Spotify Çalma Listeleri YouTube Music'e Aktarma Nasıl Yapılır?

Spotify çalma listeleri YouTube Music'e aktarma nasıl yapılır sorusunu soran kullanıcılar için ayrıntılı rehber hazırladık. İşte uygulamanız gereken adımlar!

YouTube Music Premium Türkiye’ye geldi. 3 aylık ücretsiz deneme ile gelen YouTube Music’e Spotify’dan geçenlerin sayısı giderek artıyor. Bu blog yazımızda Spotify çalma listelerini YouTube Music’e aktarmanın yollarını paylaşıyoruz. Peki, Spotify çalma listeleri YouTube Music'e aktarma nasıl yapılır?

Google’ın müzik dinleme servisi YouTube Music, Android ve iOS platformunda indirilmeye açıldı. YouTube Music APK indirip YouTube Müzik’i deneyimlememiş olan olmayan herkese 3 aylık ücretsiz deneme teklifi sunuldu.

Spotify Ücretli mi? Spotify Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
MOBİL

Spotify Ücretli mi? Spotify Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Spotify ücretli mi? Spotify ücretsiz kullanma için hangi adımlar takip edilmelidir? Spotify'da ücretsiz (free) hesap kullanmak mantıklı bir seçim mi? Bu soruları cevaplayarak Spotify'da nasıl bir hesap kullanmanız gerektiğine ilişkin soru işaretlerinizi gidermeye çalıştık.

Reklamsız dinleme, müzikleri indirip internetsiz çalma, arka planda çalma gibi diğer müzik platformlarında olan özelliklerin yanı sıra şarkı ve video klip arasında hızlı geçiş yapma gibi kendine has özellikleri olan, kullanıcıların oluşturduğu çalma listeleriyle biraz daha zengin içerik sunan YouTube Music’e Spotify’dan geçenlerin sayısı günden güne artıyor.

Google’ın olmasıyla platformu denemek amacıyla gelen kullanıcıların sayısı bir hayli fazla. YouTube Music’in zamanla daha da gelişeceğini ve başta Spotify olmak üzere Apple Music gibi diğer popüler müzik servislerinin yerini alacağını söyleyenlerin de sayısı fazla.

Hangi sebeple olursa olsun YouTube Music’e geçtiyseniz ve Spotify’da oluşturduğunuz harika çalma listelerini YouTube Music’e nasıl aktaracağınızı kara kara düşünüyorsanız okumaya devam edin. Spotify çalma listelerini YouTube Music’e taşımak mümkün olduğu gibi çok da zor değil.

Spotify Çalma Listeleri YouTube Music'e Aktarma Hizmetleri Neler?

  • Playlist Buddy
  • TuneMyMusic
  • Soundiiz

Yukarıda Spotify hesabınızda yer alan çalma listelerini YouTube Music isimli popüler dijital yayın platformuna aktarabilmenize imkân tanıyan hizmetler yer alıyor. Bu hizmetleri nasıl kullanıcağınıza aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Playlist Buddy

Playlist Buddy ile Spotify listelerini YouTube’a aktarmak inanılmaz basit. Çalma listelerini oldukça hızlı bir şekilde aktarıyor ancak listeleri tek tek transfer edebiliyorsunuz ve çalma listelerinde en fazla 300 parça oluyor. Siteye Spotify hesabınızla giriş yaptıktan sonra tüm Spotify çalma listeleriniz karşınıza çıkıyor.

Aktarmak istediğiniz çalma listelerini seçiyor ve YouTube Music’e bağlı hesabınızla giriş yapıp Convert Playlist to YouTube’a tıklıyorsunuz. Playlist Buddy’i çalma listelerinizi CSV dosyasına dönüştürmek (çevirmek) için de kullanabilirsiniz. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Playlist Buddy sitesini ziyaret edin. "Login to Spotify" butonuna basarak Spotify hesabınıza giriş yapın.

 

Aktarmak istediğiniz çalma listesini seçin ve "Sign in YouTube" butonuna tıklayarak YouTube hesabınıza giriş yapın.

"Convert Playlist" butonuna basın.

Aktarma işlemi başlayacaktır. İşlemin tamamlanmasını bekleyin.

İşlem tamamlandıktan sonra YouTube Music hesabınızda söz konusu çalma listelerini göreceksiniz.

2. TuneMyMusic

Spotify çalma listelerinizi tek tek değil de toplu olarak aktarmak isterseniz, TuneMyMusic’i kullanmalısınız. Tamamen ücretsiz olan servis, Spotify çalma listelerinizi toplu şekilde ve kolayca YouTube Music’e aktarmanızı sağlıyor.

Kaynak olarak (Source) Spotify’ı seçiyorsunuz ve ardından Spotify çalma listesi linkini yapıştırıyorsunuz veya Load from Spotify’a tıklayarak birden fazla çalma listesi seçiyorsunuz. Hedef olarak (Destination) YouTube’u seçiyorsunuz ve Start Moving My Music’e tıklıyorsunuz. Bu süreçte problem yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

TuneMyMusic internet sitesini ziyaret edin ve hemen ardından "Let's Start" butonuna basın.

Spotify yazısının yer aldığı butona tıklayın.

Spotify çalma listesinin bağlantısını yapıştırın veya " Load from Spotify" butonuna basarak birden fazla çalma listesini seçin.

"Next: Select Destination" butonuna basın.

YouTube butonuna tıklayın.

"Start Moving My Music" butonuna basın.

3. Soundiiz

Çalma listeleri, albümler, sanatçılar, parçalar kısaca tüm müzik verilerini platformlar arası aktarabilmesiyle öne çıkan Soundiiz, Spotify müziklerinizi Youtube Music’e aktarmak için kullanabileceğiniz bir diğer servis. Web uygulamasını açıp hesabınıza giriş yapıyorsunuz.

Playlists sekmesine tıklayıp Spotify hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Taşımak istediğiniz Spotify çalma listelerini seçiyor ve üst araç çubuğunda Convert tools’a tıklıyorsunuz. Hedef (Destination) olarak YouTube Music’i seçip hesabınıza bağlandığınızda aktarma işlemi başlıyor. Sorun yaşayan kişiler için adımları resimler ile anlattık.

Soundiiz web sitesini ziyaret edin ve hemen ardından "Start now" butonuna basın. Ardından hesabınıza giriş yapın.

Sol kısımdaki Spotify sekmesine tıklayın ve ardından "Transfer" butonuna basın. Açılan pencereden "Playlist" seçeneğini seçin.

Dijital müzik platformu Spotify'ı seçin.

Çalma listelerini seçin ve ardından "Confirm and continue" butonuna basın.

"Confirm Tracklist" seçeneğini seçin.

YouTube Music butonuna tıklayın.

Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan dijital müzik platformu Spotify'da yer alan çalma listelerinizi YouTube Music isimli platforma nasıl aktarabileceğinizi detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR