Kötü Amaçlı Reklamlar Nedir ve Nasıl Engellenir?

Kullanıcıların bu kötü amaçlı reklamlara kurban gitmesi oldukça kolaydır. Bu reklamlar normal reklamlar ile aynı görünüme sahip olduğundan ötürü bu reklamlar güvenlik denetimlerinden geçebilmektedir.

Kötü amaçlı bir reklamın normal bir reklam ile tamamen aynı biçimde görünebildiğini biliyor muydunuz? Siber suçlular, web sitesi sahiplerine ve web sitesinin ziyaretçilerine zarar vermek için yeni yöntemler aramakta ve kötü amaçlı yazılımlar üzerinde sürekli olarak geliştirmeler yapmaktadır.

Siber suçluların en sık kullandığı taktiklerden biri de kötü amaçlı reklamlardır. Ziyaretçilerin reklam şekline bürünmüş kötü amaçlı yazılımları indirmesi, web sitenizin itibarı için büyük etkilere neden olabilir. Siber suçlular oluşturulan bu reklamlara kötü amaçlı kodlar yerleştirir ve reklam ağları vasıtası ile dağıtır.

Kullanıcıların bu kötü amaçlı reklamlara kurban gitmesi oldukça kolaydır. Bu reklamlar normal reklamlar ile aynı görünüme sahip olduğundan ötürü bu reklamlar güvenlik denetimlerinden geçebilmektedir. Birisi kötü amaçlı bir reklama tıkladığında bir indirme işlemi başlatılır ve kullanıcının bilgisayarına istenilen virüs yerleştirilir.

Kötü Amaçlı Reklamlar İşletmeleri Nasıl Etkileyebilir?

Kötü amaçlı reklamlar, küçük işletmeleri çeşitli şekillerde etkiler. Çalışanlar şirket bilgisayarlarına yanlışlıkla kötü amaçlı bir yazılım indirebilir ve böylece siber suçlular kritik verilere erişebilir. Böyle bir saldırının ciddi sonuçları olabilir.

Müşteriler web sitenizde bulunan kötü amaçlı bir reklama tıklayabilir ve bilgisayarına virüs bulaştırabilir. Web sitenizde bu tür kötü amaçlı bir reklamın bulunması, işletmenizin itibarını zedeleyerek müşterilerin işletmenize olan güvenini azaltabilir.

İşletmeleri Kötü Amaçlı Reklamlardan Korumak İçin Ne Yapılabilir?

Kötü amaçlı reklamlara bugünlerde çok sık rastlıyoruz. Web sitenizi ve ziyaretçilerinizi korumak için bu nedenle gerekli olan tüm tedbirleri almalısınız. Aşağıdaki öneriler, web sitenizin ve ziyaretçilerinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olabilir.

1. Reklam Ağlarını Dikkatlice Seçin

Bir reklam ağı seçerken sadece önde gelen ve Google sertifikalı seçenekleri göz önünde bulundurun. İncelediğiniz reklam ağının güvenilir olup olmadığını belirlemek için reklam ağının müşteri listesini ya da destek verdiği web sitelerini inceleyebilirsiniz.

2. CSP (Content Security Policy) Uygulayın

CSP, hangi alan adlarının web sitenizde içerik barındırabileceğini kontrol edebilir. Yetkisiz komut dosyalarının çalışmasını önler. Bu, kullanıcıların farkında olmadan web sitenizden kötü amaçlı yazılım indirmesini engeller. Google’ın kılavuzu, CSP’nin ne olduğunu ve nasıl uygulayabileceğinizi öğrenmenize yardımcı olabilir.

3. Çalışanlarınızı Güvenlik ve Farkındalık Konusunda Bilinçlendirin

Siber suçlular, insanların zayıf yönlerini belirlemekte oldukça uzmanlardır. Çalışanlarınızın en küçük kusuru, işletmeniz için büyük sorunlara neden olabilir. Çalışanlarınızı güvenlik ve farkındalık konusunda bilinçlendirirseniz gelecekteki saldırıların önüne geçebilirsiniz.

4. Virüsten Koruma Yazılımı Kullanın

Kötü amaçlı reklamlar ile normal reklamlar arasında bir ayrım yapmak zor olabilir ama kötü amaçlı reklamları bulmak ve kaldırmak daha da zordur. İyi bir virüsten koruma yazılımı kullanmak, herhangi bir hasar meydana gelmeden evvel web sitenizi ve ziyaretçilerinizi korumanın en harika bir yoludur.

Kötü amaçlı yazılım saldırılarını belirlemek ve engellemek için bir virüsten koruma yazılımı kullanın. İşletim sisteminin güncel olduğundan emin olun. Çalışanların kötü amaçlı reklamlara tıklama riskini minimum seviyede tutmak için şirket bilgisayarlarına reklam engelleme yazılımı yüklemek de iyi bir fikirdir.

YORUMLAR