Ücretsiz ZenMate Premium Şansını Yakalayacak 10 Kişiden 1'i Siz misiniz?

Popüler VPN hizmetinin masaüstü sürümü ZenMate Windows VPN nasıl kurulur, nasıl kullanılır? İşte çok sayıda kişi tarafından merak edilen soruların yanıtı!

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan VPN hizmetinin masaüstü sürümü ZenMate Windows VPN nasıl kurulur, nasıl kullanılır? Bu yazıda çok sayıda internet kullanıcısı tarafından merak edilen soruları yanıtlayacağız.

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)
YAZILIM

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)

Mac, Android, iOS ve PC için en iyi ücretsiz VPN programları neler? Bedava VPN hizmetleri ile internette hiçbir ödeme yapmadan anonim bir şekilde gezebilirsiniz.

Zenmate nedir? Çok fazla sayıda internet kullanıcısı tarafından tercih edilen popüler bir VPN hizmetidir. Başarılı VPN, mobil cihazların ve web tarayıcılarının yanı sıra Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlara da hizmet veriyor. Peki, masaüstü sürümünün Zenmate eklentisi ile farkları neler?

ZenMate Windows ile ZenMate Eklentisinin Farkları

ZenMate'in yeni masaüstü aracının klasik ZenMate tarayıcı eklentilerinden en büyük farkı sadece internet tarayıcınız üzerinde yaptığınız gezintileri değil, bütün internet trafiğinizi güvence altına alması ve yasaklı sitelere giriş imkanı vermesi.

ZenMate'in masaüstü versiyonuyla Skype gibi sohbet ve mesajlaşma servislerini, 3. parti yazılımları, online olarak oynanan oyunları farklı bir coğrafi konumdaymışsınız gibi kullanabilecek ve oynayabileceksiniz.

Google Chrome, Opera ve Mozilla Firefox internet tarayıcılarından herhangi birini kullanmıyorsanız da ZenMate'in sunduğu imkanlardan faydalanabileceksiniz. ZenMate masaüstü versiyonu ile bilgisayarınız üzerinden yaptığınız fotoğraf, video ve müzik dosyaları da güvence altına alınmakta.

Şifrelenen bu veri trafikleri ZenMate masaüstü versiyonu ile hackerların eline geçmekten kurtuluyor. Bilgisayarınızda bu tür kişisel verilerinizi takip eden spyware, adware gibi casus yazılımlar da ZenMate engeline takılıyorlar ve verilerinizi çalamıyorlar.

ZenMate masaüstü sürümüyle birlikte kullanıcılar anlık mesajlaşma, video sohbet ve sesli sohbet yazılımlarındaki görüşmelerini, internet üzerinden yaptıkları hassas bilgiler içeren işlemleri güvence altına alabilecekler.

ZenMate sunucuları üzerine yönlendireceğiniz internet trafiğiniz şifrelenecek ve bu trafik içerisinde yer alan IP adresi gibi kişisel bilgileriniz şifreleme sayesinde erişilemez hale gelecek.

ZenMate masaüstü versiyonu eğer bilgisayarınızı halka açık WiFi ağları üzerinde kullanmak istiyorsanız size güvenlik açısından büyük bir güvence sağlıyor çünkü ZenMate ile şifrelenen verilerinize bu halka açık ağlara müdahale eden hackerlar erişemedikleri içi kimlik ve şifre bilgilerinizi çalamıyorlar.

ZenMate masaüstü sürümü sayesinde bölge kısıtlaması olan çeşitli hizmetlerden de coğrafi konumunuzu farklı bir konummuş gibi göstererek yararlanabileceksiniz. Örnek olarak; Steam ve Origin gibi masaüstü istemcileri üzerinde ülkemize kapalı oyunlara ZenMate masaüstü VPN aracılığıyla erişebileceksiniz.

ZenMate Windows VPN, Premium hesap üzerinden kullanılabilen bir servis. Buna bağlı olarak daha çok sunucu seçeneğiyle birlikte geliyor. Yani standart ZenMate hesabına göre daha fazla coğrafi konum seçeneğine sahipsiniz.

ZenMate Windows VPN'i yükledikten sonra anonim olarak internet kullanabilmek için görev çubuğunuzdaki ZenMate simgesini kullanarak tek tıklamayla VPN güvenliğini aktifleştirebiliyorsunuz. Dilerseniz ZenMate Windows VPN'i nasıl yükleyeceğinize göz atalım.

ZenMate Windows VPN Nasıl Kurulur?

  • Zenmate VPN'i indirin.
  • Kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • Hesabınız yoksa "Kayıt" butonuna basın.
  • Talimatları izleyin.
  • Kurulumu tamamlayın.

