Mutlaka Takip Edilmesi Gereken Podcast Kanalları

Takip etmeniz gereken podcast kanallarını sizler için listeledik. Önerilen podcast kanallarında hangi kanallar var? Detaylar yazımızda.

İnsanlar sürekli olarak iletişim kurmak zorundadır. Bu durum en temel ihtiyaçlar arasında yer almakta ve günümüzde bu duruma karşı birçok teknoloji gelişmektedir. Fakat bir nokta var ki oda bazı iletişim araçlarının halen devam etmesi. Bu araçlardan biri de radyolardır.

Burada radyoların nasıl halen kullanıldığını düşünebilirsiniz. Ancak, radyolar sadece biraz evrim geçirmiş durumda ve podcast olarak devam ediyor. Öyle ki birçok podcast dinleme platformu çıkmış durumda.

Biz de buradan yola çıkarak, mutlaka takip edilmesi gereken podcast kanallarını sizler için anlatmaya karar verdik. Peki, takip edilmesi gereken podcast kanalları neler? Gelin, birlikte bakalım.

Takip Edilmesi Gereken En İyi Podcast Kanalları

  • Gelecek Bilimde
  • Evrim Ağacı
  • Popular Science
  • Her Şeyin Psikolojisi
  • Bu İnsanlar Neden Böyle?
  • Kaspersky ile Güvenlik Sohbetleri
  • Rayka Kumru ile Seks-Pozitif ebeveynlik
  • Savaş Tarihi Podcast
  • Listening Time 
  • Psikiyatriden Gündeme
  • Fularsız Entellik
  • Yalansavar
  • t cetveli
  • Beyhan Budak
  • Reddit Zone
  • UÇAKTAKİ ATEİST
  • Diamond Tema Arşivi

Gelecek Bilimde

Birçok konuda bilim podcastleri yapan Gelecek Bilimde, aynı zamanda birçok bilim insanını da kendi kanallarında davet etmekte ve ilgi çekici bilimsel konularda yayınlar yapmaktadırlar.

Evrim Ağacı

Türkiye’nin en çok konuşulan bilim kanallarından olan Evrim Ağacı, aynı zamanda yayınladığı konuları podcast olarak da yayınlamaktadır. 

Popular Science

Dünyanın en çok bilinen bilim iletişim platformlarından biri de Popular Science’dır. Birçok konuda podcast düzenleyen kanal mutlaka takip edilmesi gereken podcast kanalları arasında yerini almakta.

Podcast Nedir? Podcast Nasıl Dinlenir?
İNTERNET

Podcast Nedir? Podcast Nasıl Dinlenir?

Podcast, kısaca anlatmak gerekirse çeşitli konuları ele alan ve farklı konseptlerde düzenlenebilen sesli kayıtlardır diyebiliriz. Yani podcast nedir sorusunun en iyi cevabı "sesli bloglama" olacaktır.

Her Şeyin Psikolojisi

Psikoloji bilimi insanoğlunun en çok merak duyduğu konular arasında yer almaktadır. Bu talep karşısında kimi psikologlar podcast serileri çıkarmaktadır. Psikoloji gerçekten bilim mi? Gibi sorulara yanıt arıyorsanız. Psk. Cevdet Acarsoy’un hazırladığı Podcast serisine göz atabilirsiniz. 

Bu İnsanlar Neden Böyle?

Gelgelelim insanların bir şeyleri neden yaptığı konusuna. Eğer insan davranışlarına meraklıysanız, sosyal psikolog olan Sinan Alper’in podcast serisine bir göz atabilirsiniz. 

Kaspersky ile Güvenlik Sohbetleri

Siber güvenlik konusunda bir numara olan Kaspersky Antivirüs programının bir podcast kanalı olduğunu biliyor muydunuz? Siber tehditlerden tutun VPN nedir? Sorusuna kadar birçok soruyu cevapladıkları podcast serisi oldukça yararlı duruyor. 

Rayka Kumru ile Seks-Pozitif ebeveynlik

Cinsel sağlık hakkında bilgi almak istiyorsanız, uğrayacağınız ilk kanallardan biri de Rayka Kumru’nun podcast serisidir.

