız gerekenler arasında.

Periscope'un Canlı Yayın Özelliğine İhtiyaç Duyabileceğimiz 10 An

YORUMLAR