Popüler Video Oynatıcılar ile DVD, VCD Video Nasıl MP4'e Çevrilir?

Popüler video oynatma programlarıyla DVD ve VCD'lerinizi MP4'e dönüştürün.

Popüler Video Oynatıcılar ile DVD, VCD Video Nasıl MP4'e Çevrilir?

Eskiden DVD'ler ve VCD'ler çok popülerdi. Şu anda bile çoğumuzun evinde kutularca DVD ve VCD var. Bu cdleri sabit disklerimize encoder programları kullanarak aktarabiliyoruz. Ama bilgisayarı o kadar yoruyorlar ki internette gezinmek bile işkence haline geliyor. Bu işlemin çok bilinmeyen kolay bir yolu daha var. Video kaydetme özelliğine sahip video oynatıcıları kullanarak bu işlemi bir kaç fare tıklaması ile çözebiliyorsunuz.

Öncelikle bu yeteneğe sahip bir video player kullanıyor olmanız gerekiyor. Aşağıdaki programlardan istediğinizi kullanabilirsiniz.

Programlardan birini kurduktan sonra kaydetmek istediğiniz CD'yi bilgisayarınıza takın. Ben bu işlem için PotPlayer'ı kullandım. CD'nin içine girdiğinizde VCD'lerde .DAT uzantılı olan dosya, DVD'lerde ise VIDEO_TS klasörünün içine girip .VOB uzantılı ilk dosyayı açıyorsunuz. DVD'lerde birden fazla dosya oluyor. Bu dosyaları sırası ile deneyerek videonun başladığı .VOB dosyasını bulmanız gerekiyor. Doğru dosyayı bulduktan sonra video oynatıcı programın menülerinden video > video kaydı > video kaydet menüsüne giriş yapıyor ve video kaydediciyi açıyoruz.

Buradan sonra açılan pencerede video kaydetme seçeneklerini görüyorsunuz. Burada videonun nereye kaydedileceğini, çözünürlüğü gibi video ayarlarını, videonun boyuta göre bölünmesini ayarlayabiliyorsunuz. Videonun formatını .MP4 olarak ayarlamanız mobil cihazlarınızda da rahatlıkla oynatabilmenizi sağlayacaktır. Genellikle diğer ayarları kaynak video ile aynı tutabildiğiniz ayarlar size standart olarak sunuluyor. Bu pencerenin alt kısmında başlat butonu yer alıyor. Bu butona bastığınızda video oynatıcı penceresinde de oynat yani play butonuna basmanız gerekiyor. Video oynatıcı videoyu oynattığı sürece kayıt yapıyor. Yani iki saatlik bir videoyu yine iki saatte çevirebiliyorsunuz.

DVD, VCD videolarınızı bu yöntem ile kolayca çevirebilirsiniz. Bu yöntemi bilgisayarınızdaki videoları çevirmek için veya videoların içinden belli kısımları almak için de kullanabilirsiniz. İşlemin tek dezavantajı ise video kaydedildiği süre boyunca izleseniz de izlemeseniz de videonun oynaması.

YORUMLAR