Pokemon GO Oyuncularını Çıldırtan 10 Hata ve Çözümü

Pokemon GO oyununda server, indirilememe, gps hatası gibi en sık karşılaşılan 10 hatanın çözümünü anlatıyoruz.

Pokemon GO Oyuncularını Çıldırtan 10 Hata ve Çözümü

Nintendo’nun dünya genelinde milyonlara ulaşan, yediden yetmişe herkesi yollara düşüren artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO, henüz tüm ülkelerde oynanabilir değil ve yoğun ilgiden midir bilinmez oyun keyfini bozan birçok hata içeriyor. Bu yazımızda server hatasından indirilemiyor olmasına çılgın Pokemon GO oyuncularını sinir eden tüm hata ve çözümlerine değiniyoruz.

Çıktığı gün yurt dışında olduğu kadar ülkemizde de indirilememesine rağmen ilgi gören ve şu anda en çok oynanan aynı zamanda en sorunlu mobil oyun konumundaki Pokemon GO, beraberinde birçok sorunu getiriyor. Oyunun cihazın bataryasını su gibi içmesinden powerbank almaya yönlendirmesi, ücretsiz olmasına karşın para harcatmaya zorlaması, Pokemon karakterlerinin olmadık yerlerde çıkması gibi sorunların yanı sıra oyun için de oyun zevkini tam manasıyla çıkarmanızı engelleyen bazı sorunlar yer alıyor. Biz de bu yazımızda oyunu indiren kullanıcılarımız için can sıkıcı hataları bir araya toplayalım dedik. Oyunun geliştiricisini e-mail yağmuruna tutmadan önce aşağıdaki çözüm önerilerine bakmanızda fayda var diyor Pokemon GO oyuncularını deli eden hatalara geçiyorum.

Server (Sunucu) hatası alıyorum:

Pokemon GO oyuncularını en çok sinir eden sorunların başında sunucu (server) hatası geliyor. Oyuncuların tam Pokemon’ları köşede kıstırdıkları anda ansızın çıkan sunucu hatasından dolayı oyunun kapanması sorununu oyuna gösterilen aşırı ilgiye bağlayabiliriz. Ülkemizde bile indirilmeye açılmamış oyunun milyonlara ulaşması oyunun geliştirici ekibini sıkı bir çalışmaya itmiş ve Twitter üzerinden sunucu hatalarını çözmek için canla başla çalıştıklarını belirtmişler. Peki oyunun tam heyecanlı noktasında çıkan sunucu hatasının çözümü için güncelleme yayınlanmasını mı beklemek gerekiyor? Şu an için oyunu sorunsuzca oynayabilmenin tek yolu Trainer hesabı yerine Google hesabıyla giriş yapmak. Evet, Trainer hesabınızdaki tüm veriler uçup gidecek ancak kimlik doğrulama hatalarıyla karşılaşmayacaksınız. Bu arada hangi ülkede sunucuların aktif olduğunu görebildiğiniz, anlık sunucu durumunu alabildiğiniz, hatta sunucular aktif olduğunda e-mail veya sms ile bildiren web sitesini ve Pokemon GO resmi Twitter hesabını takipte kalmanızda fayda var.

Ne indirebiliyorum, ne de açabiliyorum:

Oyuncuların en çok raporladığı sorunlardan bir diğeri ise oyunun indirilmemesi. Oyun şu anda Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya gibi bazı ülkelerde resmi olarak yer alıyor ve Android kullanıcısı iseniz oyunun .apk dosyasını bulmanız, iOS cihazı kullanıyorsanız Kanada App Store hesabı açmanız gerekiyor ki bunu nasıl yapacağınızı Pokemon GO Oyunu Android ve iOS Cihazlara Nasıl Yüklenir? blog yazımızda anlattık. Ancak bazı kullanıcılar yurt dışı hesabı açmalarına rağmen oyunu indiremediklerini söylüyorlar. Bu noktada oyunun her Android ve iOS cihazda çalışmadığını belirtmek gerek. Android için işletim sisteminizin en düşük Android 4.4 KitKat, iOS için de iOS 8 ve üzerinin kurulu olması gerekiyor. Ayrıca oyunun root’lu Android cihazlarda çalışmadığı da belirtiliyor. Tabii ki oyun tüm dünyaya açıldığında minimum gereksinimler de değişecek ve cihaz ayrımı yapmayacaktır.

Uygulama kurulamıyor hatası alıyorum:

Android cihaz kullanıcılarının karşılaştığı “Application Not Installed” hatası da şu anda dünya genelinde en fazla karşılaşılan hatalar arasında. Bu hatanın çıkış noktası indirme işlemi bitmeden APK dosyasının açılması; diğer deyişle kuruluma geçilmesi. Pokemon GO APK dosyasını indirmeden önce dosyayı güvenli bir kaynaktan aldığınızdan emin olun ve indirmenin tamamen bitmesini bekleyin. Güvenilir olmayan kaynakların indirmenin cihazınıza kurulumu mümkün olmayan bozuk APK dosyası sunduğunu unutmayın.

