WhatsApp Kişilerini Gmail'e Aktarma Nasıl Yapılır?

WhatsApp kişileri Gmail'e aktarma nasıl yapılır sorusundan yola çıkarak WhatsApp kişlierini dışa aktarma ve Gmail'de kişileri içe aktarma adımlarını sıraladık.

WhatsApp kişileri Gmail'e aktarma nasıl yapılır? WhatsApp kişileri dışa aktarma ve Gmail kişileri içe aktarma adımlarını göstererek anlık mesajlaşma uygulamasındaki kişilerinizi Google'ın e-posta sağlayıcısına nasıl aktarabileceğinizi kısa ve net bir şekilde anlattık.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olmasından ötürü WhatsApp'ı sadece arkadaşlarla iletişim hâlinde kalmaktan çok daha fazlası için kullanabilirsiniz. İş hayatında da önemli bir yere sahip olan uygulama çoğu kullanıcı farkında olmasa da büyük bir kolaylık sunan özelliklere sahiptir.

WhatsApp kişilerinin telefon rehberi ile senkronize olması, buna verilebilecek örneklerin başında gelir. Dışa aktarma ise WhatsApp silindikten sonra kişilerin geri yüklenmesi için iyi bir çözümdür. Bununla birlikte kişilerinizi Gmail'in içe aktarma özelliğini kullanarak içe aktarma yoluna başvurabilirsiniz.

WhatsApp Konuşmalarını Başka Telefona Aktarma Nasıl Yapılır? (Android iOS)
NASIL YAPILIR

WhatsApp Konuşmalarını Başka Telefona Aktarma Nasıl Yapılır? (Android iOS)

WhatsApp konuşmaları başka telefona aktarma nasıl yapılıyor? Bu soru, Android'den iPhone'a veya iPhone'dan Android'e geçenlerin sorduğu soruların başında geliyor.

Android cihaz kullananlar, senkronizasyon özelliğini etkinleştirerek WhatsApp kişilerinin Gmail ile sürekli senkronize hâlinde olmasını sağlayabilir. Bunun dışında kişileri manuel olarak Gmail'e aktarmak da mümkündür.

WhatsApp kişilerini Gmail hesabına aktarmak istiyorsanız kişilerinizi CSV formatında kaydetmeniz gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızın cevabını da aşağıda adım adım sıralayarak verdik.

WhatsApp Kişileri Gmail'e Aktarma Adımları

  • İlk olarak Export Contacts For WhatsApp uygulamasını indirin.
  • Uygulamayı açıp gerekli izinleri verin.
  • Uygulama istediği izinleri aldıktan sonra WhatsApp kişilerini tarayacaktır.
  • Tüm WhatsApp kişilerini CSV formatında kaydetmek için "Export Contacts" butonuna basın.
  • Gmail'i açıp kişilere girin.
  • "Kişileri içe aktar" seçeneğine basın.
  • CSV formatında kaydettiğiniz dosyayı seçip yükleyin.

WhatsApp kişilerini doğrudan dışa aktarmak istiyorsanız bir uygulamaya ihtiyacınız vardır. Bunun için pratik bir uygulama olan Export Contacts For WhatsApp'ı tercih edebilirsiniz.

Uygulamayı kullanmak için öncelikle belirli izinler vermeniz gerekiyor. Bu izinler, uygulamanın çalışması açısından gerekli izinlerdir. Bu izinleri verdikten sonra uygulama kişilerinizi taramaya başlayacaktır.

WhatsApp kişilerinin tamamını CSV olarak kaydetmek için "Export Contacts" butonuna dokunmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, uygulamanın ücretsiz sürümde maksimum 100 kişi kaydetme olanağı tanımasıdır.

WhatsApp kişi listeniz eğer 100'ün üzerinde ise uyarı mesajı ile karşılaşırsınız. Kişi listesinin 100 ile sınırlı kalmasını kabul ediyorsanız "Export 100" seçeneğine dokunun. Daha sonra ise açılan pencerede kutunun içine dosyanın ismini yazın. Son olarak "Export" butonuna dokunarak kaydetme işlemini sonlandırın.

Gmail içe aktarma işlemini gerçekleştirmek için Gmail'i açıp kişilere girmelisiniz. Kişiler bölümünde içe aktarma seçeneğini kullanarak Export Contacts For WhatsApp ile kaydettiğiniz CSV formatındaki dosyayı seçmelisiniz. Bu işlemin ardından kişileriniz Gmail hesabınıza yüklenmiş olacaktır.

YORUMLAR