Kayıp Word Belgeleri Nasıl Kurtarılır?

Kayıp Word belgelerini kurtarma yöntemler neler? Popüler Word programında kaydetmediğiniz belgelerinizi kurtarmanız için yapmanız gereken tüm adımları anlattık.

Kayıp Word belgelerini kurtarma işleminin nasıl yapılacağını merak eden kişiler için detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehber, programın aniden kapanması gibi sebeplerden ötürü kaybedilen belgeleri kurtarmak için neler yapmanız gerektiğinizi gösterir. 

Microsoft Word uygulamasında karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, kaydetmediğimiz belgeleri kurtarmaya çalışmaktır sanıyorum. Bir belge üzerinde çalışırken elektriğin kesilmesi, bilgisayarın şarjının bitmesi ya da aniden kapanması gibi durumlarda belgeyi kaybedebiliyoruz.

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

Söz konusu gibi durumlarla karşılaştığınızda neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, makalemizi okumaya devam edebilirsiniz. Hazırladığımız rehber sayesinde belge kurtarma işlemini nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Microsoft Office uygulamalarındaki otomatik kaydetme özelliği, yukarıda bahsettiğim sorunlarda büyük kurtarıcımız olabiliyor ancak birkaç önlem daha alarak işimizi garantiye alabiliriz.

Kayıp Word Belgelerini Kurtarma Yöntemleri Neler?

  • Otomatik kaydet özelliği 
  • Sürümleri yönet bölümü

Yukarıda Word belgelerini kurtarabilmenize olanak tanıyan iki farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Otomatik Kaydet Özelliği

  • Programı açın.
  • Dosya sekmesine girin.
  • Seçenekler menüsüne tıklayın.
  • Kaydet bölümünü görüntüleyin.
  • "Otomatik Kurtarma Bilgilerini Kaydetme Sıklığı" bölümünün işaretli olduğundan emin olun.
  • Süre kısmını ayarlayın.
  • Tamam butonuna basın.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Word'de kaybolan belgelerinizi kurtarabilmeniz mümkün. Bunun için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Söz konusu yöntemi uygulayabilmek için ilk olarak programı açın.

Popüler programı açtıktan sonra Dosya sekmesine girin. Daha sonra Seçenekler menüsüne tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra Kaydet bölümünü açın. "Otomatik Kurtarma Bilgilerini Kaydetme Sıklığı" bölümünün işaretli olduğundan emin olun. Süre kısmını ayarlayın ve son olarak Tamam butonuna basın. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için görsellerle detaylı anlattık.

Word uygulamasında otomatik kaydetme özelliği sayesinde, yazı yazarken arka planda belgenizi kaydedebiliyorsunuz. Bu özelliği aktif etmek ve zamanlamasını ayarlamak işimizi daha da kolaylaştırabilir.

Dosya > Seçenekler adımlarını izledikten sonra açılan pencerede sol tarafta bulunan Kaydet bölümüne geçiyoruz. Otomatik Kurtarma Bilgilerini Kaydetme Sıklığı bölümünün işaretli olduğundan emin olduktan sonra hemen yandaki süre kısmını olabildiğince kısa tutmaya çalışabilirsiniz. Biz örnek olarak 1 dakika olarak ayarladık. Bunu tamamladıktan sonra Tamam butonuna basarak ayarı kaydedebilirsiniz.

Kaydetmediğiniz belgelerinizi, Word’ü tekrar açtığınızda sol taraftaki bölümden görebilirsiniz. Otomatik olarak kaydedilen belgenize çift tıklayabilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

2. Sürümleri Yönet Bölümü

  • Word programını açın.
  • Dosya sekmesine girin.
  • Bilgi butonuna tıklayın.
  • "Sürümleri Yönet" seçeneğini seçin.
  • "Kaydedilmemiş Belgeleri Kurtar" seçeneğine tıklayın.

Word’de üst menüden Dosya butonuna tıkladıktan sonra Bilgi butonuna tıklıyoruz ve ardından Sürümleri Yönet’e basıyoruz. Açılır menüden de Kaydedilmemiş Belgeleri Kurtar seçeneğini kullanarak kaydetmediğimiz belgelere ulaşabilmemiz mümkün olabiliyor.

Word’de yazdığınız ancak herhangi bir nedenden dolayı kaydetmeden çıktığınız belgeleri bu bölümden kurtarabilirsiniz.

Not: Yukarıda Word uygulaması üzerinden anlattığımız adımları Excel ve Powerpoint uygulamalarında da kullanabilirsiniz.

YORUMLAR