ZenMate Windows VPN'i yukarıdaki bağlantıları kullanarak indirdikten sonra bilgisayarınıza indirdiğiniz kurulum dosyasını çalıştırın. Bu dosyayı çalıştırınca karşınıza yukarıdaki ZenMate anasayfası gelecek. Az önce ZenMate Windows VPN'i kullanabilmek için bir Premium hesaba sahip olmanız gerektiğinden bahsetmiştik.

Eğer herhangi bir ZenMate Premium hesabına sahip değilseniz işaretli alan içerisindeki "Kayıt" tuşuna tıklayarak kendinize yeni bir hesap yaratabilirsiniz. Yaratacağınız bu hesap size 7 gün boyunca ZenMate Windows VPN'i deneme imkanı verecek.

Bu sayede uygulamayı kullanarak ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığına ve Premium hesaba geçiş yapmanız gerekip gerekmediğine karar verebilirsiniz. Eğer mevcut ZenMate Premium hesabınızı kullanacaksanız ana ekranda kullanıcı adı ve şifrenizi girebilir ve ZenMate'i bilgisayarınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kendinize hesap yaratırken karşınıza gelen ilk pencerede "Devam Et" tuşuna tıklayın.

Kendinize yeni bir ZenMate Premium hesabı yaratırken e-posta bölümüne size doğrulama kodu gönderilecek e-posta adresinizi girin. ZenMate Windows VPN'i kullanabilmek için Premium hesap açtıktan sonra bu hesabı aktifleştirecek doğrulama kodunuz e-posta adresinize gönderilecek.

Şifre bölümüne ZenMate Premium hesabınız için kullanacağınız şifreyi girin, şifreyi onayla bölümüne aynı şifreyi doğrulamak amacıyla tekrar girin. İşlemler bitince "Kayıt" tuşuna tıklayın.

Kayıt tuşuna tıkladıktan sonra e-posta adresinize ZenMate tarafından gönderilmiş doğrulama e-postasını kontrol edin. Bu e-posta gereksiz veya spam posta klasörlerinize düşmüş olabiliyor; bu nedenle e-posta kutunuzda bu klasörlere de göz atmanızda fayda var. Doğrulama işlemi gerçekleştikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

NOT: ZenMate Windows VPN bilgisayarınızın açılışında aktifleşen ve temel ağ ayarlarınızı değiştiren bir VPN hizmeti olduğu için bazı antivirüs yazılımları ZenMate Windows VPN kurulumu esnasında yanlış güvenlik alarmları vermekteler.

ZenMate Windows VPN'in doğal çalışma mekaniklerinden kaynaklanan bu yanlış alarmları kapatabilir ve kurulum süreçlerini güvenli olarak işaretleyerek kurulumu tamamlayabilirsiniz.

ZenMate Windows VPN Nasıl Kullanılır?

  • Görev Çubuğu'nun sağ alt köşesindeki Zenmate simgesine çift tıklayın.
  • Programın penceresi açılacaktır.
  • Konum seçin.
  • Kalkan simgesine tıklayarak hizmeti etkinleştirin.
  • Aynı işlem ile programı kapatabilirsiniz.

Yukarıda anlattığımız kurulum ve doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra ZenMate Windows VPN'in simgesi görev çubuğunuza eklenecek. Bu simgeyi kullanarak ZenMate Windows VPN'i açıp kapatabilir, sunucu seçimi yapabilirsiniz:

Yukarıdaki resimde işaretlemiş olduğumuz simgeye çift tıkladığınızda ZenMate Windows VPN arayüzü karşınıza çıkacak:

Arayüz açılınca kırmızı ile işaretlediğimiz alana tıklayarak ZenMate VPN hizmetini açıp kapatabilirsiniz. Yeşil ile işaretlediğimiz alana tıklayarak da sunucu seçimi yapabilir, internet trafiğinizi yönlendireceğiniz coğrafi konumu belirleyebilirsiniz.

ZenMate Windows VPN arayüzünde işinize yarayabilecek istatistikleri de takip edebilirsiniz. VPN hizmetini kullanmakta olduğunuz süre, indirilen ve gönderilen veri miktarı aşağıdaki resimde işaretlediğimiz alanda listeleniyor:

ZenMate'in Windows versiyonu varsayılan ayarlarında bilgisayarınız açıldığında otomatik olarak aktifleşecek şekilde yapılandırılmış. İsterseniz ZenMate'in Windows ile birlikte başlayıp otomatik açılmasını engelleyebilirsiniz. Bu iş için aşağıdaki resimde işaretlediğimiz ayarlar simgesine tıklayın:

Ayarlar penceresi açılınca "Otomatik Etkin" seçeneğinin yanındaki onay işaretini kaldırarak ZenMate'in Windows ile birlikte başlamasını önleyebilirsiniz:

ZenMate Android Versiyonu Nasıl Kullanılır?

