Windows 10 Uygulama Kilitleme Nasıl Yapılır?

Windows 10 uygulama kilitleme için hangi programı kullanmak gerekir? İşte bilgisayarınızda bulunan uygulamaları şifrelemenizi sağlayan yazılımların listesi!

Windows 10 uygulama kilitleme nasıl yapılır? Bu işlemi gerçekleştirebilmek için çeşitli programlar bulunmaktadır. Bu yazıda bilgisayarınızda uygulama şifreleme işlemini nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgisayarlar çok yaygın hale gelmiştir. Donanım ve yazılım konularında önemli bir aşama kateden bilgisayarların yaygın hale gelmesi ile birlikte veri güvenliği de oldukça büyük bir öneme sahip olmuştur.

Windows 10 PC'yi Modem Olarak Kullanma
NASIL YAPILIR

Windows 10 PC'yi Modem Olarak Kullanma

Windows 10 bilgisayarı modem olarak kullanma ya da başka bir deyişle Windows 10 PC'yi Wi-Fi Hotspot'a dönüştürme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Bilgisayarınızın internet erişimini Ethernet bağlantısı üzerinden sağlayan bir kullanıcı olarak interneti kablosuz olarak dağıtarak akıllı telefon ve tabletinize, televizyonunuza veya oyun konsolunuza nasıl iletebileceğinizi düşünüyorsanız bunu programsız olarak hiçbir masrafa girmeden yapmanın çok basit bir yolu var.

Arkadaşlarınız ya da aileniz zaman zaman bilgisayarınızı kullanma eğilimindeyse kişisel uygulamalarınızı ve önemli yazılımlarınızı kilit altında tutmak önemli bir detay ve ihtiyaçtır. Bu noktada uygulama şifreleme işleminin nasıl yapılacağını merak edebilirsiniz.

Windows 10 Uygulama Kitleme Programları Neler?

  • Folder Guard
  • AppLocker

1. Folder Guard ile Uygulama Nasıl Kilitlenir?

  • Programı açın.
  • Uygulamaları veya dosyaları kilitlemek için parola girin.
  • Kilitlemek istediğiniz klasörü seçin.

Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarınızda uygulama şifreleme işlem için Folder Guard isimli programı kullanabilirsiniz. Uygulamayı hemen aşağıda yer alan bağlantıyı kullanarak cihazınıza indirebilir ve hemen ardından kurulum sürecini başlatabilirsiniz.

Programı ilk açtığınızda karşınıza dosyaları ve uygulamaları kilitleyebilmek için bir parola girmenizi isteyen bir ekran gelecektir. Ayrıca parolayı unutmanız durumunda bir ipucu ve kurtarma e-postası da ekleyebilirsiniz.

Ardından korunacak klasörü seçmeniz gerekecektir. Burada kilitlemek istediğiniz uygulama ya da yazılımın kurulu olduğu klasörü seçmeniz gerekmektedir. Yazılımlar genellikle C:/ Program Files ya da C:/ Program Files (x86) klasörlerinde kurulu olur. Eğer uygulama ya da yazılımların tamamını şifrelemek istiyorsanız bu klasörü direkt olarak seçebilirsiniz.

Bu adımların ardından klasör ve dolayısı ile yazılımlar kilitlenmiş olacaktır. Böylece uygulamaya erişmeye çalıştığınızda uygun izinlerin olmadığını ve şifre girmenizi isteyen bir ekran ile karşılaşacaksınız.

2. AppLocker ile Uygulama Şifreleme Nasıl Yapılır?

  • Local Security Policy'i yönetici olarak çalıştırın.
  • AppLocker altında yer alan Executable Rules'e gelin.
  • Create Default Rules'e sağ tıklayın.
  • Create New Rules'e tıklayın.
  • İzinleri belirleyin.
  • Dosyaları belirleyin.
  • Tamam'a tıklayın.

Windows 10 Enterprise ve Windows 10 Education kullanıcıları sistem içerisinde yer alan AppLocker uygulaması ile birlikte cihazdaki belirli bir uygulama grubunu şifreleyebilirler. Bu noktada da adımların oldukça basit olduğunu söyleyebiliriz.

AppLocker temelde bir uygulamanın istenmeyen kullanıcılar tarafından çalıştırılmasını engellemeye sağlayan basit ve kullanışlı bir uygulamadır.

AppLocker ile kilitlenebilecek dosya türleri şu şekildedir:

  • .exe ve .com gibi yürütülebilir dosyalar.
  • .mst ve .msi gibi yükleyici dosyalar
  • .bat ve .js gibi yürütülebilir dosyalar.
  • dll dosyaları.
  • .appx gibi paketlenmiş uygulama yükleyicileri

Tüm bu adımlarla birlikte işletim sisteminde yer alan ve başka kişilerce görüntülenmesini istemediğiniz uygulamaları, yazılımları ya da klasörleri kolayca şifreleyebilirsiniz. Peki siz, oluşturduğumuz bu rehber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Windows 10 uygulama şifreleme rehberinde yer alan işlemler sizin işinize yaradı mı ve herhangi bir sorun ya da hata ile karşılaştınız mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi ve deneyimlerinizi, varsa tavsiyeleriniz ile birlikte, hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR