Windows 8 için En İyi 5 Kolaj Yapma Uygulaması

Windows 8 tablet ve bilgisayar kullanıcıları için en iyi 5 kolaj uygulamasını listeledik.

Windows 8 için En İyi 5 Kolaj Yapma Uygulaması

En iyi anları tek bir kareye sıkıştırmamıza yardımcı olan fotoğraf kolajlarını gerek çevrimiçi ortamda web tarayıcımızlarımız, gerekse de mobil ve masaüstü cihazlarımız üzerinden birkaç basit adımda kolaylıkla oluşturabiliyoruz. Farklı şekillerde tasarlanmış hazır şablonları kullanarak birden fazla fotoğrafı bir araya getirebildiğimiz kolaj yapma programları Windows platformunda da karşımıza çıkıyor. Bizler de fotoğraf tutkunları için Windows 8 üzeri tablet ve bilgisayarlarda kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış kolaj yapma uygulamalarından en güzellerini bir araya getirdik. İşte Windows platformundaki en iyi kolaj uygulamaları.

Windows platformunda kolaj hazırlamak için kullanabileceğiniz çok sayıda uygulama mevcut ancak bunlar arasından kullanılabilecek düzeyde olan diğer bir deyişle tüm Windows işletim sistemleriyle uyumlu (Windows 8’den Windows 10’a) olan, hem dokunmatik ekranlı hem de klasik Windows cihazlarda rahat kullanım sunanları ve tabii ki popüler olanları özenle ayıkladık. Lafı fazla uzatmadan hem kolaj yapmak hem de fotoğraflarınızı düzenlemek için kullanabileceğinizi düşündüğüm Windows 8 uygulamalarına geçiyorum:

PicsArt:

Mükemmel olmasa da Türkçe dil seçeneği ile gelen tek fotoğraf düzenleme ve kesyap yapma uygulaması olan PicsArt, hem mobilde hem de Windows platformunda oldukça popüler ve ücretsiz olmasına karşın profesyonel fotoğraf uygulamalarının sunduğu özelliklere sahip. Basit fotoğraf düzenleme işlerinin yanında tabii ki kolaj yapmanıza izin veren bu uygulamada üç farklı kolaj seçeneği bulunmakta. Kılavuz, çerçeve ve arkaplan adını seçeneklerinden hepsi ile mükemmel sonuçlar alabiliyorsunuz. En önemlisi de araçlar o kadar basit dizayn edilmiş ki kolajınızı yaparken hem keyif alıyor hem de çok kısa bir sürede çalışmanızı tamamlamış ve paylaşmış oluyorsunuz. Windows 8 üzeri tablet ve bilgisayarınızda ücretsiz bir kolaj yapma uygulaması arıyorsanız PicsArt kesinlikle ilk bakmanız gereken uygulama.

Fotor:

Windows tabanlı tablet ve bilgisayarınız için ücretsiz bir kolaj yapma uygulaması arayışı içerisinde iseniz bakmanız gereken ikinci uygulamanın Fotor olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hem basit hem de yeni cihazlarla uyumlu modern arayüz ile bizleri karşılayan Fotor ile fotoğraf düzenleme ve kolaj yapma bir arada. Galerinizden resim seçiminizi yaptıktan sonra ulaşabileceğiniz kolaj ekranı herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Kolaj yerleşimi, kenarlık kalınlığı ve rengi, resim ekleme gibi kolajı oluşturan tüm seçenekler sağ tarafa konumlandırılmış. Kolajınızı hazır olduğunda doğrudan cihazınıza kaydediyorsunuz. (Sosyal ağlarda paylaşma seçeneği bulunmuyor.) Ancak burada dikkatimi çeken kayıt kalitesi oldu. Kolajın kalitesini yazdırma, paylaşma ve kart olmak üzere üç farklı şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Phototastic:

25 adet fotoğrafı tek bir kareye sığdırmamıza izin veren Phototastic, sadece kolaj oluşturma üzerine tasarlanmış bir uygulama. Mobil tarafta sadece Windows Phone platformunda yer alan, Windows 8 Mağazası’nda da oldukça popüler olan kolaj yapma uygulamasında 100’den fazla şablon seçeneği mevcut. Hali hazırda galerinizdeki fotoğrafları kullanmanıza ve cihazınızın kamerası ile yeni çektiğiniz fotoğrafları aktarmanıza izin veren uygulamada fotoğraflara çerçeve ekleme, arkaplan değiştirme, gölge ekleme, boyut ayarlama gibi kolajınızı meydana getiren tüm araçlar mevcut ve bunların kullanımı oldukça kolay. Sınırsız sayıda fotoğraf aktarımına izin veren kolaj uygulamaları arasında yer alan Phototastic, fotoğraf düzenlemeden ziyade kolaj hazırlamak isteyenler için ideal.

Pic Stitch:

Windows platformundaki popüler kolaj uygulamaları arasında ücretsiz deneme sürümü olarak gelen tek uygulama Pic Stitch ancak fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Kolaj yapanlara özel bu uygulamada yok yok diyebilirim. İstemediğiniz kadar kolaj düzeninin yanı sıra kendi kolaj düzenini oluşturma imkanı tanıyan uygulamanın kolaj hazırlama ekranı ilk bakışta biraz karışık gelebilir ancak kullandıkça öyle olmadığını anlıyorsunuz. Yerel veya kamera ile çektiğiniz fotoğrafı aktarmanıza izin veren uygulamada kolajınızı oluştururken ayrıştıran çizgilerin renk, kalınlık ve desenlerini dilediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bunların haricinde en boy oranı seçeneği var ki bunlar arasında Facebook kapak fotoğrafı da yer alıyor. Deneme sürümü olmasının dışında bir noksanı olmayan Pic Stitch’i dokunmatik ekranlı Windows cihazınızda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Photo Joiner:

Photo Joiner, kolaj yapma uygulamaları arasında en basit olanı diyebilirim. Ücretsiz olması yönünden tahmin edeceğiniz üzere reklam destekli bir arayüz ile gelen kolaj uygulamasında hazır şablon seçenekleri bulunmuyor veya kendi şablonunuzu hazırlayamıyorsunuz ancak fotoğraf birleştirme konusunda oldukça başarılı. Dilediğiniz sayıda fotoğrafı dikey, yatay ve kılavuz şeklinde birleştirmenize izin veren uygulamadaki araçlar arayüz kadar basit tasarlanmış. Bu noktada uygulamanın herkesin kullanımına açık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer kolaj uygulamaları kadar şaşalı bir uygulama olmayan Photo Joiner’da hazırladığınız kolajları doğrudan Facebook ve Twitter’da paylaşma şansına da sahipsiniz.

En İyi 5 Fotoğraf Düzenleme Programı

YORUMLAR