  • Zenmate uygulamasını indirin.
  • Uygulamayı açın.
  • Hesabınız yoksa oluşturun.
  • Üyelik bilgilerinizle hesabınıza giriş yapın.

Uygulamayı indirip yükledikten sonra başlatın. Karşınıza gelen uygulama ana penceresi şu şekilde:

Bu pencerede kırmızı ile işaretlediğimiz alanı kullanarak kendinize yeni bir Premium hesap yaratabilir ve ZenMate'i 7 gün boyunca Android cihazınız üzerinde ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Eğer zaten bir ZenMate Premium hesabına sahipseniz yeşil ile işaretlediğimiz giriş tuşunu kullanarak hesap bilgilerinizi girebilir ve ZenMate kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer Premium hesap için kayıt olma seçeneğini seçtiyseniz karşınıza gelen pencerede Premium hesabınızın bağlı olacağı ve doğrulama kodunuzun gönderileceği e-posta adresinizi girin. Sonrasında ise kendinize bir şifre belirleyin ve "Doğrulama kodu gönder" tuşuna dokunun. Bu adımdan sonra e-postanızın gelen kutusunu inceleyerek ZenMate'den gelen e-postayı açın ve içerisindeki bağlantıyı açın. Bu e-posta spam veya gereksiz e-posta klasörlerinize de düşebiliyor.

Son adımda ZenMate'in Android cihazınız üzerinde internet trafiğinizi kontrol edebilmesi için uygulamaya "Tamam" tuşunu kullanarak izin verin. Bu adımdan sonra ZenMate'i Android cihazınızda kullanmaya başlayabileceksiniz.

ZenMate'i kullanırken yukarıdaki resimde işaretlediğimiz kırmızı alanı kullanarak VPN hizmetini açıp kapatabilirsiniz. Yeşil ile işaretlenmiş alanı kullanarak da hangi VPN sunucusunu kullanacağınızı seçebilirsiniz.

ZenMate Android Versiyonunu Kullanana ZenMate Windows Versiyonu Ücretsiz!

ZenMate, limitsiz internet bağlantısının nimetlerini masaüstümüze taşırken mobil cihazlarımızda da Android versiyonuyla bize yine aynı güvenliği ve limitsiz erişim imkanını sunuyor. Üstelik firma düzenlediği güzel kampanyayla 25 Temmuz'a kadar Android versiyonunu satın alan kullanıcılarına ZenMate masaüstü versiyonunu ücretsiz olarak hediye ediyor.

ZenMate'in düzenlemiş olduğu bu sınırlı süre devam edecek kampanya boyunca ZenMate Android versiyonunda da güzel bir indirim yapılacak. Normalde aylık 9.99 TL fiyata sahip olan ZenMate Android versiyonu aylık 6.99 TL fiyat ile kullanıcılara sunulurken, bu fiyata ZenMate hizmeti satın alan kullanıcılar ZenMate Windows sürümünü de ücretsiz olarak kullanabilecekler.

Kampanyaya göz atıldığında ekonomik olarak oldukça mantıklı bir çözüm olduğu görülebiliyor. Tek VPN servisi fiyatına 2 VPN servisine sahip olmak ve VPN hizmetini hem bilgisayarımızda hem de mobil cihazımızda kullanabilmek kaçırılmayacak bir fırsat.

Kampanya fiyatlarından yararlanarak ZenMate Premium Android sürümüne sahip olmak için buraya tıklayın!

Ayrıca Sizlere Bir de Sürpriz Kampanyamız Var!

Aranızdan 5 şanslı takipçimize 1 aylık ZenMate Premium ve 5 şanslı takipçimize de 1 yıllık ZenMate Premium hesabı hediye edeceğimiz kampanyamız hakkında daha fazla bilgi almak ve katılım formuna ulaşabilmek için hazırladığımız videomuzu sonuna kadar izlemeyi unutmayın. (Not: Ayrıntılı bilgi Youtube videomuzun altında)

ZenMate ile Güvenli İnternet Kampanyası
Tamindir TV

ZenMate ile Güvenli İnternet Kampanyası

Sizler için ZenMate ile birlikte bir kampanya düzenliyoruz. Bu kampanyaya göre 5 adet 1 aylık ve 5 adet 1 yıllık ZenMate Premium lisansı kazanma şansınız var.

YORUMLAR