Oyun esnasında ses bozuk çıkıyor:

Bazı oyuncuların karşılaştığı hatalardan biri olan oynanış esnasında sesin bozulması sorununun üçüncü parti Bluetooth cihazlarının telefona bağlanmaya çalışılmasından kaynaklanabileceği söyleniyor. Oyun bildiğiniz üzere Bluetooth teknolojisini kullanan özel bir bileklikle de oynanabiliyor. Şu etapta başka bir Bluetooth cihazı bağlamamak, sonraki güncellemenin yayınlamasını bekleyene dek geçici bir çözüm.

PokeCoins ile öğe satın alamıyorum:

Her ücretsiz indirilebilen oyunda olduğu gibi Pokemon GO da oyun içi satın alım sunuyor. Oyunda Pokemon karakterlerini yakalamak için ihtiyacınız olan Pokemon topları (Poke Balls) gibi öğelerden birini PokeCoins ile satın alırken “You already own this item” hata mesajıyla karşılaştıysanız bunun nedeni bulunduğunuz yerdeki internet dalgalanmaları. Oyunun geliştiricisinin bu hatayı alanlara çözüm önerisi ise cihazları yeniden başlatmaları.

GPS düzgün çalışmıyor:

Oyunun can alıcı özelliği bildiğiniz üzere GPS. Etrafta saklanan Pokemon’ları elinizle koymuş gibi bulabilmeniz için GPS’in şaşmamış olması önemli. Zayıf GPS takip sistemine sahip olan bazı Android cihazlarda görülen bu sorunu aşmanın yolu ise cihazın GPS modunu Yüksek Doğruluk olarak ayarlamak. Tabii ki bunu yaptığınızda oyunu oynadığınız süre boyunca pilinizde ciddi bir düşüş olacaktır.

Batarya su gibi akıp gidiyor:

Pil demişken oyunda can sıkan diğer bir sorun da pili adeta emmesi. Pilin hızla tükenmesinin günümüz oyunlarının tümünde bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz ancak Pokemon GO da pil en kaliteli grafiklere sahip bir mobil oyundan bile çok daha fazla pil tüketiyor. GPS’in sürekli açık konumda olması gerekliliği elbette sorunun çıkış noktası. Bu noktada önerimiz ise oyun içi ayarlar menüsüne gidip Battery Saver’ı açmanız, ses ve titreşimi kapatmanız. Oyun esnasında Bluetooth’u kapatmanızın da faydası olacaktır. Tabii ki powerbank veya bataryalı kılıf alarak sorunu kökten de çözebilirsiniz.

Trainer hesabı sıfırlama hatası:

Oyunu bildiğiniz üzere bir Google hesabınızla bir de Pokemon Trainer Club hesabı oluşturarak oynayabiliyorsunuz. Ancak ikisinden birini tercih etmek durumundasınız. Hem Google hem de Trainer hesabınız aynı e-mail adresine bağlı olacak şekilde iki farklı Pokemon Go hesabı oluşturmayı denediğinizde bu kabul edilmeyip; oynadığınız tüm oyun siliniyor ve sil baştan başlıyorsunuz. Sunucuların oyununuzu sıfırlamamasını istiyorsanız birden fazla hesap oluşturmaktan uzun durun.

Ekran yönü algılama hatası da nedir?

Oyunu oynayabilmeniz için cihazınızın GPS’inin düzgün çalışması kadar, Jiroskop sensörünün bulunması da önemli. “Cannot detect your phone’s orientation” hata mesajını alıyorsanız cihazınızın jiroskop sensörü yok demektir. iOS kullanıcısı olarak ta eğer iOS 10 Beta 2’ye yükseltme yaptıysanız ekran yönünü algılama sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Gym'lerde büyük bug:

Oyunda etrafta çılgınlar gibi Pokemon’ları aramanın haricinde diğer oyuncularla karşı karşıya gelmeniz de mümkün oyunda. Oyunun çıldırtan sorunlarından birisi de gym’lerde karşılaştığınız oyuncularla yaptığınız dövüşlerde bazen düşmanınızın sağlığının aniden düşmesi ve orada donması ve bu noktadan sonra gerçekleştirdiğiniz saldırının düşmanın sağlığını etkilememesi. Dövüş süresinin bitmesini bekleyip kazandığınızı veya kaybettiğinizi izlemek dışında oyunu yeniden başlatabilirsiniz. Ne yazık ki bu sorunun çözümü yok.

Pokemon Go'nun Türkiye Çıkış Tarihi Ertelendi

Pokémon GO Rehberi ve Son Dakika Pokémon GO Haberleri

YORUMLAR