Webmasterların Kullanması Gereken Mobil Uygulamalar

Webmasterların işine yarayacak mobil uygulamaları düzenledik ve blog yazımızda birleştirdik. Herkes tarafından bilinen ama kullanılmayan bu uygulamalara göz atmanızda fayda var.

Webmasterların Kullanması Gereken Mobil Uygulamalar

İnternet üzerinde webmaster kelimesi oldukça yaygın ve Türkiye'de de azımsanmayacak sayıda webmaster mevcut.  Webmaster, yazılım, sunucu, grafik ve benzeri konularda profesyonel şekilde bilgisi olan kişilere verilen isimdir. 

Profesyonel kişiler işini gayet iyi yaptıkları için kullanmaları gereken programları, siteleri ve eklentileri bizden iyi biliyorlar. Tamindir olarak biraz daha giriş seviyesinde olan webmasterlar ve webmaster adayları için işinize yarayacağını düşündüğümüz mobil uygulamaları bir araya getirdik. Mobil uygulamalardan da webmasterlık mı yapılırmış demeyin çünkü uzakta olsanız bile internet ile bağlantınızın kopmaması gerekli. 

1) Bu Meslekte İletişimi Kaybetmemek Gerekli

İnternet üzerinden her gün onlarca kişiyle konuşur çeşitli konularda bilgi alırsınız. Bunun için sohbet uygulamalarını veya elektronik postayı kullanabilirsiniz. Elektronik posta göndermek için en çok kullanılan servis Gmail ile işlerinize düzen getirebilir, çalıştığınız şirketle bağlantılarını koparmayabilirsiniz. İnternet üzerinde herkesin kullandığı Gmail'in mobil servisleri de oldukça popüler olarak kullanılıyor.

2) Mobil Cihaz Üzerinden Sitelerinizi Kontrol Etmenizde Fayda Var

Webmasterların mutlaka internet sitesi vardır. Çoğu bunu internet üzerinden kontrol etmeyi sever fakat herhangi acil bir durumda Wordpress ve Blogger uygulamalarını kullanarakta sitenize erişebilirsiniz. Bu sayede hızlı bir şekilde sorunu çözebilir veya yeni yazılar yayınlayabilirsiniz. Mobil uygulama olmasına rağmen kullanışlarının oldukça kolay olduğunu söylemek isteriz.

3) Bloglarımızı Kontrol Ettiğimize Göre Şimdi İstatistik Zamanı

Bir webmaster belirli aralıklarla internet sitesine girenlerin sayısını kontrol eder. Sadece sayısına bakmak yetmez ve Google'ın popüler analiz servisi Google Analytics uygulamasını kullanarak ziyaretçilerinin ne yaptığını ayrıntılarına kadar öğrenir. Mobil cihazınızdan bu uygulamayı mutlaka bulundurun.

4) O Kadar Uğraşıyoruz Biraz da Paramızı Kontrol Edelim

Adsense, Google'ın altyapısında çalışan bir reklam servisi. Bu servis sayesinde binlerce webmaster aylık olarak çeşitli miktarda para kazanıyor. Kazandığımız bu parayı kontrol etmenin en güzel yolu yine Google2ın geliştirmiş olduğu Adsense uygulamaları. Bu uygulamalar yardımıyla günlük ne kadar kazandığınıza ve diğer raporlarınıza ulaşabilirsiniz.

5) Sunucunuza Android Üzerinden de Dosya Yükleyebilirsiniz

İnternet üzerinden sunuculara çeşitli resimler ve dosyalar yüklenebiliyor. Genellikle webmasterların özel ilgi alanına giren bu işlemi Android işletim sistemi üzerinden de yapabilirsiniz. Çok fazla güvenli olmasa da ufak dosyalarınız için AndFTP işinize yarayabilir.

6) Her An Arşivleri Açmanız Gerekebilir

İnternet üzerinden indirdiğimiz dosyaların neredeyse tamamı arşiv şeklinde oluyor. Bu dosyaları açabilmek için bilgisayarlarda Winrar'ı kullanıyoruz. Android içinde geliştirilen Winrar kadar olmasa da en az onun kadar işe yarayan Unrar sizin mobil cihazlardaki arşiv sorununuzu çözecek gibi.

7) Bilgisayarınıza Bağlanmak İsteyebilirsiniz

Tabletiniz veya mobil cihazınız üzerinden istediğiniz her yerden bilgisayarınıza bağlanabilir, akıllı cihazınızı bilgisayar olarak kullanabilirsiniz. Yalnızca bilgisayarınızda bulunan belgeler için Teamviewer'i kullanmanızda fayda var.

Bizden bu kadar, onlarca farklı ve güzel uygulama var fakat işinize yarayabilecekleri düzenleyip bu blog yazımızda birleştirdik. Eğer siz daha farklı ve yararlı uygulamalar biliyorsanız yorum yaparak bizimle paylaşabilirsiniz.

Blog Sitesi Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

3 Adımda Instagram Videolarını Blogunuza Yerleştirin

YORUMLAR