Netflix, Chrome ve Firefox Üzerinde Nasıl 1080p İzlenir?

Netflix 1080p izlemek için Chrome ve Firefox üzerinde çeşitli tarayıcı eklentileri kullanmanız gerekiyor.

netflix türkiye zam

Halihazırda bilmiyorsanız açıklamamız gereken bir gerçek var: Netflix, Chrome ve Firefox üzerinde en fazla 720p çözünürlüğü destekliyor. Netflix’i 1080p izlemek için ise macOS üzerinde Safari, Windows’ta ise Internet Explorer ve Edge kullanmanız gerekiyor. Ama çözümler sadece bununla sınırlı değil; Chrome ve Firefox üzerinde de Netflix 1080p çözünürlüklerde izleme yapabilirsiniz.

Netflix’in resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan ve tarayıcıların çözünürlük desteklerinin açıklandığı bölümde verilen bilgiler ise hemen aşağıdaki gibi.

  • Google Chrome (Windows, Mac ve Linux'ta 720p'ye kadar, Chrome OS'de 1080p'ye kadar
  • Internet Explorer 1080p'ye kadar
  • Microsoft Edge 4K'ya kadar
  • Mozilla Firefox 720p'ye kadar
  • Opera 720p'ye kadar
  • Safari Mac OS X 10.10.3 veya üzeri sürümlerde 1080p'ye kadar

netflix 720p test

Netflix, Chrome ve Firefox’ta nasıl 1080p izlenir?

Öncelikle Netflix üzerinde ikinci kategoriyi satın aldığınızdan emin olmanız gerekiyor. 1 Ekran desteği ve standart çözünürlük sunan aboneliğin hemen ardından 2 ekranlı ve HD izleme şansı sunan ikinci abonelik geliyor.

Abonelik işlemi bittikten sonra Netflix test sayfasına girerek, Netflix’in sunduğu native video formatlarını teknik olarak görebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir videoya tıkladığınızda, sağ üst tarafta ulaşabildiğiniz en yüksek çözünürlüğe dair detayları da bulmanız mümkün. Test videosunda bit hızı 3000Kb/s ise 720p seviyesindesiniz anlamına geliyor. Bit hızı 4300 ya da 5800 civarında ise 1080p seviyesine çıktığınızı anlayabilirsiniz.

Eğer yeterli çözünürlüğe ulaşamıyor ve Netflix’i Chrome ya da Firefox üzerinde izlemeye devam etmek istiyorsanız, ilk olarak hemen aşağıda yer alan tarayıcı eklentisini kurmanız gerekiyor. Kurulum işlemi bittikten sonra tarayıcınızın Tarama Geçmişi verilerini tamamen silmelisiniz.

netflix 720p ayarı

Silme işleminin bitmesiyle test videosu sayfasını yenileyebilirsiniz. Sonrasında Ctrl+Shift+Alt+S tuşlarını basarak, bit hızını 1080p için 4300Kpbs veya 5800kpbs olarak ayarlayarak, kalitenizi 1080p seviyesine getirebilirsiniz.

Netflix Nedir? Netflix'de Neler Var?
TEKNOLOJİ

Netflix Nedir? Netflix'de Neler Var?

Netflix'i internetle ilgileniyorsanız, yabancı dizilere merakınız varsa kesin duymuşsunuzdur. Fakat bu servise yalnızca Amerika'dan erişilebiliyordu.

Netflix'ten Bir Uyarlama Daha!
PROJE

Netflix'ten Bir Uyarlama Daha!

Netflix, Salman Rüşdi’nin “Geceyarısı Çocukları” romanından uyarladığı dizinin tüm dünyada yayınlanacağı bilgisini verdi.

Instagram Hikayeler'de Netflix Dönemi
SOSYAL MEDYA

Instagram Hikayeler'de Netflix Dönemi

Popüler çevrimiçi yayın hizmeti Netflix, iOS kullanıcılarının en sevdikleri dizi ve filmleri Instagram Hikayeler aracılığıyla paylaşmalarına olanak tanıyan yeni özelliğini kullanıma sundu.

 

YORUMLAR