Spotify Şarkı/Podcast Yükleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Spotify Şarkı/Podcast Yükleme Nasıl Yapılır?

Milyonlarca  müzik ve podcast dinlemeyi seven kullanıcıların buluştuğu Spotify  birçok rakibi olmasına rağmen en popüler platformlar arasında yerini üst sıralarda tutuyor.

Savaş Tarihi Podcast

Kore savaşından tutun birçok savaş ve benzer konuları işleyen kanal tarih severlerin uğraması gereken podcast kanalları arasında yer almaktadır. 

Listening Time 

İngilizce hakkında birçok içerik yazdık. Hatta, İngilizce dinleme nasıl yapılır? Adlı bir yazı bile yazmıştık. Temel seviyede İngilizce dinleme yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan podcast kanalı dinleme yapmak için en çok önerilen kanallar arasında yer almaktadır. 

Psikiyatriden Gündeme

Türkiye Psikiyatri Derneği, psikoloji bilimi ve çok daha fazlası hakkında uzman kişiler tarafından oluşan bir ekip ile insanları bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. 

YouTube’dan Oynatma Listesi Nasıl İndirilir?
NASIL YAPILIR

YouTube’dan Oynatma Listesi Nasıl İndirilir?

Henüz internetin dünyada yeni yeni ortaya çıktığı yıllarda 21. yüzyılın başında hayatımıza giren YouTube, 2 milyara yakın aktif  kullanıcıya sahip.

Fularsız Entellik

Birbirinden ilginç birçok konuyu inceleyen kanal aynı zamanda birçok kişi tarafından takip edilmekte ve sevilmektedir

Yalansavar

Günümüzde bulunan safsatalar ve yalan haberler hakkında bilgi almak istiyorsanız. Hiç şüphesiz uğrayacağınız podcast kanalları arasında yer alan Yalansavar uzun zamandır podcast ve video yayınlamaktadır.

t cetveli

Yalan haber avcısı olarakta bilinen Teyit, birçok kişi tarafından doğru bilgiye ulaşmak için kullanılmaktadır. 

Beyhan Budak

Klinik psikolog olan Beyhan Budak hem video olarak hem podcast olarak insanları bilgilendirmektedir. Psikoloji konusunda insanların ne yapmaları hakkında bilimsel tavsiyeler vermektedir. 

Reddit Zone

Birçok yayıncının bulunduğu podcast kanalı aynı zamanda boş zamanlarınızda vakit öldürmek için birebir bir podcast kanalıdır.

Spotify Dinleme Geçmişi Nasıl Görüntülenir ve Silinir?
NASIL YAPILIR

Spotify Dinleme Geçmişi Nasıl Görüntülenir ve Silinir?

İçerisinde milyonlarca müzik ve podcast barındıran Spotify, her geçen gün daha da popüler hale gelmekte. Müzik ve podcast'in paylaşıldığı platformda binlerce sanatçı, eğitmen milyonlarca şarkı ve podcast bulunuyor.

UÇAKTAKİ ATEİST

Felsefi ve dini konularda yayın yapan ve meraklıları için ara ara tarih konusunda da bilgilendirme yapan kanal, takip edilmesi gereken podcast kanalları arasında yer almaktadır.

Diamond Tema Arşivi

Felsefi konularda yayın yapan ve ara ara podcast yapan Diamond Tema, internet üzerinde birçok kişi tarafından takip edilmekte ve podcast serileri dinlenmektedir. 

Ufkunuzu Açacak Takip Edilmesi Gereken YouTube Kanalları
İNTERNET

Ufkunuzu Açacak Takip Edilmesi Gereken YouTube Kanalları

2005 Yılında hayatımıza giren YouTube, ilerleyen yıllarda milyonlarca kullanıcının uğrak noktası oldu. Binlerce YouTube kanalı arasında en iyi YouTube kanallarını bulmak bir süre sonra oldukça zorlaşmakta ve insanların karşısına genellikle reklamı olan veya çok popülerler olan YouTube kanalları çıkmakta.

Bu içeriğimizde en iyi podcast kanallarını sizler için derledik. Peki, siz bu listede hangi kanalların olmasını isterdiniz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR